HálóZsák fórumok > a Zsák
Felhívások
pepo05:
--- Idézet ---Most nem azért, de ha azért nem válaszol a honosító, mert nem olvasta a hozzászólást, akkor mire fel van sztrájk?
--- Idézet vége ---
Véletlen elsiklott felette...megesik. Itt volt erre a napokban egy példa...de ebből nincs semmi gond. Felteszed megint, aztán válaszolnak rá...
A negatív kritikát is írhatod, biztosan nem fognak letámadni érte. Neked ez a véleményed, kész. És hogy miért kéne minden olvasott(legalább minden 2. után) egy 3 soros köszönő üzit írni? Hát szerintem azt te is tudod. Innen is látszik, hogy értékelik stb. Az a számláló...azok csak számok, nekem semmit sem jelentene. Sőt inkább felhúznám magam rajta, hogy ilyen sokan látogatjákkaz oldalt, aztán rá se bagóznak a fórumra...
S látod, ha olyan dologról írsz, amihez hozzá akarnak fűzni valamit, meg is teszik, nem marad észrevétlen.
--- Idézet ---Az újak többsége pedig "muszájból" (hogy legyen még képregény...) csöppen bele. Őket zavarja itt sok minden, offolgatás, családias légkör, a régi fórumozók megbecsülése, stb. Ők pedig két héttel a regisztrációjuk után, az 5. hszükben már szinte elvárják, hogy ők is beletartozzanak ebbe a körbe. Vagy kifogásolják a dolgot. Nincs itt semmi extra, egyszerűen fel kell venni a pörgést. Lám, Sepinek például sikerült,
--- Idézet vége ---
Ezt tudnám én is mondani, de már előttem megtették.
tomgrey:
--- Idézetet írta: kihaeennem ---Leírjam ezek után a fórumba, hogy nekem speciel nem jött be a Haláli Hullák képregény, mert egyrészt rókabőr, másrészt nem tudja visszaadni a film hangulatát? Hogy a Tarot szép a szemnek, de a történet számomra unalmas és sablonos? Hogy a Fantomot ugyan papír-alapon még csak-csak elolvasom, ha olynom van, de a netes verziójára nem vagyok kíváncsi? Mert ha ezeket a fórumba leírnám, azzal egyrészt nem hiszem, hogy ösztönöznék bárkit is, sőt, akár sértődés is lenne belőle!
--- Idézet vége ---
Írd hát! Szerinted aki "megcsinálta" a képregényt nincs tisztában ezzel? Mármint a lehetséges negatív kritikával.
AZ én első sw történetemet Recsi a halálba fikázta, nem mondom, hogy totál jól eset, de alapvetően igaza volt. De emiatt nem fogom le kanyázni, sem őt, sem senkit.
Egyébként is azaz igazi olvasó aki a negatív kritikát is lemeri írni.
Konkretizálva:
A HHH még jó, hogy nem tudja visszaadni a film hangulatát...20oldalban fél órát. Szerintem senki ne így menjen neki egy filmtörténetnek. Azoknak szántam elsősorban akik nem látták a filmet, azok meg akik látták egy kis plussznak vehetik.
A Tarotnál meg annyira egyértelmű amit írtál, hogy olé!
kihaeennem:
--- Idézetet írta: Gabe ---kihaeennem: sokszor elolvastam a hszeidet, de legtöbbször csak bólógatni vagy hümmögni tudtam. Ezt nehéz visszaadni írásban.(pláne ha nem is nekem szólt eredetileg). Persze ha kérdés volt a hsz-edben, akkor biztos vagyok benne hogy nem maradt megválaszolatlanul. Ha igen, akkor mond a nevet, intézkedünk...
Ráadásul egy sima köszönömre (általánosságban mondom) írjuk oda hogy szívesen, és így tovább, ahányszor el van mondva? Hülyén venné ki magát. A mi válaszunk a sok köszönömre a sok-sok honosítás amit csinálunk.
--- Idézet vége ---
Gabe, semmi gond!
Annyit mondhatok, hogy ha mondanivalóm van, úgyis jelentkezem ( mint ahogy eddig is ), de aktívan fórumozni ezután sem fogok. És nem azért, mert nem érzem magam a közösség részének, hanem mert nem is akarok az lenni. Ez nem a közösség miatt van, nyilván ha annyira unszimpatikus lenne a közeg, egyáltalán nem írnék!
Egyszerűen nem vagyok az a fórumlakó-típus.
Viszont ( vagy pont ez miatt ) továbbra is támogatom a kommentezés lehetőségét. Meg az OFFolást. Mert az jó!
Ja, és kérdésem nem nagyon szokott megválaszolatlan maradni. Ez azért van, mert ritkán kérdezek. Ha valami érdekel, utánanézek, ezen a téren önellátó vagyok!
És miután kiveséztük, hogy a hozzászólásaim nagyrészt hümmögős reakciókat váltanak ki, bebizonyosodott, hogy a sítlusom inkább kommentezős, mint fórumozós, és ezen nem fogok változtatni!
Amúgy értem én, hogy a köszöngetésre nincs értelme szívesenezni, de akkor mi értelme van egy több részes sorozatnál minden részt külön megköszönni? Velem például sokszor előfordult, hogy az első résznél a friss benyomás ( nem, ez alatt nem alkoholos tudatállapotot értek ) miatt még volt mit írnom, de utána már csak a sorozat végén lett volna értelme egy összegzést írni, mert amíg az emberben nem áll össze az egész kép, nehezebb véleményt írni. Jó példa erre a Powerless, aminek az első része tetszett, de a negyedikig asszem már el sem jutottam, mert nem volt türelmem hozzá.
És itt felvetődik még egy érdekes kérdés, negatív kritika mennyire jöhet? Nyilvánvaló, hogy ez nem a honosítást érintené, hanem magát a történetet. Nos igen, jól néz ki egy szépen magyarított borító, de hogy őszinte legyek, a netes képregényeknél az esztétikai értéket nálam a történet milyensége háttérbe szorítja.
Elismerem a beírásba belefeccölt munkát, de nekem speciel a tollal beírt beszkennelt képregény is tökéletesen megfelel. A fordításra csak annyit, hogy ameddig magyar, addig nem nagyon zavarnanka a kisebb hibák, és csak ritkán találkozom fordításnál olyannal, amihez érdemileg hozzá tudnék szólni.
De vissza a negatív kritikához. Leírjam ezek után a fórumba, hogy nekem speciel nem jött be a Haláli Hullák képregény, mert egyrészt rókabőr, másrészt nem tudja visszaadni a film hangulatát? Hogy a Tarot szép a szemnek, de a történet számomra unalmas és sablonos? Hogy a Fantomot ugyan papír-alapon még csak-csak elolvasom, ha olynom van, de a netes verziójára nem vagyok kíváncsi? Mert ha ezeket a fórumba leírnám, azzal egyrészt nem hiszem, hogy ösztönöznék bárkit is, sőt, akár sértődés is lenne belőle!
Na abbahagyom, mert kezd elszaladni velem a ló, meg az idő. És akkor még egy indok, miért nem fórumozok. Ezt a hozzászólást durván háromnegyed óra alatt hoztam össze. Megéri, ha csupán hümmögést vagy bólogatást vált ki ( ráadásul öncélú és offtopic )?
Na jó, ez cink volt, de nem bírtam kihagyni!
Gabe:
ygan: a sztrájk topik átment a 3. oldal után eg önismételgetős zagyvasággá, amit már nem lehetett komolyan venni, sok-sok 1hsz-es fórumozó miatt, akik leírták (elhazudták) hogy eddig miért nem csináltak ezt-azt, és hogy őt mélységesen felháborítja hogy kikapcsoltunk mindent. Most miért ne offoljuk szét ezerrel? Nem is kell végigolvasni. A HálóZsák meg mindig is a kötetlenebb hangneméről volt ismert a többi oldallal szemben. Nem szoktunk bannolgatni senkit, és nem szoktuk módosítgatni a hsz-eket. És az offolást sem büntetjük.
Ja kialakult itt egy kisebb közösség. Ők betértek ide jóval a sztrájk előtt. Velük jól érezzük magunkat, mert nem "kényszer" hatása alatt jöttek hanem maguktól. Az újak többsége pedig "muszájból" (hogy legyen még képregény...) csöppen bele. Őket zavarja itt sok minden, offolgatás, családias légkör, a régi fórumozók megbecsülése, stb. Ők pedig két héttel a regisztrációjuk után, az 5. hszükben már szinte elvárják, hogy ők is beletartozzanak ebbe a körbe. Vagy kifogásolják a dolgot. Nincs itt semmi extra, egyszerűen fel kell venni a pörgést. Lám, Sepinek például sikerült, holott mint ő is mondta nem nagyon fórumozgatott, most mégis belelendült. Aki nem mászkál a fórumra, és nem írogat bele, fölöslegesen várja el, hogy régi ismerősként kezeljük. Akit zavar, hát ilyen a fórumunk, semmi nem fog változni azzal hogy a szemünkre veti hogy milyen. Lehet menni, semmi sem kötelező, ha újra indul az oldal, akkor úgyis szó nélkül olvashat mindenki tovább. Ha meg marad, akkor meg gondoljon sűrűn erre a közmondásra: "Rómában élj úgy mint a rómaiak". Ha nem megy, akkor csak olvasgasson csendben.
kihaeennem: sokszor elolvastam a hszeidet, de legtöbbször csak bólógatni vagy hümmögni tudtam. Ezt nehéz visszaadni írásban.(pláne ha nem is nekem szólt eredetileg). Persze ha kérdés volt a hsz-edben, akkor biztos vagyok benne hogy nem maradt megválaszolatlanul. Ha igen, akkor mond a nevet, intézkedünk...
Ráadásul egy sima köszönömre (általánosságban mondom) írjuk oda hogy szívesen, és így tovább, ahányszor el van mondva? Hülyén venné ki magát. A mi válaszunk a sok köszönömre a sok-sok honosítás amit csinálunk.
kihaeennem:
--- Idézetet írta: pepo05 ---Azt meg egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy anniyzsor előforduljon az, hogy írtok és nem veszi senki sem a lapot. Vagy nincs hozzáfűznivalónk, vagy ha direkt mondjuk a honosítóhoz szól a dolog, lehet, hogy nem is olvasta....
--- Idézet vége ---
Most nem azért, de ha azért nem válaszol a honosító, mert nem olvasta a hozzászólást, akkor mire fel van sztrájk?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése