Fantom - Véres kövek 1/2
Borító. Szerintem nem rossz, igaz eléggé sablonos - mármint tegyük rá a hőst a borítóra, kellően brutális kifejezéssel, opcionálisan fegyverrel (jópár ilyet láttunk már) - de szerintem kellően figyelemfelkeltő, jók a színhatások, biztosan észrevenni, ha egy polcon nézegeti az ember több képregény között.
Képregény. Nos.. ha elvonatkoztatok atttól, hogy milyenek voltak a "klasszikus" rajzok, - mert nyilván azok a kedvenceim - egészen kellemes. Nem formabontó, semmi extra. Szépen megrajzolt hátterek, arányos, és karakteres alakok. Úgy látszik a rajzolók különösen ügyeltek arra, hogy a vér kellőképpen "eladhatóvá" tegye a képregényt - sajnos erre is szükség van már - és nem hagyták ki sehonnan. A kép-a-képben megoldások nem rosszak, de pl a mesterlövésznél első olvasásra le sem esett, hogy a kis fehér négyzet ki akarja emelni..
Történet. Hááát.. Ha azt mondom, hogy eddig eléggé sablonos, akkor azt hiszem nem sokat tévedek. Ha Fantomot kicseréljük a Megtorlóra akkor is megállná a helyét a történet (No persze kis túlzással de gondolom értitek...) AMúgy nem rossz, érdekes, hogy ennyire aktuális témával foglalkozik, mint terrorizmus, nyilvánvalóan a való élet elemeit ültették át a képregényre pl aláaknázott parkoló, arab terrorista stb.. (Mondjuk a fickó kartonjára az van írva, hogy 188 cm és 86 kg. A rajzon meg van egy "állat", aki legalább egy mázsa színtiszta izom.. ). Fantom keményre veszi a figurát ebben a történetben, elég rendesen megdolgozza a gonosztevőket - mondjuk ez adot helyzetben érthető is, ugyanakkor van néhány kellemes humoros beszólása. A robbanás kellően drámai, de sajnos azt kell mondanom, hogy ismerve a hasonló történetek folyását, én nem félek, hogy .... (bár kemény meglepetés lenne, és sokat emelne a sztorin, ha igen...)
Beírás. Most sem tudok mást írni, mint azt, hogy jól sikerült. Nem találkoztam nyelvi hibával, magyarosak a mondatok, szépen szerkesztettek, és csupán egy helyen olvastam kicsit furcsa szöveget. Amikor a gyerekek megkérdezik, hogy van Diana, akkor Fantom azt mondja: Elég rossz bőrben van.. Nekem ez kicsit furcsa. Olyan lelketlen, mintha nem is a gyermekek édesanyjáról beszélne.. Talán a "nagyon rosszul van", "nincs túl jól" "él, de súlyosan megsebesült", jobb lett volna, bár elég kicsi a buborék...
Nagyon tetszett a feliratok magyarosítása. A szövegek mindig irányban, síkban vannak, jól mutatnak. A bűnöző adatait tartalmazó mappa felirata különösen tetszett.
Összességében. Fantom egy új generációnak. Kicsit durvább, kicsit színesebb, kicsit véresebb, de a mienk Szépen elkészített képregény, jó rajzokkal, szép hátterekkel. A történet bár sablonos, de élvezetes, kellően izgalmas. A beírás, retus nagyon szép.
Napi képregények. Természetesen követem a napi Fantomot is, a vasárnapi lassan kezd kibontakozni, most már kíváncsi vagyok ki az a férfi a vízben..
A napi képregény is kezd alakulni, abban azért volt egy pont ami rajzilag eléggé, hogy úgy mondjam - sokkolt. Amiokr a gyerekek beöltöztek "fantomnak". Hát a fejük eléggé aránytalan lett a testükhöz. De a beírás azokban is kellemes, jól olvasható.