HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
turkia:
Csak rákerestem és valahol azt írták, már elhunyt. Akkor szerencsére nem így lesz.
Vasember információs füzet? Ez elérhető valahol?
Eeegen, az isteni lényeket (sőt, G. elvileg istenek feletti) elég nehéz kezelni. Mondjuk egy rettentően legyengült Galactus is elképesztő erős kellene, hogy legyen és kb egy szempillantással söpörne el szuperhősöket, mert az is egy atomrobbanás erejével bír. Vagy áthelyezné őket időben, térben és harcra sor sem kerül. De ez a szégyenlista (Főnix, F4 TÖBBSZÖR IS, Középút (!) stb) marha megalázó. Inkább akkor már ne konfrontálódjon, mert így csak azt érik el az írók, hogy ha be akarnak dobni egy isteni fenyegetést, nem győzik magukat túllicitálni. G-t ugyanis sikerült tökéletesen kilőni, kb annyira fenyegető a Földre, mint Oki Doki New York-ra. Gyakorlatilag már nincs neve a szakmában. :) Galactus itt van? Na és, Reed majd jól lebombázza, Fáklya meg körberepüli/röhögi.
Egyszerűen elszaladt az írókkal a ló és azért, hogy erősnek mutassák az átlag amerikai gyerekek, ifjak számára példaképként szánt hősöket, simán lefeküdtek olyan ki nem mondott társadalmi konvenciónak, mint az egyszerű emberek (szuperhősök) szimbolikus győzelme az erőfölényben lévő gonosszal szemben. Ez egy MTV-n és baseball-on szocializálódott embernek lehet, hogy maga a képregényírás SZent Grálja, de nekem, falusi parasztgyereknek elég szirupos és demagóg. Másrészről meg fogjam be a számat, mert az amerikai kultúra egyik terméke (képregény) a nagy kedvencem és az amcsik miatt lehető számunkra, hogy egyáltalán ilyen gondolatok születhessenek a fejünkben.
Ahogy a Metallica dal szól: Sad but true.
Farek:
Igen, igazából tényleg úgy tűnik, hogy Fátum páncélja összességében jobb, mint Vasemberé, bár nyilván nem sokkal. Igazából volt egy Vasemberes információs füzet, aminek a végén Vasember értékelte más páncélos szereplők (hősök és gonosztevők egyaránt) páncéljait, és ott elismerte, hogy néha fogalma sincs, miket művel Victor.
Nefaria meg miért halna meg? Ezt hol nézted? Ha a v3-ra gondolsz, akkor ne aggódj, azóta már visszatért. Többször is.
Ja, és ráadásul az én lenti leírásom az eredeti Nefariára vonatkozott. Azóta már ionikus energialény lett, Energikonhoz hasonló, és még durvább. Amikor a v3-ban harcolnak vele, Pym kiszámítja, hogy le lehet meríteni az ionikus erejét, hogy többet adjon le, mint amennyit felvesz, és akkor elerőtlenedik. Ehhez pusztán durván három heti folyamatos kemény küzdelem kellene az Angyalok és a Mennydörgők ellen, megállás nélkül. :lol:
Galactus és a többi kozmikus lény: az a baj az ilyen hatalmas erejűnek írt lényekkel, hogy nem lehet őket jól kezelni, konstans módon állandó erőszinten. Illetve nem képesek az írók. Nyilván mindenki a saját elképzelései szerint hajlítja őket, és ez borzasztó következetlenségekhez vezet. Persze, néha meg lehet ezt magyarázni úgy-ahogy, de néha csak a fejét fogja az ember. :dry:
garrido:
--- Idézetet írta: turkia - 2015. Június 09., 08:41:28 ---Ezzel óvatosan, hogy pl esélytelen a bolygófalóval szemben, mert G-t már tőle sokkal gyengébbek is elpáholták...nem kis felháborodásomat keltve. Ugye senkit nem kell emlékeztetni, mikor Ben megüti, dr Strange meg elvarázsolja? :rolleyes: :whistle: Vagy amikor Annuhilus győzi le. Meg még biztos van pár ilyen.
--- Idézet vége ---
Nyilván az író válogatja mi legyen a kimenetele 1-1 harcnak, meg persze attól is függ, hogy milyen állapotban van Galactus.
Akiket biztos legyőzött valamilyen formában:
Nagy Evolúciómester, Szfinx, Hipercsapás, Ego, Univerzum Vénei, Khoon, Zsarnok, Agamotto, Thanos, Uatu (What If) illetve az Idő Előtti Isteneket is ő börtönözte be.
Akikkel kb döntetlenezett:
Mefisztó (Mefisztó valóságában), Középút
Akik biztosan legyőzték:
Főnix (többször is), Túlontúli, Aegis és Tenebrous együtt..
Illetve a földi hősök többször is, de ott egyértelmű volt a kimenetel :-)
F4 többször is, Alfa Különítmény v1 100, Galactus The Devourer, Last Planet Standing és Beta Ray Bill (Godhunter) is megnehezítette a dolgát.
Akhenaten, Thanos a kesztyűvel, Korvac (What If) pedig eleve a lehetetlen kategória.
DC szinten Darkside esélytelen volt ellene, Krona ellen pedig ő.
Biztos kimaradt pár harc, de azért többségéből jól jött ki.
turkia:
Nekem a világosabb szín bejön, de az igaz, hogy kicsit fentről nyomottabb az ezüst páncélja. Kis, tömzsi nyak.
Páncélról jutott eszembe, gyerekkoromban valahogy abból indultam ki, hogy Fáti ugye kimagasló és klasszisokkal nagyobb tudós, mint Stark, így az ő páncélja sokkal jobb. Vasember páncélját fizikailag erősebbnek gondoltam (tehát többet tudna felemelni), viszont minden más téren Fátié jobb.
Azóta Vasember (vagy ahogy Miskolc Avas városrészén hívják, AVASEMBER :cool: ) egész jó filmet kapott és (sajnos) Fáti is feltűnt a vásznon. Stark még a női mozizók körében is ismert név lett, a Dr Victor von Doom név viszont kb most is a wc papír értékével bír. Kár, hogy ennyire nem aknázták ki és az F4 története csak ilyen gárdát, rendezőt érdemelt meg. Jessica Alba? Ugyan már... Gyakorlatilag leszerepeltek. Tényleg, adta már a Film+ ? :lol:
Nefaria: Most utánanéztem, elég jó karakter.
Kinyírják? Eredeti karakter, ráadásul nem is amerikai, vesznie kellett...
Farek:
--- Idézetet írta: turkia - 2015. Június 09., 08:41:28 ---Van egy lény, aki mindenkitől erősebb, ez pedig az éppen aktuális író. :D
--- Idézet vége ---
Igen, én is ezért mondtam, hogy a szerkesztők másként gondolják. Az író meg megírja azt.
Hogy mi nem tetszik az Ezüst Centúrió páncélban? Főleg az alakja. Mind a sisaké, mind a váll-lapoké. És a színe sem igazán a kedvencem, de az szódával elmegy. Örültem, mikor a Páncélháborúkban lenyomták és egy újjal tért vissza.
Nefariát meg tényleg tervezem bemutatni, hm, lehet, hogy előre hozom. Majd még meglátom, hogy fér bele nekem és a beíróknak is.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése