Nem szeretek floodolni, de így látszódni fog...
Hosszas lemaradást követően elolvastam Fullánk perét. Rövid véleményem:
Történet: Az elején eléggé lassan indul, és a végén lévő harcig nem is igazán pörög. De ez nem is baj, elvégre itt most a lényeg a szereplők gondolatain vannak, ki hogy éli meg ezt az eléggé megrázó eseményt. És mindenki a karakterének megfelelően viselkedett, még Kapiról is kiderült, hogy ő is csak ember. Thor gondolataira lettem volna még kíváncsi, de gondolom annyi emléket előhúzott volna, hogy egy szám elment volna vele. Tigra meg egyre nagyobb kedvenc (az itteni verziója... az új nekem kicsit ellenszenves, semmi karakter, semmi gerinc...). Szegény Jarvisszal egész jól elszórakozik. Pym robotját és a harcot meg mintha már kitárgyaltuk volna, nem ismétlem meg.
Ja, és jól látom, minden női karakter ruhátlanul alszik? Aranyos... Jó szokásaik vannak.
Fordítás: Ez nem egy nap alatt készült. És most nem a mennyiség mondatja velem, hanem az érzékelhető minőségingadozás. Az elején van egy nyelvtanilag helytelen és egy iszonyat erőltetett mondat, majd amikor sűrűsödnek a szövegek, olyan remek szófordulatok kerülnek elő, hogy nehéz lenne elhinnem, hogy ez egy rövidke időn belül íródott. Ha egészében nézem, akkor egy erős négyes, részleteiben a kettes és csillagos ötös között mozog.
Beírás: Ha jól emlékszem, az egészben egyetlen félregépelés volt az elején, és ezzel le is tudtuk a negatív oldalát. Aranykezű beírónk ismét páratlant alkotott. Egyszerűen nem tudok már mit mondani.
Összesítve: Egy nem túl mozgalmas, ámde annál jelentősebb és még inkább remekebbeül megírt Angyal-epizód. Remek belső monológokkal (bár azért Vasemberé néhol már eléggé... pátoszos volt). Ja, és persze ügyes kivitelezésben honosítva. Hiába, no, az Angyali részlegben nem igazán lehet csalódni. Köszönet érte Dórika, Farek és persze Troll.