HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

MINDEN MÁS HálóZsák képregény

<< < (21/416) > >>

Krizli:
Oké, kösz és bocs a kukacoskodás miatt. ;)

Egyébként nekem is nagyon régi tervem, hogy egyszer megcsinálom a saját sztorimat a szülőkkel, ami illeszkedik a Barks-Rosa univerzumba. Disney logó alatt biztos nem jelenne meg ebben az életben, így kanonikus se volna, de ha elkészül valaha, majd legfeljebb felteszem netre. Anno csináltam is hozzá színtervet Rosa egyik képkockája alapján:

(Barks festményeinek stílusában szeretném elkészíteni, hogy ne tudják átszínezni. ;D )
Na mindegy, ebből se biztos, hogy lesz bármikor is valami, csak eszembe jutott. Bocs az offért. :)

talgaby:
Átfogalmaztam némileg. Rosa miatt annyi hátránya van ennek a világak, hogy annyira sikerült racionalizálni, hogy ez elég sok kérdőjelet is felvetett, amit ugye rajongói spekulációk követnek szép számmal. És mivel Rosa is visszavonult ettől az egésztől, és még nem akadt egy újabb alkotó, aki úgy érezné, hogy kanonikusan kiegészíthetné a sztorikat, lehet, ez így is marad.

Krizli:

--- Idézetet írta: talgaby - 2013. Október 28., 15:43:57 ---A magára hagyás Rosától. A Dagobert 12. fejezetében amikor szóba kerülnek a másokat magukra hagyó rokonok, a kicsik elég kifejezően összenéznek. A másik szülő halált már nem tudom, hol olvastam, de ha nem megy ki a fejemből, rákeresek. Utóbbit amúgy erősíti, hogy valamikortól Donald hivatalosan is örökbe fogadta őket, addig csak a kirendelt gyámjuk volt legközelebbi vér szerinti rokonként.
Az, hogy a szülők a rendetlenségük miatt küldték a nagybátyjukhoz őket, csak az eredeti amerikaiban volt, meg talán a skandinávok vették át. Az olaszoknál nem tudom, volt-e magyarázat (biztos, hogy igen, de még nem találkoztam vele).
Gondolom az lehetett az érvelés, hogy egy kis rendetlenségért kissé extrém volna, hogy legalább nyolc évig Donalddal éltek úgy, hogy a vér szerinti szülők oda se dugták a csőrüket. Még mindig elviselhetőbb, hogy kikerültek a képből, mint az, hogy oda se bagóznak a saját gyerekeikre.

--- Idézet vége ---

(Bocs a lassú reakcióért.)
Értem, bár ezek inkább közvetett utalások. Rosa szerintem nem tekinti őket halottnak, csak eltűntnek. Próbáltam már korábban minél több infót összeszedni erről és egy-két apróságot lehetett tőle olvasni a témában, abból nagyjából az állt össze, hogy az elképzelése szerint a szülők is valami ifjú mormotákra hajazó kalandorok voltak (innen örökölhették a kicsik a kalandvágyukat), és eltűntek az egyik kalandjuk során. (Valószínűleg köze lehetett Xanaduhoz.) Aztán egy bizonyos idő után halottnak nyilvánították őket. Ez egybecseng azzal is, hogy magukra hagyták a kiskacsákat és azzal is, hogy Donaldnak örökbe kellett fogadnia őket. (És tényleg figyelmen kívül hagyja a székfelrobbantásos dolgot a Barks előtti stripekből.) De pontos forrást hirtelen nem tudok most linkelni, meg ezt több helyről ollóztam össze, Rosa kifejezetten nem szeretett erről a témáról nyilatkozni.
A Xanadu-s dolog rémlik csak:
http://coa.inducks.org/story.php?c=D+90314SB
Bár ez is kb. bármit jelenthet.
De majdnem biztos vagyok benne, hogy Rosa szerint egyrészt ugyanaz történt mindkét szülővel, másrészt nem szánt szándékkal hagyták magukra őket, harmadszor pedig nagy valószínűséggel inkább csak eltűntek, mint meghaltak.

matrixhv:
Köszönöm az új Groo-t!  :worship: Szerencsétlen komoly lelki válságba került.  :) Mondjuk a sajtszószon, a kaszaboláson, a hajó elsűllyesztésen és Vakkandoron kívül nincs semmije sem. Megrendült, hogy nem jó benne, van jobb is.

talgaby:
A magára hagyás Rosától. A Dagobert 12. fejezetében amikor szóba kerülnek a másokat magukra hagyó rokonok, a kicsik elég kifejezően összenéznek. A másik szülő halált már nem tudom, hol olvastam, de ha nem megy ki a fejemből, rákeresek. Utóbbit amúgy erősíti, hogy valamikortól Donald hivatalosan is örökbe fogadta őket, addig csak a kirendelt gyámjuk volt legközelebbi vér szerinti rokonként.
Az, hogy a szülők a rendetlenségük miatt küldték a nagybátyjukhoz őket, csak az eredeti amerikaiban volt, meg talán a skandinávok vették át. Az olaszoknál nem tudom, volt-e magyarázat (biztos, hogy igen, de még nem találkoztam vele).
Gondolom az lehetett az érvelés, hogy egy kis rendetlenségért kissé extrém volna, hogy legalább nyolc évig Donalddal éltek úgy, hogy a vér szerinti szülők oda se dugták a csőrüket. Még mindig elviselhetőbb, hogy kikerültek a képből, mint az, hogy oda se bagóznak a saját gyerekeikre.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése