Szerző Téma: Marvel Alternatív Univerzumok  (Megtekintve 307101 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető regnar

• Galactus
Re:Marvel Alternatív Univerzumok
« Válasz #403 Dátum: 2006. Szeptember 01., 19:15:30 »
Idézet
Az Erőtlenül miniben a valóság kifordul önmagából

De mi is az a valóság ami kifordul önmagából. Mihez képest fordul ki. Kissé paradox a helyzet, hiszen egy alternatív dolog ugyanúgy alternatív a másik számra és fordítva. Tehát ha elfogadjuk a magyarázatot, miszert alternatíva, akkor nem a többi világ van-e kifordulva ehhez képest. Vagy most mi van?  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #402 Dátum: 2006. Szeptember 01., 19:13:40 »
Idézet
És mennyivel szebb!      
köszi, a tiéd is jó    
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #401 Dátum: 2006. Szeptember 01., 19:05:13 »
szoveg nem szamit, csak a betumennyiseg legyen meg
hej, Micho, nem lesz ez igy jo!
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #400 Dátum: 2006. Szeptember 01., 19:00:58 »
Jesszus, te képes voltál megszámolni a betűket? Egek! És akkor most a nagyágyúm: ez nem egy képregény szövege volt, hanem egy internetes cikké, így itt nem baj, ha egy kicsit hosszabb. És mennyivel szebb!      
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #399 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:57:21 »
Idézet
a nyomdaban meg jol elveszik egy-ket betu es akkor annyit er a betuszamolas
az nem baj, ha kevesebb, csak több ne legyen  

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #398 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:50:17 »
Idézet
és a hivatalos képregény fordítók betűt számolva fordítanak, tehát törekednek rá, hogy annyi karakter legyen a szöveg
a nyomdaban meg jol elveszik egy-ket betu es akkor annyit er a betuszamolas
gyengéd barbár

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #397 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:47:29 »
Idézet
(nem hagyom magam   )
én se  

az enyém 63 karakter, a tiéd 85

és a hivatalos képregény fordítók betűt számolva fordítanak, tehát törekednek rá, hogy annyi karakter legyen a szöveg, mint az eredeti... (hogy elférjen a bubiba)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 18:51:49 írta Micho »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #396 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:43:50 »
Négy és egynegyed. És vedd két tizeddel lejjebb a betűméretet.    (nem hagyom magam   )
Zerit: Kár.   Reméltem, hogy sikerül megint csodát elérni...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #395 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:37:55 »
Idézet
"Vissza"-gomb, az ember legjobb barátja.
hm... akkor lássuk.
a szöveget én 4 sorban elintéztem, ami neked 5. most már értem, hogy miért nem férnek be a fordításaid a buborékokba!      
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 18:38:40 írta Micho »

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #394 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:37:48 »
egyszer volt kutyan budavasar
egyszer forditottam marvel kepregenyt, tobbet sem, az olvasassal is igy vagyok
izlesek es pofonok... attol meg lehet jo ez a kepregeny
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #393 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:34:24 »
Micho, nem úszod meg:
"Az Erőtlenül minisorozatban a valóság a feje tetejére állt, és Uatu játsza William Watts pszichiáter szerepét. A Szemlélő páciensei az erőtlen szuperhősök, akik saját szuperbűnöző ellenfeleikkel néznek szembe, akár a 616-os Földön. Ssakúgy, mint a 616-oson, Uatu itt se tudja megállni, hogy a páciensei tönkretegyék az életüket, és a segítségükre siet."
"Vissza"-gomb, az ember legjobb barátja.  

Zerit: komolyan nem gondoltam senkire. Becsszó. De attól még elolvashatod, ha már itt jársz...  Itt nincs egy deka szuperhős se, mind hazamenyt.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #392 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:31:51 »
Idézet
Ebből is látszik, hogy a Marvelnél is lehet olyan dolgokra találni, ami még a legszuperhős-ellenesebb ember figyelmét is felkelti (itt most nem gondoltam senkire, mielőtt vki magára venné)

mirol is van szo?
gyengéd barbár

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #391 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:24:44 »
Idézet
Azért most kitűnt a stílusbeli különbség, ezért érdemes lett volna fenntartani.
mindegy, már nem írom vissza  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #390 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:22:58 »
Na, ez marha jó. Felváltva szerkeszgetünk, de bőszen.   Azért most kitűnt a stílusbeli különbség, ezért érdemes lett volna fenntartani.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #389 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:20:37 »
jó, a változatomat töröltem, elég egy

+++
ma van a hozzászólások szerkesztése világnap, nem tudtátok?    
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 18:23:09 írta Micho »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #388 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:20:25 »
Így utólag én is az "Erők nélkül" címet adtam volna neki, de amikor nekikezdtem, nem tudtam, hogy ez lesz belőle. Egy képregényt se olvasok el fordítás előtt, így sajnos becsúsznak ilyen bakik.
Az utolsó képről a vélemények jogosak, Így velegondolva elég zseniális írói húzás, mert mindenki azt gondol bele, amit csak akar. Szerintem ő volt a Szemlélője ennek az alternatív univerzumnak, csak itt egyedül így lehetett megoldani ezt a posztot. De ez az én meglátásom. Erről tényleg rengeteget lehetne beszélni.

És akkor köszönöm regnarnak az értékelést, és mindenki másnak is, aki ebben a topicben tette meg (a többiek amott már megkapták  ). Így a végére érve nekem is megtetszett ez a mini (eléggé fanyalogva indultam neki anno), a történet tényleg érdekes lett, már halálra izgultam magam, hogy Gwen itt is meghal-e, vagy túléli. Soha ilyen gyorsan nem gépeltem, mint a 6. számnál...
És remélem, hogy tudunk még a jövőben is olyan képregényekkel előállni, ami ennyire sok ember tetszését tudja elnyerni. Ebből is látszik, hogy a Marvelnél is lehet olyan dolgokra találni, ami még a legszuperhős-ellenesebb ember figyelmét is felkelti (itt most nem gondoltam senkire, mielőtt vki magára venné). Talán még akad egyszer egy hasonló göngyszem...

kieg. (még jó, hogy most előnéztem...):
"Az Erőtlenül miniben a valóság kifordul önmagából. Uatu egy pszichiátert, William Wattsot alakítja, akinek páciensei mind erővel nem rendelkező szuperhősök, akik hasonló gondokkal küszködnek, mint a 616-os Földön élő megfelelőik. Akárcsak ott, Uatu itt is képtelen arra, hogy tétlenül szemlélje, ahogy tönkremegy a betegei élete, ezért megpróbál a segítségükre sietni."

kieg #2: Hogy egyesek errefelé milyen türelmetlenek...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 18:44:34 írta talgaby »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #387 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:10:31 »
Idézet
szóval tényleg midnenki azt láthat bele, amit saját maga el tud fogadni.

nos igen

a neve:

Watts ----> Watcher (Szemlélő)

+++
szerk:

és most már megnéztem a wikin, mit írnak  

"In the Powerless limited series, reality is turned upside down and Uatu plays the role of psychiatrist William Watts. Watcher's patients are the powerless heroes who face problems similar to their super-powered counterparts from Earth 616. Just like in Earth 616, Uatu finds that he cannot just stand by and watch as his patients' lives are ruined, and tries to come to their aid."

talgaby, kérünk egy gyors magyar változatot  
(csak vicceltem, csinálom én   )
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 18:16:00 írta Micho »

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #386 Dátum: 2006. Szeptember 01., 18:07:57 »
Idézet
illetve mi volna az indoka az öngyilkosságra, már ha ezt akarták sugallni?

Ez a nagy kérdés. Itt volt az amikor elgondolkodtam, hogy ha azt sugallják, hogy öngyilkos akar lenni, akkor lehet-e a Szemlélő? Hiszen ő mindenhol egy és egy mindenhol, tehát ha egy helyen megölné magát....
Ezért gondoltam, hogy inkább skizo, mint Szemlélő, de az öngyilkosság sem biztos, szóval tényleg midnenki azt láthat bele, amit saját maga el tud fogadni.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #385 Dátum: 2006. Szeptember 01., 17:52:01 »
köszönjük itt is mindenkinek a hozzászólásokat és regnarnak és másoknak az elemzéseket  

szerintem most már spoilermentesen lehet róla beszélni, mindenki elolvashatta, akit érdekelt.

Idézet
A doki kilétét nem találtam el volna. De itt merül fel a kérdés, hogy most akkor mi is történik. A Figyelő egyszerűen figyelt egy alternatív univerzumot a dokin keresztül?

az én elméletem, hogy itt, ebben a világban maga a doki volt a Szemlélő, hisz nincsenek szuperlények, így Szemlélő sem...
de mivel ez is egy Marvel alternatív univerzum, így ezt a világot is látnia kell a Szemlélőnek... tudom, kicsit paradox  

a borotva jogos... mire készülhetett? illetve mi volna az indoka az öngyilkosságra, már ha ezt akarták sugallni?  

Idézet
Ezért az erőtlenül cím a történet végére számomra értelmét vesztette.

nos igen, tulajdonképp itt a cím csak azt akarja sugallni, hogy "szupererő" nélkül.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 17:53:30 írta Micho »

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #384 Dátum: 2006. Szeptember 01., 17:39:37 »
Erőtlenül 5-6 (Nem bírtam ki, hogy külön olvassam el őket.)

Azt hiszem így a végére kijelenthetem, hogy a nyár egyik favoritja a sorozat számomra. Voltak ugyan benne hullámvölgyek, de szinte elhanyagolhatóak és nagyon erős lett.

A borítók is javuló tendenciát mutattak, az 5. szám borítója nagyon tetszett, bár nem übereli a 4.-ét. Viszont az utolsó füzet borítója valahogy gyerekes lett. Túl letisztult. Persze minden a helyén van, a téma simán magyarázható, de ehhez a befejezéshez és az egész sztorihoz valami zaklatottabb dukált volna szerintem.

A képregényt újra ugyanazokkal a jelzőkkel tudom jellemezni, mint eddig. Néhol egészen egyszerű, de a célnak tökéletesen megfelelő grafika, sötét, komor színek, amely tovább növelik a hangulatot.

A történet befejezése abszolut kitalálhatatlan volt, még csak nem is sejtettem, hogy mi fog következni. Az utolsó két szám szép lassan adagolta a megoldásokat, kegyetlen és halálos óramű pontossággal következtek be az elkerülhetetlen események.
Az ember már-már lefutottnak gondolt volna egy-egy sztorielemet - én pl Peter és Gwen szálát, és a képregény - mondhatni természetesen - tutira rácáfol az elképzelésre, váratlan, ugyanakkor abszolut logikus fordulatokkal.
Sőt a többszöri csavar - Fisk története - hatására az ember csak kapkodta a fejét, hogy húú, ezt nem gondoltam volna, és mire ezt kigondolná, már jön is az új fordulat.
Számomra döbbenetesek voltak az utolsó -6. szám - történései, lényegében felrugtak minden "klisét" és sikerült elérni, hogy az amúgy is fokozott történet drámai véget érjen.
A doki kilétét nem találtam el volna. De itt merül fel a kérdés, hogy most akkor mi is történik. A Figyelő egyszerűen figyelt egy alternatív univerzumot a dokin keresztül? Meglehet, de a történet vonalvezetésébe nem igazán illene bele ez az elmélet - legalábbis szerintem. A doki skizofréniája már elfogadhatóbb magyarázat számomra, teljesen elragadja a képzelet és valóság keveréke, a végső kép, a tükörrel számomra ezt sugallta. És a végső őrülte, az önmarcangoló bűntudat elviselhetetlensége ott a tenyerében. De azt nem tudom, hogy megteszi-e a dolgot. Nagyon hatásos, hogy nyitva hagyták a dolgot. Megoldhatták volna még egy oldallal amely előrelátható sorsát ecseteli, de nem tették. Így meghagyták az olvasónak, hogy továbbgondolja a fürdőszoba történéseit. Legalábbis én így éreztem, bár erről a mini-sorozatról órákat lehetne beszélgetni és akkor is ahányan beszélünk róla, annyifélét láthatnánk bele az egyes eseményekbe.
Sikerült elérni, hogy a már megszokott karaktereket teljesen más szemmel figyelje az ember. Peter ment át szerintem a legnagyobb változáson, visszahúzódó, vicces fiú helyett itt egy megkeményedett, az élet által megviselt felnőtt tinédzsert láthattunk. Matt az utolsó  (6.) számban lefolytatott telefonos beszélgetése hihetetlenül erős volt, az önfeláldozás, hogy elkapja "ellenfelét" tényleg hőst csinált belőle, ugyanúgy, ahogy mindegyik karakter hőssé, vagy antihőssé tudott válni (pl Castle). Ezért az erőtlenül cím a történet végére számomra értelmét vesztette. Ezek a karakterek sokkal, de sokkal erőteljesebbek, különleges erőtől telítettek voltak, mint alteregóik szupererővel. Az önfeláldozás, szeretet igazi hősökké formálta őket. Ez a világ nem szuperhősök világa volt, egyszerű embereké, akik egy játsszma részesei lettek, és szuperhősökké váltak.
Logan története lógott egy kicsit ki a többi közül, nála anynira nem éreztem a drámaiságot, kissé "önmagát" játszotta ebben az univerzumban is.
Bár az alternatív univerzum kérdése egészen érdekes. Csupán az első füzet alatt éreztem késztetést, hogy így kezeljem, utána sokszor teljesen elfelejtettem, hogy igazából ezzel van dolgunk. Ezzel volt dolgunk?

Általában nem szoktam sorrendet, vagy listát felállítani az elolvasott képregényekről, de az Erőtlenül most vezeti ezt a nem létező listát. Első az egyenlők között. Nagy köszönet azoknak, akik részt vettek az elkészítésében.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
    • http://
« Válasz #383 Dátum: 2006. Szeptember 01., 16:35:18 »
Nagyon frankó az Erőtlenül. Tegnap este olvastam el a teljes minit. A történetvezetés egy kicsit a Sin City filmre emlékeztetettet. Érdekes látni, hogy egy erőtlen világban, hogy boldogulnak a Marvel alakok. Nekem Logan sztorija tetszett a legjobban, kicsit emlékeztetett Marvra. A Castle-szál se volt rossz, a vgén nagy volt a csattanó. Viszont azt nem értem, hogy egy 15 éves srácot miért vesznek fel dolgozni egy kutató intézetbe. Peter okos, de azért nem ennyire. A rajz számomra sokszor idézte Frank Millert és egy ilyen sztorinál nagyon is illett a képregényhez. SZvsz jó kis képregény. A Bendises cameo meg egyszerűen pazar. percekig röhögtem a földön fetrengve, miután elolvastam.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 17:17:14 írta Daredevil »

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #382 Dátum: 2006. Szeptember 01., 11:23:45 »
Idézet
Érdekes hogy Matt Murdock békés életre inti a Megtorlót... pedig azt hinné az ember, hogy a Megtorló egyike azon szuperhősöknek, akik itt is jelen vannak, hiszen nincs különleges képességük, vagyis itt is hősködhetnének.
a Matt/Frank szál a 6. részben teljesedik ki, az egyik legjobb jelenet benne szerintem.... akár olvashatod is  

különben ők már többször össze voltak így hozva, mint ügyvéd/vádlott, most hirtelen a Megtorló kiirtja a Marvel univerzumot   jut csak eszembe, de volt máshol is  nekem azok a párbeszédek is bejöttek, amiket abban folytattak
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 11:23:57 írta Micho »

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #381 Dátum: 2006. Szeptember 01., 11:18:48 »
Idézet
a mai nap folyamán beadványát méltányoljuk, addig az 5-ik részről kéretik értekezni, mert a fórum szerint még nem olvasta.
Folyó hó mittoménhányadikán kelt levelére válaszul tájékoztatjuk, hogy minden rendelkezésre álló adat alapos áttanulmányozása és érett megfontolása után kétségbevonhatatlanul megállapítottuk, hogy lóf.szt nem

Szóval az 5. rész: eléggé csalódtam, hogy a Rozsomák-Kardfogú küzdelem kimerült annyiban, hogy Kardfogú összecsinálja magát a félelemtől. Még csak bele se vágja Rozsi hátába a ledobott karmokat... hiszen Creed egy vérgőzös állat, vagy lehet hogy ez csak a mutációja miatt van? Mármint hogy mindenképpen agresszív, de a vérszomjas őrülete a mutációjával együtt hiányzik a sztoriból.

Ettől eltekintve továbbra is remek a sztori (Stacey kapitányon azért egy kicsit én is meglepődtem). Érdekes hogy Matt Murdock békés életre inti a Megtorlót... pedig azt hinné az ember, hogy a Megtorló egyike azon szuperhősöknek, akik itt is jelen vannak, hiszen nincs különleges képességük, vagyis itt is hősködhetnének.

Felmerül, hogy talán azért nincsenek "erőtlen" szuperhősök, mert e világban sosem voltak álruhás hősök, tehát nincsen "mintájuk", akiket követhetnének? De ez nem műxik, mert Amerika Kapitány alighanem létezett és az eredeti Fáklya is, valamint egyszer-kétszer mintha megemlítenék a szuperhősöket. Na mindegy, ez már csak kukacoskodás

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #380 Dátum: 2006. Szeptember 01., 11:17:26 »
O-ó.  Ideje lesz aktiválni a rejtett csapdákat...

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #379 Dátum: 2006. Szeptember 01., 11:07:01 »
Idézet
Egyébként a fent említett Fantomot semmi se akadályozza meg abban, hogy betöltse Wordbe és lefuttassa
szerintem ez a (mindenkori) fordító feladata, hogy megfelelően adja le a fordítást  
hmm... hova is tettem az álruhám?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 11:07:35 írta Micho »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #378 Dátum: 2006. Szeptember 01., 10:49:38 »
A fordító, talgaby csak akkor fog heljesirás-ellenőrzőt () használni, ha azt beépítik a Wordpadbe, mert Wordöt legfeljebb akkor használ, ha a bajszos Fantom egy kivont tőrrel jelenik meg a háta mögött és kényszeríti rá. Egyébként a fent említett Fantomot semmi se akadályozza meg abban, hogy betöltse Wordbe és lefuttassa, ha annyira sok benne a hiba még a visszaellenőrzés után is. Uff, szólottam.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #377 Dátum: 2006. Szeptember 01., 10:34:03 »
Idézet
A szövegzetben ha jól emlékszem vol egy vagy két helyen szókihagyás, de ez lagyen a legnagyobb probléma !
már rajta vagyok az ügyön, hogy a fordító, talgaby kapjon egy helyesírás ellenőrzőt
mert valóban gáz ennyi elgépelés  

Idézet
Kinek van ideje CW-összefoglalók mellett még emaileket is írogatni?...

a mai nap folyamán beadványát méltányoljuk, addig az 5-ik részről kéretik értekezni, mert a fórum szerint még nem olvasta.  

Idézet
Az előbb elfelejtettem:

A borítók eredetiben is ezekkel a logókkal jelentek meg,

igen, igyekeztem követni az eredeti mintát, több/kevesebb sikerrel  de örülök, hogy valaki értékeli
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 01., 10:35:52 írta Micho »

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #376 Dátum: 2006. Szeptember 01., 10:33:29 »
Az előbb elfelejtettem:

A borítók eredetiben is ezekkel a logókkal jelentek meg, (a karaktertípusokra gondolok), amik az eredeti sorozatok logóinak mintájára készültek? NAgyon király ahogy az erőtlenül cím 6 féle klasszikus képregény kinézetében kerül a szemeink elé.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #375 Dátum: 2006. Szeptember 01., 10:31:03 »
   Hát ez az Eőtlenül    ez nagyon bejött. Ezek az alternatív "valós"világok nagyon teszenek (annakidején nem tudom már hol talán a KN-en volt Superman sztori "valós világban")
Léteznek még ilyen sztorik ??

A szövegzetben ha jól emlékszem vol egy vagy két helyen szókihagyás, de ez lagyen a legnagyobb probléma !  

MÉG MÉG MÉG !!!

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #374 Dátum: 2006. Szeptember 01., 10:27:55 »
Idézet
Frissülés!

Erőtlenül 6/6

(ZsákbaMacska képregény, csak az olvashatja aki írt emailt. a levelek folyamatosan mennek ki a linkekkel)
Kinek van ideje CW-összefoglalók mellett még emaileket is írogatni?...