HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (4/568) > >>

matrixhv:
Köszönöm az új részt, már vártam!  :worship:

Jason Todd:

--- Idézetet írta: kit - 2018. Június 11., 13:12:46 ---Azt hiszem, vagyunk páran, akiknek a 90-es években a Semic képregényeire ment el a zsebpénze.  :D

Ami a képregény jelenét illeti, tudomásom szerint a napi strip még mindig fut, a skandináv számok szintén, az ausztrál Frew verzió pedig továbbra is lényegében a skandináv sztorikból illetve időnként a Falk klasszikusokból táplálkozik. Ezeken kívül időnként jelenik meg egy-egy újabb sorozat más kiadónál, de ezekkel személy szerint nem vagyok annyira képben, talán a többiek többet tudnak erről mondani. Igazság szerint ha a honosítás egyedül az alapanyag mennyiségén múlna, akkor még évtizedekig biztosan lenne olvasnivaló.

Én is gondoltam már rá, hogy újra kellene e olvasni az összes magyarul elérhető Fantomot, vagy legalább a kedvenceimet, viszont ez is rengeteg időt igényelne.  :)

--- Idézet vége ---

A Hermes adja ki a stripeket az elejétől kezdve, gyűjteményes kötetben, illetve a régi Charlton, King, Gold key triász számait gyűjteményes kötetben. Sajnos a régebbi köteteik erősen oop státuszban vannak, így csak igen borsos áron lehet hozzájutni. De ezen kívül David írásával Velluto rajzaival kiadtak egy sorozatot is, aminek ha jól tudom minden része 5-6 féle variant coverrel jelent meg. A móka folytatódik, most egy 60-as években játszódó történetet kezdenek el, illetve folyamatosan adják ki az eredeti AVON kiadó féle Fantom novellásköteteket is, amiket Falk írt. Ebből eddig 8 jelent meg.

Sepi:

--- Idézetet írta: SithLord - 2018. Június 12., 09:09:42 ---Eredeti alakban talán kritikusabb lettem volna ismerve a Semic minőséget.

--- Idézet vége ---
Azért ez még abban az időszakban jelent meg, amikor a korhoz képest nem volt semmi gond a minőséggel. Ezen verzió és az eredeti között annyi a különbség, hogy itt Micho eltüntette a raszterpöttyöket. Ennél a számnál inkább az volt a furcsa, hogy hirtelen színes lett a fekete-fehérhez képest. Én amikor ezt gyerekként megvettem, totál meglepődtem rajta. Főleg mert nem is volt feltüntetve a borítón sem, hogy "színes".

SithLord:
Üdv! Köszi a Delfinrejtély című részt kit  & Micho!!! :worship: :worship:
Ez a rész kimaradt nekem anno, szóval jó volt elolvasni. Meglepetés volt számomra a valódi terjesztő kiléte. De ahogy láttuk Fantomot is meglepték vele. Nekem semmi problémám nem volt, hogy most színes volt ez az epizód. Mondjuk az látszik, hogy ez digitálisan fel lett javítva. És szép lett. Eredeti alakban talán kritikusabb lettem volna ismerve a Semic minőséget.

kit:
Azt hiszem, vagyunk páran, akiknek a 90-es években a Semic képregényeire ment el a zsebpénze.  :D

Ami a képregény jelenét illeti, tudomásom szerint a napi strip még mindig fut, a skandináv számok szintén, az ausztrál Frew verzió pedig továbbra is lényegében a skandináv sztorikból illetve időnként a Falk klasszikusokból táplálkozik. Ezeken kívül időnként jelenik meg egy-egy újabb sorozat más kiadónál, de ezekkel személy szerint nem vagyok annyira képben, talán a többiek többet tudnak erről mondani. Igazság szerint ha a honosítás egyedül az alapanyag mennyiségén múlna, akkor még évtizedekig biztosan lenne olvasnivaló.

Én is gondoltam már rá, hogy újra kellene e olvasni az összes magyarul elérhető Fantomot, vagy legalább a kedvenceimet, viszont ez is rengeteg időt igényelne.  :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése