Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 443040 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #579 Dátum: 2006. Augusztus 27., 14:42:15 »
Frissülés!

•Oroszlánok, Tigrisek és Medvék #002
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #578 Dátum: 2006. Augusztus 25., 08:41:14 »
Sam & Max mix #1:
MÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG!!! Sokat. Ha naponta jönne ki egy, boldog életem lenne  
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Blixxxa

• Batman
    • http://-
« Válasz #577 Dátum: 2006. Augusztus 25., 06:05:57 »
Sam & Max HálóZsák válogatás #001

THIS IS NOT THE END
[img]http://halozsak.tlof.hu/_mas/upload/blixxxa/BlxHZS.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #576 Dátum: 2006. Augusztus 24., 20:12:48 »
Idézet
Idézet
Frissülés!

•Sam & Max HálóZsák válogatás #001
erre szeretnénk hozzászólásokat kapni    

Ez egy galád erőszakterápia, de legalább vicces.  
Jöhet még belőle, ha van.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #575 Dátum: 2006. Augusztus 24., 16:08:28 »
Idézet
Frissülés!

erre szeretnénk hozzászólásokat kapni    

Frissülés!
•Vadmacska 5/6

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #574 Dátum: 2006. Augusztus 22., 15:15:21 »
Frissülés!

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #573 Dátum: 2006. Augusztus 22., 13:18:03 »
Idézet
Ja meg ami átláthatatlan volt számomra (fórumon kívül, amit lassan kezdek átlátni
akkor most már lassan kiigazodsz, és tudod melyik képregényhez hol szólhatsz hozzá... csak szét kellett picit nézni  
a negatívakkal kapcsolatban pedig te véleményed is tiszteletben van tartva, hisz normálisan meg tudtad fogalmazni, miért nem tetszik pl. a FG... mindenkinek nem jöhet be minden

Nem elérhető Oliwer

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #572 Dátum: 2006. Augusztus 22., 13:13:07 »
Nah, hát hogy őszínte legyek, van olya nképregény amit nem szeretek innen...(azért azt is olvastam....  ) De ez magán(y)vélemény...tehát nem a ti munkátokkal van a bajom, hanem a kitalálójával...bár ha jól tudom az antik képregény...Flash Gordon...az nekem nem jön be...túl sok amonológ benne, és nagyon szájbarágós minden oldalon az előzmények magyarázása. Jó persze nem olvasom végig minden oldalon...a sztorit amúgy el tudnám viselni, még így is hogy nagyongagyi....Ja meg ami átláthatatlan volt számomra (fórumon kívül, amit lassan kezdek átlátni  ) Az a Star Wars idővonalak...de az is csak elsőre volt az.... Nah, ez elég hideg volt?  

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #571 Dátum: 2006. Augusztus 22., 12:56:09 »
Idézet
...igazából ritkán találok errefelé rossz képregényt  
es melyik az a ritkarossz kepregeny?
ne csak jot halljunk, hanem valami negativ kritikat is, hatha valtoztatni tudunk ezen felrelepeseken
gyengéd barbár

Nem elérhető Oliwer

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #570 Dátum: 2006. Augusztus 22., 12:52:06 »
most
olvastam végig a
Venom
sorozatot...hát,
mondhatom kiváló az
is  mondjuk alap hogy
bírom Pókit...  és azthiszem nyugodtan mondhatom hogy ez a Venom is legalább 50%-ban Pókfej körül forog... meg a Star Warst is olvastam....az is jó...igazából ritkán találok errefelé rossz képregényt     Mindent összefoglalva: Gratula minden "Jómunkás Embernek" aki értünk olvasókért az oldalon dolgozik...

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
« Válasz #569 Dátum: 2006. Augusztus 22., 12:28:18 »
Hú, ez igen alapos kritika volt, nagyon örülök neki:D És főleg, hogy tetszett a képregény. A hibát a 27es képen orvosoltam, Micho reményeim szerint minél előbb lecseréli:) A képeken tényleg érdemes figyelni arra amit mondtál, ugyanis a háttérben mindig ezernyi jópofa dolog lapul. A Sam and Maxek beírása során énis mindig valami újat, addig nem látottat veszek észre. A játék pedig tényleg elég erőszakos volt, elsősorban felnőtteknek készült, de azért a gyerekek is eljátszhattak vele. (Már az első pár percben kiüt Kova egy pasit, Max pedig egy tündéri kiscica gyomrából tépi ki a megbízást.) Amúgy napokban láttam a játékhoz magyarítást is, amit ki is próbáltam, és teljesen rendben van. Ha valakinek nosztalgiázni támad kedve, akkor a nyelvtudás már nem lehet kifogás:D Köszi mégegyszer az alapos kritikát.

Our arrows will blot out the sun!
Then we will fight in the shade.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #568 Dátum: 2006. Augusztus 22., 08:45:55 »
Idézet
Sziasztok. Már megint úgy le vagyok maradva, mint a borravaló   .

De szisztematikusan számolom fel a "képregényeket" 
hajrá! lesz egy jó napja a fórumnak  

egyébként már a héten visszatér a két agybeteg, Erac összeállításokat közöl rövidebb fekete-fehér Sam & Max sztorikból, amolyan HálóZsák válogatás formájában  állat lesz

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #567 Dátum: 2006. Augusztus 22., 08:28:55 »
Sziasztok. Már megint úgy le vagyok maradva, mint a borravaló   .

De szisztematikusan számolom fel a "képregényeket"  

Sam & Max

Na ez igazi meglepetés volt. Azt hittem, hogy csupán játék formájában élték életüket. Azt hiszem egyszer leültem a játék elé, egy ismerősömnél, de mivel akkori angol tudásom igencsak alacsony volt, ezért nem tudtam élvezni. Aztán később már úgy gondoltam, hogy "túl gyerekesek" a figurák.
De elolvasva a képregényt meglepődtem, talán nem is a legkisebb gyerekcsoportot célozta már meg anno a játék sem?

A borító ahogy kell, színes és lendületes, bár szerintem kissé zsúfolt, amely adott esetben gondot okozhat egy-egy kisebb olvasónak. A betűtípust jól eltaláltátok.
A képregény szintén jól néz ki, bár ott is megmarad a szúfoltság. A színek és formák nagyon jók, vannak emlékképeim a játékról, ott is valami hasonlót láthattunk. Az első képregényoldal alsó sarkában látható torta gondolom valamilyen rejtett üzenet lehet (talán?) De apró poénokkal teli van a képregény. Pl az iroda falán van egy fénykép, amelyen a két főhős egy KKK tagnak látszó figurát gázol el, vagy az egyik utcajelenetnél egy hulla fekszik a kocsi alatt, egy pacák meg érdekes "súllyal" repül ki az ablakon. Vagy akár említhetném a hold egyik jelenetében a háttérben feltűnő abszolut értelmezhetetlen hóembert és iglut     De ami igazán büntet az az a jelenet, amikor a "halott" nyúl füleit felteszi a kezére és rajzol neki szemet, úgy beszélgetnek.         Amúgy a két hős már a játékban is ilyen szabadszájú volt? Ez volt számomra a legnagyobb meglepetés és itt gondolkodtam el, hogy melyik korosztályt is célozza a történet.

A beírás és fordítás jól sikerült, egy helyen észrevettem egy hibát. Amikor Sam beül az átalakító gépbe, hogy Maxot életre keltsék, akkor a gép feliratait elfelejtettétek kiretusálni, így egymáson van a magyar és az angol felirat is. De természetesen ennek ellenére nagyon stílusos fordítást sikerült összehozni, nagyon lazák, és jók a szövegek, és jó a beírás is.

Összességében jó szórakozás volt elolvasni ezt a némi fekete humort sem nélkülöző képregényt.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #566 Dátum: 2006. Augusztus 19., 23:28:49 »
örülök, hogy ennyire bejön nektek is a képregény, szerintem chi is fog
a betűket megvédeném, mert úgy esztétikus, ha egy középátlagot veszünk, és egy betűmérettel viszünk végig egy füzetet, ami mindenhova befér. ebben a képregényben valóban szűkösök néhol a bubik, még így is le kellett venni néhol... de azért nem vészes. sokkal "csúnyább" úgy, ha össze-vissza vannak a betűnagyságok.

plüsscicák rulez!

+++
borítót feltettem megint, kis javítás történt  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 19., 23:36:53 írta Micho »

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #565 Dátum: 2006. Augusztus 19., 23:20:39 »
Ötletes, hangulatos. A borítón a srác, olyan mint egy mini Luke Skywalker mini fénylámpával. De jó a csodalámpás hasonlat is!  
 Ezt az Éjszakai Őrség ötletet forgalmazni kellene a játékboltokban. A szülők is, a kölykök is imádnák. Már ha nem eleve egy létező licenszet népszerűsít a kiadvány.
 A betűket mindig érdemes, ahol és amennyire a buborék és a formátum engedi nagyobbra venni.  
 A történetről majd később, egyenlőre csak annyit, hogy eddig király!   Kíváncsivá vagyok, mi sül ki belőle...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 19., 23:24:32 írta Gorgonita »

Nem elérhető dancsi

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #564 Dátum: 2006. Augusztus 19., 18:43:36 »
hi

Tényleg jó lett ez az új képregény, gartula Chi-nek...   és szerintem egyáltalán nem igaz, hogy gyerekes, és a betűk sem voltak kicsik talán egyedül csak a dobozon nemnagyon tudtam elolvasni a szöveget, nehéz lesz majd így ráismernem a játékboltban.. Nemt'om ti hogy vagytok vele de engem Joey nagyon emlékeztet Jamie-re és a csodalámpájára..., bár ez lehet csak valami téves/tévés beidegződés.
biztos ki fog derülni a későbbi részekben, de azé' megkockáztatnám megkérdezni, hogy  akkor  Joey szobájában van két darab egyirányú interdimenzionális kapu? Vajon mitől jelent meg a lila köd Joey takarója alatt? vajon minden szobában vannak ilyen átjárók?? Nah de egy szó mint száz, tényleg nagyon jó és mégegyszer gratula Chi-nek a csodás minőségért és várjuk a folytatást...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 19., 19:01:05 írta Micho »

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #563 Dátum: 2006. Augusztus 19., 16:18:41 »
    Na ez az amire vártam!  

Ez iszonyatosan cuki... nem is tudok mit mondani, kétszeresen is hasra vagyok esve:
- Az Image előtt a rajz- és a sztori miatt...    
- Chi előtt pedig a honosítás mínősége miatt, a magyar szöveg is tökéletes de a beírás se semmi: amikor először megláttam  plüssállatok dobozát, igencsak leesett az állam...     (egyetlen bajom van csak, amit muszáj felhoznom:    néhány helyen a betűk nagyon kicsik voltak, igaz még olvasható, de pici)
A képregény máris feljött a személyes toplistám dobogójára.

(Ha valaki azzal jön hogy gyerekes vagyok, akkor oké, ezekért a történetekért megéri annak lenni  )

Megyek is elolvasom mégegyszer!

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #562 Dátum: 2006. Augusztus 19., 14:24:40 »
Frissülés!

•Oroszlánok, Tigrisek és Medvék #001

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #561 Dátum: 2006. Augusztus 16., 23:27:13 »
Idézet
Lassan elkészül egy következő hasonló (állatos) képregény is, remélem az is elnyeri majd tetszésedet.
Na Azt[/font] én már nagyon várom... Engem teljesen magával ragadott, iszonyú aranyos   .

Nem elérhető chi

• Sólyomszem
  • *
    • http://
« Válasz #560 Dátum: 2006. Augusztus 16., 21:05:21 »
Köszönöm a folyamatos véleményeidet, ezekből lehet érezni, hogy érdemes folytatni   A képregény végét nem árulom el, de azért olyan nagy csavarra nem kell számítani, ez egy könnyedebb történet. Lassan elkészül egy következő hasonló (állatos) képregény is, remélem az is elnyeri majd tetszésedet.  

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #559 Dátum: 2006. Augusztus 16., 20:47:15 »
Mivel ennyire rá akarják venni az állatok a csajt az ellenfél megölésére gondolom az lesz a csattanó, hogy nem teszi meg, nem hagyja hogy eluralkodjon rajta a bosszúvágy. Bár nem túl újszerűi ötlet, azért ezzel a befejezéssel kibékülnék a képregény egyedi hangulata miatt.
 Képileg továbbra is magávalragadó, ezúttal a pillangós rész vitte a pálmát.

Amikor azt mondják hogy az őrző meghalt, azt gondolom a másik varjúra értették, mert az anyuka a dokinéni szerint rendbe fog jönni. De ez egy pillanatra bezavart.

Utánna amikor a kutya elszalad, hogy ne neki kelljen elmondani ami történt, a madár meg idegesen toporog hogy hogyan tegye meg az nagyon jól eltalált kis jelenet. A kutyák tényleg sunyítanak, a madarak meg körbeszaladgálnak amikor idegesek.  

Az is poén volt, hogy ha már istennő gyorsan vart magának egy kosztümöt.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #558 Dátum: 2006. Augusztus 16., 13:03:36 »
Frissülés!

Vadmacska 4/6

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
« Válasz #557 Dátum: 2006. Augusztus 15., 20:40:29 »
Nekem is a HALÁL a kedvencem a korongvilágból. Könyvből van egy rész, ami róla szól:D Nah azt magyon szeretem. Meg a Discworld 2 játékban is jó arc:D Főleg mikor filmsztár lesz

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #556 Dátum: 2006. Augusztus 15., 20:09:10 »
Látom, nem csak nekem a kedvencem a leghalálibb figura, akivel eddig irodalomban találkoztam.   Kár, hogy ilyen keveset szerepelt...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Schwarzi

• R2-D2
  • *
    • http://www.feet.hu
« Válasz #555 Dátum: 2006. Augusztus 15., 19:57:56 »
Idézet
Szeltolotol es Ketviragtol bucsuztunk csak el...
valami korongvilag sztori meg lesz, csak mas szereplokkel es tortenettel
A lényeg, hogy a HALÁL ne tűnjön el a képből......

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
« Válasz #554 Dátum: 2006. Augusztus 15., 10:06:20 »
Örülök, hogy kedvet kaptál hozzá, a játék még a képregénynél is ütősebb:)

Nem elérhető BADam

• R2-D2
  • *
« Válasz #553 Dátum: 2006. Augusztus 15., 09:35:56 »
Nagyon kircsi volt a Sam & Max! Még ilyet! Miután elolvastam letöltöttem a játékot és (újból) elkezdtem vele játszani! Köszi!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #552 Dátum: 2006. Augusztus 14., 19:11:03 »
Ez megnyugtató. Nagyon jó kis történetek voltak ezek. Remélem, hogya jövőben is lesz még Korongvilág-adag.  
És természetesen köszi ezeket a remek kis honosításokat. A poénok valami fergetegesek.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #551 Dátum: 2006. Augusztus 14., 18:51:23 »
Szeltolotol es Ketviragtol bucsuztunk csak el...
valami korongvilag sztori meg lesz, csak mas szereplokkel es tortenettel
gyengéd barbár

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #550 Dátum: 2006. Augusztus 14., 18:39:31 »
Ebben a füzetben az a poén tetszett a legjobban, amikor próbálták lefesteni, hogy mennyire elképzelhetetlen ami vár rájuk.  
 Most akkor vége? Vagy lesz még belőle?