Fantom DC 2/4
Üdvözlet , amint az ember kihagy néhány napot, tutira akkor tűnik fel egy újabb képregény (Mi a tanulság? Minden nap jönni )
Mindjárt az első pár oldalon lejött a történetről, hogy bizony nem az az "ártatlan" Fantomos kaland, mint a klasszikusokban. Brutális, véres. EGy Fantom képregényben öngyilkosság egy-az-egyben? Ez durva.
Azért a Fanyar Fantom humor is megjelenik, pl amikor a hajón megkérdezi a három figura nevét, majd a kérdésre, hogy miért érdekli azt feleli, hogy helyesen álljon a sírfeliratukon.. VAgy a "ne bámulj Devil, nem illik" beszólás a replőgépen. Az csúcs volt.
A repülő eltérítős jelenetsor szerintem kicsit sok volt, bár jellemezte Fantom "cool-ságát", és lazaságát, de akkor sem éreztem annyira értelmét, hogy beletették a történetbe azt a pár képet.
A kép amelyen a rádión hívja a tábornokot nagyon tetszik. hatalmas rádióterem és egy gyertya adja a fényt. Lehet, hogy túlértelmezem, de én tutira belelátom Fantom kettősségét, egyfelől a természet emberét, másrészről a modern hősét, vagy az ősi dolgok és új dolgok keveredését.
A történet kellően érdekes, főleg, hogy két történetet kapunk two-in-one . Kíváncsi vagyok, hogy tényleg összefonódik-e majd a két történet (Mondjuk ennek nagy az esélye) és ténylegesen több évszázadra visszanyúló családi bosszú lesz-e a végkifejlet, vagy esetleg valami más.
A beírás tetszett, de igazából arra eddig sem lehetett panasz. Köszönet a készítőknek, remélem hamar érkezik a következő rész, mert a dupla történetszál miatt, dupla erős a várakozás, azaz érdekel, hogy mi is lesz a letartóztatás vége, de a hajóba betörő víz is kellően izgalmas történetelem.