Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 924936 alkalommal)

0 Felhasználó és 15 vendég van a témában

Nem elérhető jukjuk

• Indiana Jones
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1881 Dátum: 2009. Március 16., 22:18:43 »
A délután folyamán elolvastam az MKBA mind a 7 részét. Igazán szerethető kis sztorik. Izgalmas, akciódús, ráadásul piszok jól beépítették a humort a történetekbe. Nagyon jól alkalmazzák benne a poénokat, mindig akkor és annyit, mint amire az adott pillanatban épp szükség van. Egyszer sem éreztem erőltetettnek. A rajzok is nagyon sokat hozzátettek az élményhez, bár a vége felé kissé gyengusabb volt a színvonal ilyen téren, de nem feltűnő.

Szóval az összkép nagyon pozitív, és én is kíváncsian várom  a folytatást!  

Kösziköszi!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 16., 22:23:43 írta jukjuk »

Nem elérhető garrido

• Fantom
Avengers képregények
« Válasz #1880 Dátum: 2009. Március 16., 20:21:11 »
Idézetet írta: Farek
Szóval?

Engem konkrétan érdekelnek az Angyalok, de szerintem nem biztos, hogy az összes részt érdemes lenne honosítanotok. Sok időt megspórolnátok, ha kiválogatnátok a jó, izgalmas részeket. De ez csak az én véleményem, vagy hülyeség?

Én ezeket várom az v1-es szériából:
247-250 Örökkévalók, Maelstrom
252 Vértestvérek
262 Torpedó - Herkules
265-266 Túlontúli, Molekulaember, Ezüst Utazó
268-269 Immortus, Kang, Növekedő Ember
272 Torpedó - Attuma
317-318 Nebula, Idegen

Még egy kérdés:
Látom hogy időrendi sorrendben ezeket már átléptétek, de van-e rá esély, hogy esetleg évek múlva honosítva lesznek ezek a korábbi részek?

Avengers vs Defenders vs Dormammu (Avengers 115-118, Defenders 08-10)
Avengers vs Korvac (Avengers 175-177)

Nálam ezek mérföldkövek, remélem egyszer lesz valaki aki honosítja őket.

Köszi az eddigi munkákat is.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Avengers képregények
« Válasz #1879 Dátum: 2009. Március 15., 19:44:19 »
Persze,hogy olvastam!  
Kihagyhatatlan történet;szerintem az egyik legjobb Marvel story!  
Sok kérdésre választ kaptam az olvasása közben!
Anno ódákat zengtem róla a Chronopolis fórumán!Kaptam is miatta rendesen;sajna akkor még nem voltam bejelentkezve ide a Zsákra!

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1878 Dátum: 2009. Március 15., 19:39:43 »
Idézetet írta: Asys
Avengers forever!!!
Remélem, olvastad is a történetet, nem csak hivatkozol itt rá   !
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1877 Dátum: 2009. Március 15., 19:36:55 »
Nem ravasz,csak kiváncsi...  
Köszönöm a (rendkívül pozitív) visszajelzést Farek!  
Avengers forever!!!

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1876 Dátum: 2009. Március 15., 18:48:25 »
Köszönjük szépen a visszajelzéseket, örülünk, hogy továbbra is tetszenek a "Kalandos" Bosszúangyalok.
Igen, a végén az ott Loki akart lenni, aki hamarosan szintén visszatér, méghozzá a Bulldózerrel és másokkal egyetemben! (Vagy főiskolában, már régen fordítottam   )
És az, ahogy itt beszólogatnak egymásnak, még semmi. Rozsi és a Kapitány, valamint Rozsi és Hulk igen élvezetes kis csörtéket fognak még vívni a közeljövőben is
Idézetet írta: Asys
Leginkább a 227. és 275. között lévő,valamint a 286.-tól 344.-ig tartó részeket olvasnám a legszívesebben...
Nagyon ravasz...  Azon vagyunk, hogy ezt teljesítsük.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1875 Dátum: 2009. Március 15., 18:08:18 »
Héló!Fareknak és Predashnak hatalmas gratula a MKBA 7.-edik számáért!    
Poénos,ahogy a hősök egymást (verbálisan) heccelik!  
A grafika meglepően szép;a történet viszont kicsit erőltetettnek tűnik...  
Fareknak köszönöm a választ a Domination Factor-os kérdésemre!
Hogy milyen Avengers (vol. 1.) számokat honosítsatok?
Én,személy szerint,nem vagyok oda a túl régi storykért!  
Természetesen a már legendásnak számító első részeket azért én is elolvastam...  
A magyar Marvel Extrában megjelent számokat/történeteket én már ,,rongyosra'' olvastam!  
Leginkább a 227. és 275. között lévő,valamint a 286.-tól 344.-ig tartó részeket olvasnám a legszívesebben...

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1874 Dátum: 2009. Március 15., 08:57:00 »
Üdv! Köszi a MKBA-t Farek,Predash!    
Vehehe a Bulldósör nagyon ütött!!  Szerintem ez volt az egyik legjobb rész a 7-ből,igaz,hogy a történetet ismerni lehetett Buldózerről,de nekem tetszett,a végén az a manus az a Loki volt?Gondolom,igen.És ha még Buldi visszatér,akkor remek izgalmak fognak még várni ránk!
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1873 Dátum: 2009. Március 13., 20:58:44 »
Akkor remélem, hogy most már visszatérsz hozzájuk, mert 2-3 rész múlva megnit visszatér Bulldózer, ráadásul nem is egyedül

És örülök, hogy bejöttek a poénok, igyekeztem.

Hidd el, nem olyan rossz ez az MK világ, a sok nagy és komoly történet közben néha kell egy kis lazulás. És attól, hogy "gyerekesebb", még nem biztos, hogy rossz a történet. De ítéld meg magad!

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1872 Dátum: 2009. Március 13., 16:37:15 »
Bár a legtöbb MA képregényt elég gyerekesnek tartom, és ezért nem is fordítok rá nagy figyelmet, de amikor megláttam Buldózert a borítón, tudtam, hogy ezt el kell olvasnom.
Már az eleje egy ütős poénnal indul. "pókalsó"  ez nagyon kemény.
És egy eredettörténet Buldinak, ennek örülök.
Sőt még valami, ami miatt szimpatizálnom kell most Rozsomákkal meg a történettel. Amikor azt mondják rám pesszimista vagyok, és is azt szoktam felelni, hogy inkább realista.
"Buldó-sör"  
jaaaaj!  mekkora csattanó volt a végééén.    erre nem számítottam.
Remélem lesz folytatása. Köszönet a brigádnak a honosításért.
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
Avengers képregények
« Válasz #1871 Dátum: 2009. Március 13., 15:25:17 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1408\" target=\"_blank\"]Marvel Kalandok Bosszú Angyalai 07.[/a]

"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1870 Dátum: 2009. Március 09., 19:17:03 »
Én is így vagyok vele, mint Benya. Erős hiányérzetem lenne, ha nem folytatódna a klasszikus vonal.

Nem elérhető benya11

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1869 Dátum: 2009. Március 09., 19:15:33 »
Farek, régebbi Stan Lee-es BA képregények engem is érdekelnének, emlékszem amikor anno olvastam itt a #1-4-et, akkor olvastam volna tovább.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Avengers képregények
« Válasz #1868 Dátum: 2009. Március 09., 18:13:57 »
Nem, a BA-tagok azért nem hasonlítottak a húsz éves házasokra.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
Avengers képregények
« Válasz #1867 Dátum: 2009. Március 09., 18:08:05 »
Nahát, a BA tagok is pont így civakodnak ezekben a régi részekben, mint ti.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1866 Dátum: 2009. Március 09., 17:22:29 »
Idézet
Ja, és ahogy mondottam volt, szívesen veszem a mindenféle kritikát - mínusz doki mf2.gif -, ami a fordításokat illeti, szóval köszi.
Kritikán aluli fordítást nem kritizálok...

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1865 Dátum: 2009. Március 09., 17:19:35 »
Most egy nagyon fontos dolgot említettél: ezeket a történeteket nem illik, illetve nem érdemes összehasonlítani a mostaniakkal, de szerintem ez nyilvánaló is kell, hogy legyen annak, aki az évtizedek távolából olvassa ezeket. Vannak olyan dolgok, pl. az, amit említettél, vagy amikor mindenki lexikális részletességgel meséli el részenként, hogy mik is a képességei. (Másrészt meg azért nem, mert a legtöbbje, az alapötletet tekintve és eltekintve a korból adódó sajátosságoktól, kacagva verné agyon a mai történetek többségét ) És ez természetesen ugyanúgy áll a rajzokra is. Persze ettől nem kell egy gyenge történetet benyelni csak azért, mert hogy "hű, mennyire régi!" Attól még lehet ürülék. De szerencsére ezek a történetek szerintem is jól sikerültek.

Egybként meg a 4. rész bármennyire is klasszikus, nehezen bocsátom meg, hogy abban csatlakozott az Angyalokhoz sokunk "nagy kedvence", Amerika Kapitány  Mondjuk azt meg kell adni, hogy elég emblematikus figurája lett a csapatnak, és nagyon összeforrt a neve velük, csak egyszerűen nagyon ki nem állhatom szegényt.

Ha a "korhű ízű" kifejezés ennyire védett, akkor lehet, hogy kénytelen leszek meghonosítani a korhűséges szót.

Ja, és ahogy mondottam volt, szívesen veszem a mindenféle kritikát - mínusz doki   -, ami a fordításokat illeti, szóval köszi.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 09., 17:20:39 írta Farek »

Nem elérhető freakdavE

• Venom
Avengers képregények
« Válasz #1864 Dátum: 2009. Március 09., 17:02:02 »
Idézet
gen, látom, de mi történt? Megremegett a kezed? Fordításra csak 4 csillag???  
Ez csak szőrszálhasogatás a részemről. Láttam néhány kifejezést, ami nekem nem volt annyira "korhű ízű" (saját kifejezés, használata engedélyhez kötött   ). Amúgy le a kalappal, mert elég sok a szöveg ezekben a képregényekben.

Idézet
(bár azért lehet, hogy Stan már morcos lenne az értékelésedre, és nem lenne hajlandó akkor sem változtatni  )
Pedig a korszak tipikus "gyermekbetegségeit" nem is vettem figyelembe az értékelésemnél (mint amikor Vasember minden számban négyszer-ötször elmondja, hogy ő és Tony Stark egy személy, de ezt senki sem tudja  Ha minden ilyennél ledobtam volna egy felest, a negyedik rész végére totál beálltam volna  ).
Inkább a négy sztorit egymáshoz viszonyítva pontoztam. Például a negyedik résznek nem adhatok max pontot csak azért, mert abban csatlakozik Kapi és örök klasszikus. Attól még a második rész története jóval komplexebb és számomra érdekesebb is volt. Szerintem ezt Stan Lee mester is megértené. Én bízom Stan Leeben...

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1863 Dátum: 2009. Március 09., 16:12:44 »
Idézetet írta: freakdavE
Idézet
azt szeretném kérni tőletek, hogy ha nem túl nagy fáradtság (vagy ha igen, akkor is wink.gif), hogy a korábban felkerült számokat is lehetőség szerint legyetek kedvesek osztályozni, hadd lássuk, hogy mennyire tetszettek nektek,
Le is pontoztam mind a négy számot.
Igen, látom, de mi történt? Megremegett a kezed? Fordításra csak 4 csillag???     Persze csak viccelek, az a jó, ha a tényleges véleményeteket látom, hogy esetleg próbáljak javítani, fejleszteni. És szerintem ezzel a többiek is így vannak (bár azért lehet, hogy Stan már morcos lenne az értékelésedre, és nem lenne hajlandó akkor sem változtatni )
De a viccet félretéve, köszönet érte, remélem, te, mint első fecske, csinálsz nyarat az értékeléssel is.

Ja, és doki, te nem szavazhatsz, ha pedig hamarosan meglátok mínuszos csillagokat, csak a BA képregények közelében, tudom, hogy kire küldjem a csapatot  

Nem elérhető freakdavE

• Venom
Avengers képregények
« Válasz #1862 Dátum: 2009. Március 09., 16:01:03 »
Idézet
Érdekelne, hogy mondjuk az első 4 számból melyik a kedvenced.
Az első négy szám közül a második tetszett a legjobban. Szerintem a történet ebben volt a legerősebb. Jó volt ahogy kidomborodtak a belső konfliktusok a csapatban. Mondjuk itt még Vasember képességei között volt pár elég röhejes...  
Viszont grafikailag a negyedik szám a legjobb. Az első három számban szépen végigkövethető, hogy Kirby hogyan szokja meg egyre jobban a karaktereket és hogyan bánik velük egyre jobban. A harmadik-negyedik számban már vannak nagyin ütős kompozíciók.

Idézet
azt szeretném kérni tőletek, hogy ha nem túl nagy fáradtság (vagy ha igen, akkor is wink.gif), hogy a korábban felkerült számokat is lehetőség szerint legyetek kedvesek osztályozni, hadd lássuk, hogy mennyire tetszettek nektek,
Le is pontoztam mind a négy számot.

Idézet
Lenne-e kedvetek a korai, Stan Lee-féle történetek folytatásaihoz?
Igen. De még mennyire!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1861 Dátum: 2009. Március 09., 15:36:19 »
Azokat a számokat felesleges beszkennelni, hiszen nekem megvannak digitálisan, jó minőségben. A szkennelést elkövető embertől pedig eltudom kérni azokat a számokat.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető gorgiasz

• HálóZsák tag
  • Spock
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1860 Dátum: 2009. Március 09., 15:33:16 »
Nekem úgy is jó, Marvel Extrák megvannak már csak egy szkenner kell és kész is van a pár "új" Ba füzet.  
Arra viszont tényleg kíváncsi vagyok igényli–e majd,a tisztel publikum a Steen Lee féle korai füzeteket.
Annyit azért hozzá fűznék ezekhez a füzetekhez,hogy senkit ne tántorítson el a szöveg mennyiség! Ettől függetlenül is készülnek,majd „későbbi” számok is,csak a változatosság kedvéért  került szóba az ötlet. Szóval nyugodtan lehet melete (esetleg ellene szavazni).
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 09., 15:33:58 írta gorgiasz »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1859 Dátum: 2009. Március 09., 10:04:31 »
Na, akkor ez már el is dőlt (mert eldöntöttem ), és akkor marad a szkennelés. (Hallod, Gorgiasz? Egy rakás melót megúsztunk ). Illetve azt a pár oldalt, amit annak idején az Ostromból kivágtak, azért szerintem majd hozzászerkesztjük, de az már nem egy meló.

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1858 Dátum: 2009. Március 08., 23:12:32 »
én is arra szavazok, hogy elég lenne csak beszkennelni őket.
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Avengers képregények
« Válasz #1857 Dátum: 2009. Március 08., 23:02:01 »
Azért ismételten megjegyezném, hogy a Galactus-per azért került fordításra, mert hóapokkal később tájékoztattak, hogy az már megjelent magyarul.  Az akármelyik vegyesvágottban szereplő Pók-történet dettó. Alapvetően eléggé mazochistának tartom azt, aki újra dolgozik egy már megjelent dologgal (annak ellenére, hogy lesz még ilyen a Zsákon - igaz, az honosított volt eredetileg). Akkor inkább simán rakjuk be a szkennelt változatot feljavítva, mint a Marveles TF-ek esetében.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1856 Dátum: 2009. Március 08., 22:52:33 »
Irigy a fene! Tudod ki a rák menne olyan csapathoz, amihez neked is közöd van...

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1855 Dátum: 2009. Március 08., 22:46:25 »
Az irigyek, akiket nem vettek fel az Angyalokhoz, mongyanak le!!!  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1854 Dátum: 2009. Március 08., 22:44:28 »
Szerintem az egész Angyalok részleg mongyon le!

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1853 Dátum: 2009. Március 08., 22:40:14 »
Kedves BA olvasók! Mivel, mint láthatjátok, jelentősen megújult az oldal, és többek között van rajta szavazás is, ezért azt szeretném kérni tőletek, hogy ha nem túl nagy fáradtság (vagy ha igen, akkor is ), hogy a korábban felkerült számokat is lehetőség szerint legyetek kedvesek osztályozni, hadd lássuk, hogy mennyire tetszettek nektek, és esetleg itt még azok is hajlandók lesznek jelezni véleményüket egy kattintással, akik esetleg nem túl szószátyárok a fórumon

Ja, és felmerült itt még egy-két dolog, amiről kérdezném a véleményetek:

1. Lenne-e kedvetek a korai, Stan Lee-féle történetek folytatásaihoz? Megmondom őszintén, itt elég sok és meggyőző reakciót szeretnék látni, mert amint az látható az első 4 szám alapján, rengeteg szöveg és ebből fakadóan beírni való, a mai szokások szerint simán legalább 6, vagy manapság inkább már 10 számnyi. Szóval itt számos megerősítő véleményre van szükség.

2. A tervek szerint hamarosan eljutunk több olyan történetig, amik magyarul a Marvel Extrában anno megjelentek (Lávaemberek, Ostrom). A kérdés, hogy van-e igényetek arra, hogy ezeket - a szintén az oldalon található F4-féle Galactus perhez hasonlóan - saját fordítással és beírással feltegyük ismét, vagy csak elég, ha beszkenneljük az akkori kiadásokat? (az őszinteség kedvéért, az Ostrom történetből egy-két oldal, illetve pár kép annak idején kimaradt. Nem olyan jelentősek, de esetleg észrevehető volt.)

Szóval?
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 08., 22:40:46 írta Farek »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1852 Dátum: 2009. Március 08., 18:10:39 »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.