Guten Tag!
Jöttem írni egy kicsit. Előre szólok,ez most nem lesz olyan terjedelmes,mint megszokhattátok,mert mostanában igencsak időhiánnyal küszködök(bár aztán lehet hogy mégis,majd meglátjuk)
Szóval kezdtem a '78-as évkönyvvel,ami már első pillantásra bejött. Az ilyenekbe bele se kell olvasnom,elég ha csak halkan kiejtem ezt:..."hetvennyolc"... már tudom,hogy nem fogok csalódni. De komolyan, nem tudom miért,de hihetetlenül komálom a klasszikusokat.
A borítóban csak egy érdekességet emelnék ki:"király méret"??? mondjuk a King Size helyett nem tudom mit lehetett volna,de hogy "király méret",hááát...
Azt a csökkent méretes kis trükköt totál beszívtam, egyáltalán nem értettem,mit csinálhat Pym egy hegynyi méretű gyémánttal. Mondjuk azt viszont most se értem,hogy a hangyák hogy segíthettek neki egy gémánt csiszolásában. Ők hordták össze neki a darabokat? Lehetséges egy széttört gyémántot újra egésszé tenni?Mert szerintem nem. Janet itteni ruhája egész jó,különösen ügyelt a rajzoló a megfelelő dekoltázsra.Helyes,helyes. Úgy látszik már '78-ban is meg volt erre az igény Magát Spektrumot nem ismerem.Se a Squadron Supreme többi tagját. Csak annyit tudok róluk,hogy állítólag az Igazság Liga elismert koppintása. Már ilyen korán szerepeltek? Érdekes,hogy sose olvastam róluk,szerintem azért sose helyezték őket igazán előtérbe.
Magát a búnyós részt nem részletezném, az akciózós megoldások tetszenek,viszont egy kicsit túl lett erőltetve a "fény" téma. Fény burok, fényerőtér,szilárd fény,fény akármi. Kicsit túl "fényesre" sikerült a "tudományos magyarázat". Meg persze ellenszere az UV,aminek ilyen megvilágításban egy kicsit kriptonit szaga van. Szóval nem egy jól kitalált figura ez a Doktor Spektrum.Csoda hogy ennyi előzménye van már a dolgoknak. Az első akció lezárásánál is van egy kis...khmm.. érdekesség. Janet tenyerébe belenő a kristály-ejjcchh... mindig is undorodtam az ilyen "belenövős" dolgoktól- erre Wanda nagyszerűen megállapítja:" hozzákapcsolódott az idegrendszeréhez...akár meg is ölheti!" Ezt így első ránézésre döntötted el,drágám? Valami a tenyeremen keresztül nyír ki? Érdekes...
A mellék fejezetek jók voltak,de igazság szerint sok volt bennük a felesleges kocka és szereplő. Főleg a konditermes jelentben. Pédául: mi a nyavaját keres itt Tundra? Semmi szerepe nincs. Meg szegény gyúrós fickók is csak boxzsáknak lettek odatéve,hiszen tudjuk hogy a legbénább Angyal is kicsinál akárhány civilt. Viszont azt korszakalkotónak tartom,hogy sikerült lebeszélni a harcról azt a személyt,akivel én először az Exiles lapjain találkoztam,azt hiszem nem kell részleteznem,hogy milyen szerepben és milyen történetben.(utáltam)
A gyorshajtóst meg már igazán tölteléknek találtam,abszolút semmi újdonság, Keptön dob a végén egy pajzsot,aztán jó éjt. Gyengus.
Viszont a prédikátorosban már látok egy kis eredetiséget,egy kis "üzenetet". Most akkor ez a pali volt eredetileg Spektrum?Aranyos figura...
A végét megint túlhúzták egy kissé, látszik hogy ezzel a bunyóval akarták megtölteni az újságot. Pedig akár egy érdekes kis mellék-sztorit is bekarhattak volna végére(ahogy szokták)
Egyszóval ez egy túl terjedelmes küzdelem volt egy másodrendű gonosszal,akit hirtelen túl nagy erővel ruháztak fel,többször is eltángálja a jókat egymás után, csakhogy ki legyen töltve az újság. Ez sajnos csak 4-es.Az is csak Janet ruhájáért...
A Nyugati Parti Angyik befejezése egy kicsit megkésve ugyan,de mégis elérkezett hozzám és többnyire be is váltotta a hozzá fűzött reményeimet.
Elször is: miért lenne ez a Tigra ronda? Egy olyan szuperhősnő,akinek alapfelszerelése mindössze egy bikini,szerintem csak szép lehet!
Másodszor: a harmadik oldalom az első kép csak nekem tűnik egy mosolygó arcnak?
Továbbhaladva egy kérdés: amikor Rócc leveszi a sityakot,miért néz ki úgy mint egy feketére festett David Hasselhoff?
Amúgy ez a kis affér és végül a kibékülés egészen aranyos.
Ami ezután jön az hihetetlenül tetszett! Jelenet indítása: Részeg prostituáltak vitatják ki a szakma rejtélyeit,majd isznak rá mégegyet Hihetetlen,mit ki nem találnak!
Viszont ami különösen jól kitalált volt,az a végső akció! Az elejétől fogva tudtam,hogy átverés,de valahogy mégis meglepett,hogy kiket takarnak az álruhák. Nagyon ötletes volt. Gravitonnak ezt a kitartását egyáltalán nem tartom eröltetettnek,mint spektrumét. Ezen látszott, hogy el fogja veszteni a csatát,de addig húzzaamíg van benne szufla. Sokkal életszerűbb volt.
Végre megtartják a grillpartit,ahol mindössze egy apróság szúrt szemet:az urak ülnek, a hölgyek állnak? Ejnye-bejnye! Meg ez a Vízió is kissé ellenszenves. Tisztára olyan,mint Charlie az angyalokkal(a három csaj,tudjátok). Minden sikeres küldetés után megdícséri őket,dob nekik egy cukrot mint a kiskutyáknak,azok meg visszacsaholnak és csóválják a farkukat. Itt is ez játszódik le. Hát kinek képzeli magát ez a Viz? A végére pedig egy újabb fogkrémreklám-beállítás máshogy be se lehett volna fejezni.
A Rhodes-doksi úgy jó ahogy van.Megfelelően részletes,de mégsem kuszál össze semmit és tényleg sok benne az infó.
Ja igen és a Wizardos doksi. Ami Kapi néha tényleg sokat dumál,tényleg jogos a válogatás,de egy olyan is kellett volna,ahol a legvacakabb szövegeit is összeválogatják. Kiváncsi lettem volna... számomra nem kérdés hogy Austin, vagy Keptön, mivel az Austin Powers teljesen kimaradt az életemből,igazság szerint azt se tudom ki az(annyit azért tudok,hogy volt egy film aminek ez a címe,meg hogy valami James Bond paródia),viszont Kapi azért mégiscsak képregényhős,úgyhogy számomra ő a nyerő. Az "egészség" dolognál azért én is elgondolkoztam: milyen xar lehet egy ilyen vasburokba bezárva lenni. Gondoljátok el. Csak a szemednél van egy kis rés,meg a szádnál,nem tudsz szabadon mozogni, mindenhol rideg,kemény fémbe ütközöl. És tudni azt,hogy ha nem lenne ez a cucc,akkor egy senkiházi lennék,akivel legfeljebb a pénze miatt állnak szóba az Angyalok. Nem csoda hogy alkoholista lett,valóban. Abból a mitológiai összehasonlításból azért látszik,hogy nagyon sok mindent átvett a Marvel és mindenképpen elősegíti ezzel a fiatalok ismeretszerzését. Én legalábbis tizede ennyit se tudnék az északiakról, mint amennyit a képregényekből megtudtam.
Na nagyjából ennyi.Azért megpróbáltam eléggé tartalmasra írni,remélem sikerült. A következő Marvel érdekeltségű frissítés alkalmával talákozunk(ja és a 400.-hoz is írok valamit)
Sziasztok