HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
exactlee:
mondjuk nekem abszolút nincs retró hangulatom, de ha már játék van...
Voltron 0
Lássuk csak, fordítás, beírás a szokásos Hálózsákos színvonal(én biztos mást írtam volna a vazze' helyett), rajz nekem nagyon bejön(a Voltron poszterek a végén viszont nagyon nem), ráadásul nagyon emlékeztet valami más képregényre, de fogalmam sincs melyikre, a történet eddig nem rossz(mondjuk nem is igazán kiemelkedő), majd meglátjuk mi sül ki belőle.
A képregény végén jók a karakterbemutatások, vázlatok,stb.
Voltron 1
Fordítás, beírás: mint a 0. rész semmi panaszon nincs
Történet: Teljesen rajzfilmszerű, minden rajzfilmes hülyeséggel együtt.
Rajz: Most már nem emlékeztet másik képregényre, de még mindig jó
Voltron 2
Beírás, fordítás: lásd fentebb (5.oldalon a "Jegyezve" helyett egy vettem, vagy értettem talán jobb lett volna)
Történet: alakulgat, alakulgat az eredetiség legkisebb szikrája nélkül, de legalább jó sok robbanás, meg akció van
rajz: változatlanul tetszik
Pókember és Csodálatos Barátai 1
Tipikus rajzfilmes Pókembertörténet rajzfilmes stílusban elmesélve.
A fordítás, beírás még mindig jó.
Tetszik a végén a kutyás poén.
Space ghost - Az űrszellem 1
Fordítást, beírást ezentúl nem véleményezetm, legfeljebb, ha szúrja valami a szemem.
Eddig az olvasottak közül ez a legjobb, mind történetileg, mind rajzilag.
Ennek tényleg várom a köv részeit.
Space ghost - Az űrszellem 2
20.oldal Nem "meghalnod"-nak kéne ottlenni? Mert így nem sok értelme van.
Történet: Újjászületik hősünk és örvend a nép(legalábbis én), hogy ez így jó. Az első rész brutalitása után kifejezetten jólesett ezt a nyugis sok gondolat kevés duma részt olvasni. Bach megmentőjének nagyon jók voltak a szövegei, több értelem van ebben az egy karakterben, mint az egész Voltron sorozatban(attól függetlenül, hogy ezt a történetet is láttuk már sokszor).
Kíváncsi vagyok a rovarokra.
A rajz meg egyszerűen gyönyörű.
Space ghost - Az űrszellem 3
Megjöttek a bogarak! Ráadásul jó hatásos a belépőjük. Remélem innen nem lesz azért a szokásos a jónak össze kell fognia a rosszal, hogy túléljék szituáció. Az valahogy tönkretenné az egész eddigi történetet.
a többiről később
regnar:
Ti aztán rendesen dolgozhattatok ezzel a frissítés mennyiséggel. Le a kalappal előttetek, nem lehetett kis munka.
Szellemírtók #1
A filmek nagy kedvenceim, a rajzfilm már nem annyira, igaz én csak a Real Ghost Busters sorozatot ismerem.
Borító. Jól eltalált borító, kellően figyelemfelkeltő, ugyanakkor számomra már mutatja, hogy a grafika nem biztos, hogy bejövős lesz. Ez a fajta karakter megformálás egy ideig még elmegy, de amikor az x-edik képregény is szinte azonos grafikával készül, az már kissé zavaró.
Meg mertem volna esküdni, hogy a szellemírtók szóban az i hosszú. De nem. Vagyis használják mindkét fajtával.
Képregény. A borító ellenére kellemesen csalódtam. Sokkal jobb a kinézet, mint ahogy vártam. A karakterek szépen kidolgozottak, de sokszor zavaró az "arcjáték". Nem teljesen a szöveghez illő mimikájuk van.Pl kisgyerek a metrón. Inkább egy ordító srác, mint meglepődött rajongó.De ennek ellenére tény, hogy a színek nagyon jók, a képek könnyen értelmezhetőek, a hátterek kitöltöttek. ((((((sok zárójelben csak annyit hozzá, hogy pontosan ezért nincs meg a retro érzés))))))
Történet. Van. Azt hittem, hogy jöttünk-láttunk-ektoplazmát találtunk sztori lesz, de nem. A karaktereknek van jelleme, már itt az első füzetben előtérbe kerülnek személyes gondok, problémák. Egyáltalán nem egy hanyagul összetákolt kalandnak ígérkezik a dolog. Az akció rész is rendben van.
Fordítás/beírás. A poénok jól ülnek, azaz sikerült őket magyar mondatba is önteni. Jól követhető és magyaros mondatok.
Összességében. Megmondom őszintén én előzetesen leírtam a dolgot, azt hittem valami real ghost busters dolog lesz, de nem. Szépen megrajzolt, jól induló történetszálú képregény, és ne feledkezzünk meg az újabb jól sikerült magyar szövegről sem. Jöhet a következő
Thundercats 2/5
Borító. az eddigi legjobb, szerintem. Nagyon jól néz ki rajta a figura, és a rajzstíluson is mintha kicsit változtattak volna, legalábbis a borító tekintetében.
Képregény. Maradt az általam megkedvelt forma. Csak ugyanazokat tudom leírni, mint eddig. Jók a karakterek, szépek a színek és hátterek.
Történet. Az elején a főgonosz és csatlósai beszélgetése kissé sablonos volt, de ennyi még belefér a dologba. Sajnos a mutánsok "genetikailag" kódoltan balekok és hülyék, és mindig veszteniük kell, ezért igencsak bénán küzdenek, nembaj, majd Mum-ra szétrúgja a .... (amúgy kíváncsi vagyok, hogy átváltozik-e majd szupergonosszá). Szóval a harc nem rossz, a történet is halad előre egy keveset, de igazából ez kezd egy kicsit kevés lenni, az ember kicsit többre vágyik.
Fordítás/beírás. Mint eddig is, most is nagyon jól sikerült, csak dícséret illeti a készítőket.
Összességében. Nem rossz, nem rossz, de egy kicsit erősíthetne a történeti szál, vagy a főgonosz.
Silver Hawks #1
Erről a rajzfilmről még nem is hallottam. Szóval kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle.
Borító. Háát...ööö alapból rendben van. Nem egy kimagasló, de rendben. Azt viszont már kissé nehezen tudom feldolgozni, hogy mit keres a gitáros figura abban a járműben az űr közepén (amúgy is úgy néz ki, mint a Toy Story főszereplője). szóval talán vicces lesz ez a sorozat? mindjárt meglátjuk.
Képregény. A főgonosz úgy néz ki, mintha egy Doomtrooper kártyáról, vagy szabálykönyvből lépett volna elő. de szinte teljesen megegyezik vele, főleg a csúcsos fej. Ezenkívül a grafika nem igazán tartogatott semmi figyelemre méltól, jó erős átlagosnak nevezném.
Történet. Mumbo-Jambo? Mo-le-ku-la? Melodia? Mint egy lecsúszott punkzenekar a 80-as évekből. Egy galaxisnak milyen időjárása van? Gyakran esik? Ha őka bűnözők, akkor remegve vártam, hogy kik lesznek a jófiúk... Azok sem sokkal jobbak. Azt hiszem ezt a képregényt a végére fogom hagyni, nem igazán tudott megfogni. A történetnek lényegében nem sok értelme van, a bunyó inkább vicces, mint látványos. A törmelékes álcázáson még most is sírok.
Fordítás/beírás. talán az egyetlen pozitívum, amit ki tudok emelni ebből a képregényből. Jól sikerült, legalább ez dob egy kicsit a történeten.
Összességében. Nem fogott meg, de persze ez csak a személyes véleményem.
VOLTRON #2
A borító és a képregény hozza az eddig megszokott formát, a borító kifejezetten jól sikerült, biztosan hatásos papíron is a gépfej.
A képregény pedig folytatja az előző számokban megszokott vonalat. Erőteljes színek, szép hátterek, és kissé sablonos, de jól megformált karakterek.
Ebben a részben az eddigi finom vontatottsággal ellentétben hirtelen előkerült minden, egyszerre lett akció, a gonosz is villantani akar. Kicsit éles a váltás az előző rész(ek)hez képest. Pörgős-pörgős, de a karakterek lényegében másodhegedűsökké váltak a technikai kavalkádban, egyelőre. A szöveg is mintha kevesebb lenne, bár lehet, hogy tévedek.
Fordítás/beírás. Csak ismételhetem önmagam. Ugyanúgy,mint az előző részekben, itt is nagyon jól sikerült.
Összességében. Kicsit számomra leült, pontosabban nem is ez a jó szó, valahogy megbicsaklott a történet, talán túl gyors lett, de azért természetesen várom a következő részt.
Fairlight:
Sötét Vízek Kalózai #1
Fordítás/Beírás: Jó volt...
Rajz: Ez tetszett, bár a borító béna volt, de maga a képregényoldalak jók... a helyszínek szépen meglettek rajzolva...
Történet: Kicsit talán hihetetlenul is sodró, elég gyorsan váltogatják egymást a fordulatuk...PL. Renben egyből kialakul a küldetéstudata, ahogy megtudja, hogy valóban az apjában találkozott, a majom-madár is gyorsan szövetségessé válok, a Tizen-Három kincs is csak úgy a semmiből kerül a történet középpontjába...
Kicsit talán több hangsúlyt is fektethettek volna a világ történelmének megírására...
PL. Hogyan pusztult el Octopon??...mert nem Bloth pusztította el, mert ő már csak a káoszon élősködik...
Bloth eddig miért nem próbálta megszerezni az iránytűt, ha annyira kell neki a kincs...??
Nos hibáitól eletkintve a fantasy vonalon ez beelőzte nálam a Thundercatset, és várom a folytatást ...(remélem egy-két történeti-titokra is fény fog derülni)
Gorgonita:
--- Idézet ---John Carter lesz majd az Időgépen...
--- Idézet vége ---
Jó hogy írod! Nagyon rég voltam már arra! Megyek is megnézem megszületett-e már Tank Girl kislánya.
Fairlight:
John Carter lesz majd az Időgépen...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése