Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 443002 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Schwarzi

• R2-D2
  • *
    • http://www.feet.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #549 Dátum: 2006. Augusztus 14., 17:39:52 »
Ez a korongvilág sorozat "überel" mindent!

Nagy köszönet érte!

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #548 Dátum: 2006. Augusztus 14., 11:01:39 »
Frissültünk!

Korongvilág #4

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #547 Dátum: 2006. Augusztus 13., 00:22:44 »
Frissülés!

Sam & Max - Kalamajka a Holdon
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #546 Dátum: 2006. Augusztus 11., 16:58:45 »
Vadmacska: A hangulat, a történelmi részekkel, a nem szokványos helyzettel továbbra is jó. Képileg is nagyon szép. Egyszerű de nagyszerű, ahogy mondani szokás. A végén a feszültségkeltés az anyuka és a kisbaba helyzetével már inkább klisészerű, és spec nem szeretem ha ilyen húzásokkal akarnak "megvenni". Remélem nem csak annyi lesz a történet hogy Vadmacska leszereli a kutyás gonoszt. Mert a hangulat és a látvány a helyén van, már csak némi tartalom kellene bele.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #545 Dátum: 2006. Augusztus 11., 16:23:30 »
hali TOM

ez ismét egyike azon ritka hozzászólásnak, amit én magam és feltehetően más HZS tagok is újra és újra elolvasnak (akár hónapokkal később is), mert nagyon jólesik nekünk egy ilyen alapos elemzés a munkáról, amit itt végzünk.  
valakinek úgy magyaráztam legutóbb, hogy a honosítás az nekünk is hobbi, viszont a hobbijaink közül talán  az első számú, ezért megy itt minden úgy, ahogy. valóban jól szervezett a csapatunk, és így tudunk és igyekszünk egy folyamatos jó teljesítménnyel szolgálni... mivel nem "divathonosítóknak" tartjuk magunkat, ezért bizonyos felelősséget is érzünk az általunk kiadott képregények, és az olvasók iránt... valahogy úgy, mint a Kis Herceg  
már egy jó ideje a fórumon is beállt egy erős mag, akik állandóan itt vannak velünk, mint te is szoktál volt... és nemcsak a honosított képregényeket, hanem minden más "off" témákat is kibeszélünk... egyszóval családiasnak mondható a hangulat, és ha új ember keveredik errefelé, mindenkit szívesen látunk és próbálunk nem lekezelően viselkedni vele szemben... ezt már többször is megjegyezték, és véleményem szerint így is kellene minden honlapon hozzáállni a dolgokhoz. szóval részemről már rég nem arról van szó, hogy a vélemények miatt honosítok, hanem valamennyire már hozzánőtt ez az életemhez, és ha tudom, akkor maximálisan odateszem magam, ha nem tudom majd valamikor... akkor meg sehogy, hisz úgy nincs is értelme a dolognak.
az új frissítési módszer, mondjuk úgy, hogy csak egy kis kihívás számunkra, hogy megmutassuk, így is lehet csinálni. persze nem akarunk valamiféle "gyárrá" válni, ahol tömegtermelés folyik, és minden bizonnyal szeptembertől vissza is áll minden a régi kerékvágásba.... mert igazad van, hogy túl gyors a tempó a megszokotthoz képest. az meg, hogy nem érkezik tömeges vélemény, sajnos általános dolog, de ahogy megjegyezted, mi még jól is állunk ilyen szempontból... nekem teljesen jó, ha a "kemény mag" véleményez, sőt, talán "el is várom" tőlük, azazhogy kíváncsi vagyok, adok az ő véleményükre, beleértve téged is. persze más tagok nevében nem beszélhetek, és a hírekben mindig is próbálom kicsikarni azt a kevés véleményt a többi látogatótól, hogy ne szegje senki kedvét a közömbösség.. és mióta van üzenőfal is, oda is érkeznek buzdító/támogató hozzászólások, amik szintén erőt adnak a folytatáshoz
egyszó mint száz, a HZs virágzik, jobban mint valaha és reméljük így is marad "míg világ a világ".  talán a titkunk az, hogy a HálóZsák Teamből mindig vannak jópáran, akik aktívak, és nem egyszerre punnyad mindenki, mint máshol.   így nem kell félni, hogy "kiégünk", maximum más tagok veszik át a stafétát. példa most két tagjelöltünk, Erac és chi, akik a Killjoy által elhagyott projecteket viszik tovább szorgalmasan, és szép munkát végeznek vele.
Marvel rajongásodat pedig meg tudom érteni, és örülök, hogy te nem azok közé tartozol, akik elvakultan követelőznek össze-vissza, és lebecsmérlik a többi képregényt, hanem tiszteletben tudod tartani a többi honosítást, és értékeled a beléfektetett munkát, mégha nem is olvasod azokat
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 11., 16:25:45 írta Micho »

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
« Válasz #544 Dátum: 2006. Augusztus 11., 16:20:02 »
Vadmacska még mindig szuper.

Csak még midig agyon rövidecske...

Sőt, szinte még sehol nem tart a sztori, de már a kötetek felénél járunk...

Kicsit félek, hogy összecsapják a végét. Feltéve, ha az egész sorozat ebből a 6 részből áll.

Remélem nem:)

Mindenesetre még mindig vadmacska kell a népnek!

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #543 Dátum: 2006. Augusztus 11., 15:44:50 »
Sziasztok Zsákosok!

Jó régen nem jelentkeztem, ezért igazából kérhetnék bocsánatot is,de mégse   Azért remélem hiányoztak az "oldal-negyedelős" kisesszéim  
A jelenlegi helyzet az, hogy sajnos egyre kevesebb időm van a képregények csodálatos világában elmerülni, mint szerintem sokunknak. De higgyetek nekem, lélekben még mindig itt vagyok! Továbbra is rendszeresen nyomon követem az oldalt, mondhatni ki se veszem Operaából, ezért No1 helyezett  (megjegyezném, Operában nem látszik a strandoló uborka  )
Az a munka ráfordítás és az a magatartás ahogy az olvasóitokkal kapcsolatba kerültök TOVÁBBRA IS TISZTELETET ÉS CSODÁLATOT ÉRDEMLŐ!
Az én szememben mindig is, de szerintem most már az egész magyar és külhoni internetező közönség szemében elértétek az első helyet. Ehhez azt hiszem,nem kevés munka és főleg rengeteg kitartás kellett.
A nyári szezon egy különösen szép példája, hogy kitartással talpon lehet maradni még ebben a hálátlannak tűnő internetes társadalomban is. 3 hónap alatt 100 képregény. Azthiszem ezzel is egyedülállót alkottatok.
Az augusztusi rohamról pár mondatot. Tudom, hogy hülyén hangzik de nekem ez a tempó egy kicsit gyors. Mindennap többször is ránézek az oldalra a legszokatlanabb időpontokban és mindig újabb és újabb megjelenéseket látok. Itt jegyezném meg, hogy ez technikailag se egy megfontolt lépés, mert az oldalnál így mindennap van egy "nem elérhető" szakasza, én meg amilyen szerencsés vagyok mindig akkor akarom megnézni. Meg egyszerűen... elveszek a frissítések közt. Példa: csak most vettem észre,hogy újabb F4 kaland került honosításra.
Mindez csak a magam panasza. Viszont miattatok is aggódom. Olyan tempót diktáltok, amibe azért már bele lehet bukni. Igaz hogy így is messze Ti vagytok a leglátogatottabb oldal és a fórumról is elmondhatjuk hogy azért pörög rendesen, de még így se biztos hogy minden nap minden képregényét tudják az olvasók véleményezni, valahogy olyan mintha... lemaradtak volna valamiről. Mintha elsuhant volna mellettük a vonat. Jó,tudom, ez sok törzsvendégre nem vonatkozik, de az átlagos és új vendéket szerintem így gondolják. Túl gyors a tempó és ha lemaradnak valamiről, akkor már nem fogják véleményezni és így az a téves kép alakulhat ki, hogy nem is akarnának véleményt alkotni. Lehet hogy én vagyok a régimódi, de nekem a heti egy vagy két frissítés volt az ideális,mert így elég időt tudtam fordítani rá,hogy élvezzem a képregényt.
Az eddig megjelentekről. Igazából velem van a hiba. Begyöpösödött agyam totálisan a Marvel hőseire állt rá és valahogy nem visz rá a lélek a más kategóriájú képregények érdemi megismerésére. Nem tudom miért,de így van. És ezért már tényleg elnézést kérek, hogy tőlem még nem hallottatok sci-fi, meg fantasy képregényekről véleményt. Meg igazából Marvelen kívül szinte semmiről  Amire még kilátásom van,hogy egyszer a közeljövőben a tőlem megszokott alapossággal kielemezzem, a Fantasztikus Négyes, mert természetesen minden részt letöltök olvasok. Meg persze Powerless... Csakhát még az a fránya vélemény nem sikerült... meglesz. Ígérem.
És azért más témában is megpróbálok újra képbekerülni és tartalmas hozzászólásokkal gazdagítani a fórumot.

További sok-sok képregényt(főleg Marvelt   ), de csak nyugalom, ne eröltessétek túl magatokat és az olvasókat!

Bye-Bye
TOM
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 11., 15:48:49 írta TOM1 »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #542 Dátum: 2006. Augusztus 11., 14:09:41 »
Frissültünk!

•Vadmacska 3/6
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 11., 14:10:03 írta Micho »

Nem elérhető Hamlet

• Indiana Jones
  • *
    • http://scriptorium.rpg.hu/
« Válasz #541 Dátum: 2006. Augusztus 08., 02:21:05 »
Üdv!

Az iránt érdeklődnék, hogy Mike Mignola másik, Lovecraft-i förmedvényeket üldöző szuperhősének, az 1860-as évek steampunk-világában tevékenykedő The Amazing Screw-On Headnek tevezitek-e honosítani a kalandjait?

Köszönettel:
Hamlet

PS.: Mr. Mignola folyton más robottestbe becsavarodó világmegmentő hősének főszereplésével mostanság készül anmációs sorozat a Sci-Fi Channel-en! (bővebben lásd:
itt és emitt )

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #540 Dátum: 2006. Augusztus 05., 15:53:58 »
Érdekes volt ez a Lovecraft vs. Disney történet. Először azt hittem, hogy valami vicces lesz, de ez egyáltalán nem volt vicces, inkább elgondolkodtató.
Lovecraft világát megjeleníteni nagyon nehéz, Disney jól látta ezt, és itt a való életben sem nagyon sikerült még, pedig született már néhány képregény, és film is. (bár az utolsó feldolgozás egészen jól sikerült, Lovecraft rajongóknak ajánlom mindenképpen. a címe rettentően frappáns: The Call of Cthulhu. fekete-fehér és alig egy órás, a régi némafilmek hangulatát idézi, vagy akár említhetném a Re-Animátort is.)
A képregény rajzai stílusosak voltak, jól illettek a hangulathoz.
Szerintem érdemes volt felrakni, jók az ilyen és hasonló elgondolkodtató történetek.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #539 Dátum: 2006. Augusztus 04., 16:44:28 »
Örülök hogy újabb elfeledett történet folytatódik. Képileg nekem is bejön, bár én szeretem az f4 laborjait is. A történet még nemigen állt össze, de van egy hangulata, ami egyszerre ragad magával, és tölt el aggodalommal, hogy ugye nem csak ennyiről van szó? Ráadásul a főszereplő arckifejezése a 01 borítóján emlékeztet valakire...de ez már egy another story.
 Kíváncsian várom a folytatást.  

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
« Válasz #538 Dátum: 2006. Augusztus 04., 09:02:36 »
Vadmacska a király(nő)!  

Bírom az ilyen lájtos cuccokat. Könnyen emészthető, kifinomult rajzokkal, jó fordítással, szép beírással, ilyen kell a népnek!!!!  

Az egyetlen bajom talán az oldalakon levő képkockák átlagszáma-ettől kicsit rövidke, viszont pont ettől könnyen emészthető.
Én például dilit kaptam a Transformers-ben attól, hogy annyi vonalat rajzoltak a figurákra olyan kicsi képkockán belül, hogy alig lehetett kisilabizálni valamit belőlük. Pont ezért kevésbé kedvelem az F4-et is, ahol ha mutatják Nyíl laborját, minden csupa bonyolult vonalhálózat.
Pl az Y-man ennek ellentéte, és ezért nagyon szeretem azt is:)

Persze a történet mindegyiknél király!

A Vadmacska folytatását akarja a nép!!!!!

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #537 Dátum: 2006. Augusztus 03., 20:35:30 »
Frissülés!

Vadmacska 2/6

Nem elérhető kihaeennem

• Kázmér
  • **
« Válasz #536 Dátum: 2006. Július 31., 15:36:31 »
A Disney-Lovecraft sztori nagyon bejött, szeretem az ilyen borult dolgokat. A rajz is pofás, a történet maga pedig kellőképpen agyas, nekem Gaiman jut róla eszembe. Hogy miért, azt nem igazán tudom megmondani, de az Amerikai Istenek-ben vannak hasonló borult ötletek. Amúgy Lovecraft dolgai nekem annyira nem jönnek be, nem sok mindent olvastam tőle, de azokat is hamar elfelejtettem, meg eléggé untam is.

Ha már Gaiman előkerült, eddig még nem nagyon szóltam hozzá a képregényekhez, amiket Zerit fordított, de ezúton szeretném kifejezni hálámat és nagyrabecsülésemet fent nevezett úrnak   ezeknek a remek töréneteknek a honosításáért! Nagy élmény volt olvasni mindet. Gaiman nagyon ott van a szeren!
Szóval köszi, Zerit!  

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #535 Dátum: 2006. Július 29., 15:53:10 »
sajnos ebbol csak az az egy van
Lovecraft vilagat tenyleg nehez illusztralni, az igazi elvezetet csak a novellai es kisregenyei olvasasa nyujtja, habar Tom Sutton fele The Dream-Quest of Unknow Kadath Portfolio nekem nagyon tetszik es megkozeliti lovecrafti hangulatot
nehany lovecratfi motivum majd visszakoszon egy-ket Gaiman kepregeny-novellaban, ha minden igaz nemsokara olvashato is lesz itt a HZs-n
addig is egy kis humor, mi tortenik abban az esetben, ha Lovecraft es Bruce Lee talalkozik

Enter The Dagon

apropo Gaiman

tobb argumentum es amellett szol, hogy befejezzem
szubjektiv ok pl hogy rauntam
dehat semmi sem tart orokke, nem is akartam egy neverending sorozatot letrehozni
tobbnyire kilottem azokat a kepregenyeket, amelyek ebbe a sorozatba belefernek, azaz nem kapcsolodnak mas nagyobb sorozatokhoz, pl. Sandman stb.
vagy olyan tipografiai tudast igenyelnek, amivel nem rendelkezek, meghaladja a kepessegemet
nem mondom, hogy soha tobbet Gaiman, de a 12ik utan jo hosszu szunet varhato
hat ennyi... azaz az utolso harom kepregenyhez kapcsolodik majd egy-egy extra anyag, amit innen a forumrol lehet letolteni a kepregenyek megjelenesekor... igy azok jutnak hozza, akik legalabb megprobaljak velemenyezni vagy egyaltalan hasznalni a forumot...
gyengéd barbár

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #534 Dátum: 2006. Július 28., 22:18:57 »
Az a poén, hogy maga a képregény is egyszerre horror és tündérmese. Nekem olyan, mintha a szerzője az arany középút értékeire akarná felhívni a figyelmet. De könnyen lehet, hogy ez csak az én meglátásom. Mindenestre nagyon hangulatos, és elgondolkodtató.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 28., 22:19:20 írta Gorgonita »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #533 Dátum: 2006. Július 28., 19:44:48 »
nekem is nagyon tetszett... mondjuk úgy álltam először hozzá, hogy "na elolvasom, úgyis rövid"  de teljesen lekötött, jó hangulata volt a sztorinak... Lovecraft egy ördög  
köszönjük
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 28., 19:46:12 írta Micho »

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #532 Dátum: 2006. Július 28., 19:26:52 »
huh. hát ez nem is olyan vicces...
Lovecraft az egyik kedvenc írom. Ez a történet egy az egyben olyan mintha ő írta volna. Viszont Disneynek igaza volt: nem hinném hogy azokat a viziókat amiket Lovecraft ábrázol le lehetne rajzolni, vagy bármilyen módon reprodukálni. És ez jobb is így. Láttam pár Lovecraft feldolgozás-képregényt, de a hangulatuk sajnos nem hozza át azt a jellegzetes borzongást, ennek pedig Disney kijelentése lehet az oka. (oké, tudom hogy ez nem megtörtént eset, de akkor is)

A képregény rajza nagyon tetszett, jól el lett találva, viszont amik igazán bejöttek, azok a párbeszédek, és itt hozzá is tenném: nagyon jó lett a fordítás.

Zerit, van még ilyen képregény a tarsolyodban? Reméllem igen, mert ez nagyon tetszett  .  (reménykedem benne hogy a Gaimannal kapcsolatban tett kijelentésed még változik, mert azok is hiányoznának  )

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #531 Dátum: 2006. Július 28., 00:22:41 »

Frissültünk!

•Walt Disney és H. P. Lovecraft találkozása

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
« Válasz #530 Dátum: 2006. Július 27., 20:17:22 »
figyelted a reakcióidőmet  csak egy perc. De ha most beirogatod minden topicba, hogy Ennis, akkor előre szólok, hogy nem fogok reagálni

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #529 Dátum: 2006. Július 27., 19:59:57 »
mondtam én

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #528 Dátum: 2006. Július 27., 19:57:14 »
Hát igen, az nekem is baromira tetszett, a nagy hősies Thor dupla nyílttörést szenved, hát hol láthatunk ilyet bármelyik más képregényben ami Thorrol szól? Nem tudom, kinek volt az a beteg ötlete, hogy Ennis-nek adnak egy viharistenes minit, de én így utólag is támogatom ezt az elképzelést.  Egyetlen hibája az, hogy kiirtják New York háromnegyedét és aztán minden megy tovább

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #527 Dátum: 2006. Július 27., 19:56:55 »
Idézet
Az a Thor mini ami fent van nagyonjó.
a Thor - Vikingekre gondolsz? télleg baró... hát Ennis.  
(hoppsz, kimondtam a varázsszót. Punk apánk minden pillanatban megjelenhet   )
nekem is nagyon szimpi volt benne Strange... általában szerintem ilyen lehet

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #526 Dátum: 2006. Július 27., 19:52:51 »
Az a Thor mini ami fent van nagyonjó. 5perc alatt elbántak az angyalokal. Amugy Dr.Strange midnig ilyen laza volt?

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #525 Dátum: 2006. Július 27., 15:03:31 »
és még micsoda nagy érték. El kell időzni, minden panelnél és megfigyelni a rédzleteket, úgy hatalmas élmény

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #524 Dátum: 2006. Július 27., 14:25:04 »
hát igen, ez is egy vélemény... de vannak közöttünk retró-fanatikusok is,  akik szerint nem gáz, hanem érték

Nem elérhető Zodiak

• Garfield
  • **
« Válasz #523 Dátum: 2006. Július 27., 14:17:42 »
Én csak egy rövid megjegyzést szeretnék tenni a Flash Gordon képregény(ek)hez - tisztelettel adózva a kor előtt:
Jajj... ez... ez... nagyon gáz...
by all

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #522 Dátum: 2006. Július 26., 18:05:49 »
amúgy is feltöretné mindenki az idősebb okosabb valakijével

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #521 Dátum: 2006. Július 26., 17:16:45 »
viccen kívül, hasonló oldalakhoz képest ez a jelszórendszer viszi a pálmát, annyira egyedi és szellemes  

+++
ilyen logikai meg matek leckéket, kaine? hol élsz? mi képregényolvasó emberek vagyunk  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 26., 17:17:11 írta Micho »

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #520 Dátum: 2006. Július 26., 17:09:50 »
Idézet
Különben is disznóság a nagyközönséget elzárni a Prdékiátortól.
Szerintem is!  

Különben az ilyen kvízkérdések helyett úgy is le lehetett volna tiltani a -18-asokat, hogy valami bonyolult logikai feladatot írtok ki.    Vagy egy komolyabb matematikai egyenleg levezetés eredménye lehetett volna a megfejtés.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Július 26., 17:12:50 írta kaine »