HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (556/568) > >>

Micho:
Köszi a véleményt!

--- Idézet ---Borító. Háááát. Nem fogott meg túlságosan. A feliratok jók, de maga a grafika nem nyerte meg a tetszésemet. Főleg a színei. Legfőképpen a tükröződés színei.
--- Idézet vége ---

és a hátsó borító? azt láttad? sztem nagyon vagány beállás!  

a képregény értékelésével nagyjából egyetértek, nekem ami legjobban tetszett benne, az a spirituális szál.
Meg nagyon jól sikerültek a rajzok is, néhol már szinte filmként vetült elém egy egy jelenet. pl. a dobok pergése, Fantom közeledik, Guran elordítja magát: Lí-banzaaaa... szinte a fülemben csengett  
érdekesség, hogy ha nem tévedek, a skandinávok is elképzelték a 22. Fantom felnőttkorát (ugye aki a mi Fantomunk jelenlegi fia), és ha sikerül megszereznem, és megüti a mércét, feltétlen megosztom veletek.
szóval nekem is összességében bejött a Marvel Fantom, bár azért a megszokott történeteket jobban kedveljük. na de, még hátra van a DC kiadó  4 részes minisorozata, amit szintén meg fogtok ismerni, az viszonylag közelebb áll a mi ízlésünkhöz. Gyakorlatilag az már finisben van, de e héten még a Don Quijotés sztori jön, amit nagy többségben regnar megszavazott

regnar:
Fantom - Marvel 3/3

Borító. Háááát. Nem fogott meg túlságosan. A feliratok jók, de maga a grafika nem nyerte meg a tetszésemet. Főleg a színei. Legfőképpen a tükröződés színei.

Képregény. A stílus továbbra is tetszik, arányos figurák, kidolgozott hátterek. Jók a színek is. Az egész jól volt összerakva, számomra úgy tűnik dolgoztak is vele, nem csak összedobták.

Történet. Érdekes volt, ahogy Fantom erős racionalitással mondja el, ki is, mi is ő. (ikon, szimbólum stb.. és maga a folyamat.), valamint ahogy a végkifejletnél kivonja magát az ítélkezésből. Ő csak megmutat, irányt ad, de nem hoz végső döntést. Ezt tetszett.
A high-tech barlang szerintem kicsit sok volt, jó nyilván halad a korral Fantom is, és a mostani (mármint képregénybeli) egy újabb, de valahogy nem illett a "fantom-érzéshez" szerintem.
A leopárdos részt kicsit kitöltő jellegűnek éreztem, bár később a sérülésnek szerepe lett a történet alakulásában.
Az új cuccok kicsit BAtman jelleget kölcsönöztek Fantomnak. (Kevlar páncél, kütyük)
A képregény végén szegény főgonosz a homlokán a halálfejjel. Erről villant be valami. Általában a főgonosz gazdag. Simán lenne pénze, hogy plasztikai sebésszel leszedethesse magáról a jelet. (Jó..persze ez csak továbbgondolása a dolgoknak. A jelet nem lehet leszedni. Számomra ez az alap.   )

BEírás. A megszokott szép munka. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam  

Összességében. Nekem tetszett a történet (már így egészében is látva), érdekes volt ez a "new age" Fantom. Érdekes, de nem biztos, hogy hosszú távon meg tudnám szokni, bár biztos, hogy olvasnék még vele történeteket, ha készülnének. a rajzok tetszettek, és a magyarosítás is nagyon jó volt.

Dórika:
Frissültünk!

Fantom -Marvel Kiadó- 3/3

Micho:

--- Idézet ---1. Hátsó borító jöhet.. Nem is foglalkoztam vele, megmondom őszintén, olyan természetesnek tűnt, hogy ott van..    Szóval én örülnék neki, így teljesebb.
--- Idézet vége ---
rendben, én is így gondolom, igyekszem majd mindig belepakolni!

--- Idézet ---3. Ez azért gonoszság volt.
--- Idézet vége ---

oké, akkor eddig a La Mancha lovagja a nyerő. de Mozart-ot sem fogjuk elfeljteni ám, ha nem ő nyerne

A Marvel Fantom pedig már be is van írva, Dórika hat6ós segítségével (legalább hat kézzel gépelt ) ... úgyhogy most már csak várjuk, mikor kerül kirakásra.

még elhintek némi infomorzsát: úgy tűnik, Joruto kisajátította a mainstream Fantom-kiadók fordításainak jogát,  mivel ahogy befejezte a Marvel-t, máris rácsapott a DC-kiadó által megjelentetett Fantom 4 részes minisorozatára!!! elég, ha annyit mondok, hogy a méltán népszerű Peter David írta! (leghíresebb munkái a nálunk is futott Hulk sorozatban voltak). szóval P. David-del garantált a minőség, és így talán még kaine-t is megfertőzhetjük a Fantommal  (mivel egyik kedvenc írója).
szóval, novemberben elkezdődik a történet!

--- Idézet ---Mennyi idődbe telik egy-egy képregény digitalizálása, ilyen szinten?
--- Idézet vége ---

hát, a mai szkennerek már elég gyorsan dolgoznak, így egy átlagos 24 oldalas újság nyers szkennelése nem tarthat tovább 15-20 percnél. a java csak ezután jön, mindenféle színegyensúlyokat beállítani, koszokat eltüntetni, pixeleket kikalapálni, vagdosni, az már jó időbe telik, de ez egyéntől függ, ki mennyit szán rá (Galen pl. biztos tudna mesélni   )
én jó 3 órát biztos eltöltöttem a javítgatásokkal, mert extra szépre szerettem volna ezt a legelsőt  

regnar:
1. Hátsó borító jöhet.. Nem is foglalkoztam vele, megmondom őszintén, olyan természetesnek tűnt, hogy ott van..    Szóval én örülnék neki, így teljesebb.

2.
--- Idézet ---jó hír: Troll végre valahára feljavította a Marvel-féle minisorozat 3. (utolsó) részének szkennjét, így azt olvashatjátok jövő héten!
--- Idézet vége ---

Ez tényleg jó hír. Troll    

3. Ez azért gonoszság volt.   Mármint a szavazás. Különösen tetszenek azok a sztorik, amelyekben valós híres személyekkel találkozik Fantom. Legalább adtál volna esélyt, az egyik cím lehetett volna valami normál, meg egy valós hírességes.    De így ez most a mindegy melyik kezem veszem ki a tűzből a másik fájni fog     Akkor tudományos alapon. Évszámok alapján a legmesszebbnek tűnik Don Quijote, későbbi évszázadokban már párszor időztünk (Shakespeare, majd III Gusztáv) szóval én személy szerint la Mancha lovagjáról olvasnék először, persze nem feledve Mozartot sem  

--- Idézet ---a szkennek külön örülök, hogy jól sikerült, ugyanis ez volt az első képregény, amit saját kezűleg szkenneltem be!
--- Idézet vége ---

Csak ismételni tudom magam.. szép munka. Profi szinten még nem próbáltam képregényt szkennelni, de egyszer hirtelen felindulásból egy kölcsön szkennerrel behúztam néhány Star Wars képregényt. Az is sokáig tartott, pedig nem sokat állítgattam a képeken. Mennyi idődbe telik egy-egy képregény digitalizálása, ilyen szinten?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése