HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantom képregények
regnar:
--- Idézet ---és végül vidéken, a HZs csapat -mivel elég szerteágazóan vagyunk az országban- biztos el tudná teríteni még jópár helyen.
--- Idézet vége ---
A közép dunántúli terjesztési igazgatói posztot nyugodtan rám oszthatjátok.
Ha más nem, szerzek egy kockás zakót, kalapot, és egy bőröndöt, és indulok házalni
Eddig egy dolgot hagytatok ki a számításból, és ez a reklám. Ugyanis legalább 3 oldalt - a két belső és a hátsó külső "be lehet áldozni" reklám célra, így talán egy-két támogatót, vagy hirdetőt meg lehetne nyerni az ügynek (Mondjuk talán nem a Hustlert, vagy a Hot Chix magazint ) aki szívesen hírdetne akár 20-30 százalékkal vagy többel a megszokott árak alatt. Ezzel ő is nyer, még, ha csak 1000 példányban hírdet is, és a kiadás is fellendül egy kis pénzmaggal.
A másik dolog az értékesítés területe, ahhoz, hogy eladhassuk, még ha nem is várunk hasznot, ha elég a nullszaldó is, akkor is adóköteles jövedelmet termelünk, tehát a magánkiadás ütközhet egyéb kihívásokba is, mivel alakítani kellene valamit, ami adózik, meg ha eladsz valamit, arról számlát kell adni, ezért lenne jobb megnyerni egy kiadót, vagy ezzel foglalkozó bt-t, kft-t , vagy hasonlót.
Amúgy én mindenképpen támogatnék egy ilyen kiadást, ha anyagilag nem is nagyon tudnám, de a lelkesedés megvan és nyilván a sok teendő között talál az ember amiben tud segíteni.
Alternatív megoldások a születésnapi kiadásra - (inkább humor kategóriában):
A, az oldalakat otthon, vagy valamelyik iskola művészeti tagozatán, mint házi feladatot elkészíttetjük linóleum-mettszetben, és már csak papírt kell venni, aztán pöröghet a "házi-nyomda"
B, Egyenként rajzoljuk meg az oldalakat, bár ez az unokáink sem fogják látni kategória
C, Veszünk egy halom papírt, és eladjuk lefűzve, üresen őket, mondván, hogy így megrajzolhatja magának midenki a saját, kedvenc Fantom történetét, és így kizárható a csalódás, hogy megvette, de nem tetszik.
Brotan:
Roger that, Sir!
Over.
Brotan
Micho:
--- Idézet ---Nem is a nyomással lenne a gond. Meg kellene oldani a terjesztést. Az is pénzbe kerül, és nem biztos, hogy visszajön az ára.
--- Idézet vége ---
én egy nullszaldóval tökéletesen kiegyeznék így elsőre hisz már maga az az élmény, hogy MI adunk ki a Fantom 70. szülinapja alkalmából egy igényes kiadványt... áhhh....
terjesztéssel nem lenne "annyira" gond, én elsősorban az alkalmi rendezvényeken való eladást (ami legalább negyedévente van... képregény börze, k. világnap, k. fesztivál stb) szorgalmazom, aztán ott van a 3 képregénybolt pesten, és végül vidéken, a HZs csapat -mivel elég szerteágazóan vagyunk az országban- biztos el tudná teríteni még jópár helyen.
tehát én mindenképpen "nagy" kiadást javaslok, ha már csináljuk, csináljuk nagyban és ha jól menne a dolog, akkor később akár valami havi megjelenésű lap is lehetne a Fantomból <--- tehát én ezt szeretném elérni a kiadványunkkal amellett, hogy megemlékezünk a 70. évforulóról. légyszíves Brotan, akkor a Míves Céhtől érdeklődd már meg , körülbelül mekkora összegre lehetne számolni egy 100 oldalas fekete/fehér kiadásnál, mondjuk 750-1000 példányban, ennek mennyi lehet a jogdíja kb... és milyen körülményeket kell teremteni egy kiadáshoz, kell-e vmi háttércég(kiadó?), vagy magánemberként is lehet stb stb.
nekem az a gyanúm, hogy a Fantom jogtulajdonosa ennél kevesebb példányszámba nem is menne bele, plusz ha többet nyomunk sztem kedvezőbb a nyomda ktsg is... ezért is necces egy "belső" kiadvány, és mint említettem, távolabbi célokat is ki kellene tűzni!
--- Idézet ---Nagyon jó lenne, ha ezt meg lehetne tényleg oldani! Én mindenképpen támogatom, a kezdeményezést!
--- Idézet vége ---
ez nagyon rendes tőled
Dórika:
Fantom képregény: Nyomtatásban!!!!!!!!!!!
--- Idézet ---hát ez kemény dió! egész nap ezen gondolkoztam, sokszor nagyon lelkes voltam, de aztán sajnos lehűtöttek a hideg tények...
Brotan, te addig esetleg kérdezd meg, mennyibe kerülne egy egyszeri kiadás nagyjából, hogy tudjunk mire számolni
--- Idézet vége ---
Nagyon jó lenne, ha ezt meg lehetne tényleg oldani! Én mindenképpen támogatom, a kezdeményezést!
--- Idézet ---"Hálózsák belső kiadást"
--- Idézet vége ---
Brotan:
Üdv!
Éppen két könyvkiadás között vagyok , úgyhogy tájékoztatásként két ár: Az egyik 63 oldal, A5 formátum, színes fóliázott borító, tartalom szöveg, ábra +10oldal színes kép Eből 300 db-ot csináltattunk, 220+áfa volt darabja. Most egy másik, egy zsebkönyv van munka alatt, még nem állt teljesen össze, az ajánlat 60 oldal feketefehér, félkarton egyszínnel nyomott birító, 800 Db esetére adtak bruttó 60 Ft/db.
Nem is a nyomással lenne a gond. Meg kellene oldani a terjesztést. Az is pénzbe kerül, és nem biztos, hogy visszajön az ára. Lehet, hogy csak egy "Hálózsák belső kiadást" kellene csinálni. Ezt szerintem könnyebben ki tudnánk vitelezni.
Brotan
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése