HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantom képregények
szam:
--- Idézet ---Szerintem legyen Fekete Varjú.
--- Idézet vége ---
Egyetértek!
--- Idézet ---Piackutatásnak szerintem jó referencia ez a honlap.
--- Idézet vége ---
Sajna ez még az olyan nagyobb portálok esetében sincs így, mint a kepregeny.net.
Brotan:
Szerintem legyen Fekete Varjú.
ha abba indulunk ki, hogy lefordítják. pl a Karib tenger kalózaiban is lefordították a hajó "Black Pearl" nevét "Fekete Gyöngy"-re így jó lesz szerintem. Ha meg elmondja a lány hogy ki az apj, akkor tiszta sor a dolog.
A jubileummal kapcsolatban nem kellene esetleg megkeresni, a Semic Interprintet, hogy adnak-e ki valamit? Végül is képregényben utaznak....
Piackutatásnak szerintem jó referencia ez a honlap. látnák, hogy lenne rá igény, és mi is örülnénk, hogy Fantom feltűnne egy kicsit újra Magyarországon.
Üdv:
Brotan
Micho:
üdv phanok
nem akármilyen évnek nézünk elébe 2006-ban. Fantom legelső felbukkanása -mit már többször is említettem- 1936. február 17-én történt a napilapok hasábjain (amit egy egészben olvashattatok a Klasszikus Gyűjtemény 1. számában (A Singh Testvériség)
tehát kis fejszámolás után rájöhetünk, hogy a Fantom idén lesz 70 éves!!!
nem semmi, igaz? megkockáztatom, hogy ő a legrégebben kitalált, ma is aktív hős, mert mint tudjuk, Superman és Batman is csak pár évvel később jelent meg. külföldön biztos nagy ünnepély fogja övezni a dolgot, úgy mint az USA-ban és Skandináviában is... számíthatunk rá, hogy ez alkalomból megjelenik pár szép igényes különkiadás...amiről persze mi itt Mo-on lemaradunk.
de helyette én is megpróbálok majd egy kis ünnepi adagot összeállítani (ebben már van gyakorlatom ) szerencsére Joruto is felajánlotta a segítségét, úgyhogy majd a jeles napon érdemes figyelni a HZs-t
addig is majd a DC mini fog folytatódni!
...
és ha már itt vagyok, megosztok veletek egy dilemmámat, amin épp tűnődöm, megpróbálom tömören közreadni a lényeget
a karakter neve, aki egyébként kalózvezér, Black Poe, amit én Fekete Varjúnak fordítottam.
érveim:
- legelőször is, a (beszédes) kalózneveket szinte mindig lefordítják, ha jól emléxem (Feketeszakáll, Rőtszakáll, stb)
- a kalóz jele egy fekete madár
- a Poe névből én Varjút kanyarítottam ki, azért nem Hollót, mert a Varjú az én szememben (fülemben) jobban illik egy elvetemült kalózhoz, a Holló valahogy nemesebbnek tűnik számomra
ellenérvek:
- a Poe a fickó családneve is
- van egy lánya, aki szintén (Mary) Poe-ként mutatkozik be, amivel alapesetben, ha Varjúnak hagyom, nem derül ki a rokoni szál (mert az apjának a nevéből a fordítás alatt eltűnik a "Poe".) viszont, már a legelején ő maga mondja, hogy kinek a lánya, tehát ez nem okozhat gondot majd, kis fordítói trükkel megoldom a dolgot
szóval kíváncsi vagyok, mit gondoltok, Black Poe, vagy Fekete Varjú legyen a fentiek ismeretében!
Micho:
ezt jó volt hallani
Brotan:
Üdv Micho!
Én sajnálom, hogy vége lett. Amióta rátaláltam erre a honlapra minden napom azzal kezdem a cégnél, hogy elolvvasom a napi Fantomot. Hát akkor ennek sanos vége Azért jó volt tapasztalni, hogy vannak önzetlen emberek még, akik nem kímélték magukat a napi teendőik mellett, hogy másoknak pár kedves percet szerezzenek
Üdv:
Brotan
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése