HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (547/569) > >>

Micho:
üdv phanok  

nem akármilyen évnek nézünk elébe 2006-ban. Fantom legelső felbukkanása -mit már többször is említettem- 1936. február 17-én történt a napilapok hasábjain (amit egy egészben olvashattatok a Klasszikus Gyűjtemény 1. számában (A Singh Testvériség)

tehát kis fejszámolás után rájöhetünk, hogy a Fantom idén lesz 70 éves!!!
nem semmi, igaz? megkockáztatom, hogy ő a legrégebben kitalált, ma is aktív hős, mert mint tudjuk, Superman és Batman is csak pár évvel később jelent meg. külföldön biztos nagy ünnepély fogja övezni a dolgot, úgy mint az USA-ban és Skandináviában is...  számíthatunk rá, hogy ez alkalomból megjelenik pár szép igényes különkiadás...amiről persze mi itt Mo-on lemaradunk.  
de helyette én is megpróbálok majd egy kis ünnepi adagot összeállítani (ebben már van gyakorlatom ) szerencsére Joruto is felajánlotta a segítségét, úgyhogy majd a jeles napon érdemes figyelni a HZs-t  
addig is majd a DC mini fog folytatódni!

...
és ha már itt vagyok, megosztok veletek egy dilemmámat, amin épp tűnődöm, megpróbálom tömören közreadni a lényeget

a karakter neve, aki egyébként kalózvezér, Black Poe, amit én Fekete Varjúnak fordítottam.
érveim:
- legelőször is, a (beszédes) kalózneveket szinte mindig lefordítják, ha jól emléxem (Feketeszakáll, Rőtszakáll, stb)
- a kalóz jele egy fekete madár
- a Poe névből én Varjút kanyarítottam ki, azért nem Hollót, mert a Varjú az én szememben (fülemben) jobban illik egy elvetemült kalózhoz, a Holló valahogy nemesebbnek tűnik számomra

ellenérvek:
- a Poe a fickó családneve is
- van egy lánya, aki szintén (Mary) Poe-ként mutatkozik be, amivel alapesetben, ha Varjúnak hagyom, nem derül ki a rokoni szál (mert az apjának a nevéből a fordítás alatt eltűnik a "Poe".) viszont, már a legelején ő maga mondja, hogy kinek a lánya, tehát ez nem okozhat gondot majd, kis fordítói trükkel megoldom a dolgot  
szóval kíváncsi vagyok, mit gondoltok, Black Poe, vagy Fekete Varjú legyen a fentiek ismeretében!

Micho:
ezt jó volt hallani  

Brotan:
Üdv Micho!
Én sajnálom, hogy vége lett. Amióta rátaláltam erre a honlapra    minden napom azzal kezdem a cégnél, hogy elolvvasom a napi Fantomot. Hát akkor ennek sanos vége    Azért jó volt tapasztalni, hogy vannak önzetlen emberek még, akik nem kímélték magukat a napi teendőik mellett, hogy másoknak pár kedves percet szerezzenek  
Üdv:
Brotan

Micho:

--- Idézet ---játékmenetet szívesen csinálok, már amennyiben haladok majd a játékban
--- Idézet vége ---
köszi szépen  

--- Idézet ---nekünk is Ország László volt a legjobb barátunk azokban az időkben.
--- Idézet vége ---

nekünk még a kis kék "basic szótár" is befigyelt

--- Idézet ---(bár ezek után már eléggé égő lenne meghalni valahol   )
--- Idézet vége ---

legfeljebb lesz egy olyan útvonal, ahol ha akarunk, meghalhatunk

és vissza az "üzlethez":

véget ért a Fantom napi képregény! Olvasta valaki egyáltalán?  sajna újat nem indítottam, megmondom őszintén, most először voltam úgy vele, hogy nem csinálom, hisz a nagy többség úgysem olvassa... nagyon nehéz volt megállnom, de végül, mivel épp ünnepek voltak, sikerült lebeszélnem magam  szóval nem tudom, nekifogok-e valaha egy másiknak... viszont a vasárnapi azért végigmegy még  

azért kíváncsi vagyok, hogy tetszett ez a mostani, az operás. annyit tudni kell róla, hogy ez volt Falk legutolsó Fantom képregénye, amit már a halálos ágyán írt... sajna befejezni már nem tudta, a felesége írta meg Falk utolsó elképzelése alapján a történet végét. Különben ezért is ezt választottam, ha már elkészítettem a legelsőt 1936-ból, legyen keretes a dolog, és álljon itt 1999-ből Falk tiszteltére az "utolsó" Fantom. 345(!) önálló történetet írt a hat évtized alatt a Vándorló Szellemről.

regnar:

--- Idézet ---és ezzel ennyi is volt számunkra a játék, mert nem tudtunk angolul
--- Idézet vége ---

Gondolhatod, hogy nekünk is Ország László volt a legjobb barátunk azokban az időkben.    Még a "play" feliratot is szótáraztuk  

Last Ninja még mindig a legjobb   (Van is valahol egy c64 emulátorom, gyorsan fel is csapom a gépre   )

Játékmenetet szívesen csinálok, már amennyiben haladok majd a játékban (bár ezek után már eléggé égő lenne meghalni valahol   )

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése