Sziasztok. Már megint úgy le vagyok maradva, mint a borravaló .
De szisztematikusan számolom fel a "képregényeket"
Sam & Max
Na ez igazi meglepetés volt. Azt hittem, hogy csupán játék formájában élték életüket. Azt hiszem egyszer leültem a játék elé, egy ismerősömnél, de mivel akkori angol tudásom igencsak alacsony volt, ezért nem tudtam élvezni. Aztán később már úgy gondoltam, hogy "túl gyerekesek" a figurák.
De elolvasva a képregényt meglepődtem, talán nem is a legkisebb gyerekcsoportot célozta már meg anno a játék sem?
A borító ahogy kell, színes és lendületes, bár szerintem kissé zsúfolt, amely adott esetben gondot okozhat egy-egy kisebb olvasónak. A betűtípust jól eltaláltátok.
A képregény szintén jól néz ki, bár ott is megmarad a szúfoltság. A színek és formák nagyon jók, vannak emlékképeim a játékról, ott is valami hasonlót láthattunk. Az első képregényoldal alsó sarkában látható torta gondolom valamilyen rejtett üzenet lehet (talán?) De apró poénokkal teli van a képregény. Pl az iroda falán van egy fénykép, amelyen a két főhős egy KKK tagnak látszó figurát gázol el, vagy az egyik utcajelenetnél egy hulla fekszik a kocsi alatt, egy pacák meg érdekes "súllyal" repül ki az ablakon. Vagy akár említhetném a hold egyik jelenetében a háttérben feltűnő abszolut értelmezhetetlen hóembert és iglut De ami igazán büntet az az a jelenet, amikor a "halott" nyúl füleit felteszi a kezére és rajzol neki szemet, úgy beszélgetnek. Amúgy a két hős már a játékban is ilyen szabadszájú volt? Ez volt számomra a legnagyobb meglepetés és itt gondolkodtam el, hogy melyik korosztályt is célozza a történet.
A beírás és fordítás jól sikerült, egy helyen észrevettem egy hibát. Amikor Sam beül az átalakító gépbe, hogy Maxot életre keltsék, akkor a gép feliratait elfelejtettétek kiretusálni, így egymáson van a magyar és az angol felirat is. De természetesen ennek ellenére nagyon stílusos fordítást sikerült összehozni, nagyon lazák, és jók a szövegek, és jó a beírás is.
Összességében jó szórakozás volt elolvasni ezt a némi fekete humort sem nélkülöző képregényt.