HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
TOM1:
--- Idézet ---Ha valaki manga stílust akar, akkor rajzoljon mangát
--- Idézet vége ---
Pontosan!Pontosan! Úgy látszik, nemcsak én gondolom úgy, hogy a Marvel napjainkra több vonalon is "elkorcsosult".
--- Idézet ---És igen, a Vasember avatár is lehettem én, de nem 100%.
--- Idézet vége ---
Te voltál, még 2004-ben a K.net-en, az Avengers topikban. Direkt utánanéztem, hogy jól emlékszem-e .
Amúgy kicsit visszapörgettem a hozzászólásokat és azt vettem észre, hogy itt nem ritkák az elvont, kifejtős, tartalmas és hosszú hozzászólások(nem úgy mint az előbb említett fórumon), úgyhogy emiatt többé nem aggódom.
Na akkor, itt kéne következnie egy véleménynek az olimposziak haragjáról, istenek csatájáról, majd az Angyalok újabb győzelméről. Nos, legnagyobb örömömre nem fog következni. És hogy miért "legnagyobb örömömre"? Gondoltam, átnézem megint ezt a történetet, mert tudtam hogy valami a számomra nem tiszta vele. Először azt hittem ugye, hogy nem is nálatok olvastam hanem a Marvel Extrában, aztán rájöttem, nem ez a baj. Belépek az oldalra. Elkezdem lefelé görgetni a címeket. Az Amazonos részre tisztán emlékszem, amikor "benyalja a fagyit", meg minden...(megjegyzem az ötlet, hogy ha rámegyek a borítóra angolból átvált magyarra, egyszerűen k *fütty* a jó!), majd volt a fogság, aminek a végén egy sárga hídon állnak és mögöttük valaki(már nem emlékszem ki) egy tankból lövöldöz.(tényleg régen volt...) És itt véget érnek az emlékek... először nem értettem miért, de hamar rájöttem, miután megnéztem "nálam" a számokat. Az ok: még nem olvastam el az utolsó három részt!!!!!!!! Ebben szinte biztos vagyok, mivel ha jól láttam, a 284-dik rész elején a Darázson valami fürdőruha szerűség van és erre biztos emlékeznék(imádom amikor Janet mutogatja magát ). Egyszerűen elfelejtettem letölteni, mivel akkoriban még igen nehézkes volt neteznem. Azért nem is emlitettem előbb...Szóval ez számomra kellemes meglepetés, úgymond ez egy érdekes módja a "frissítésnek". Ti nem csináltok semmit én meg kapom az új képregényeket. Hát nem így a legjobb? . Szoval holnap el fogom olvasni megint az egész történetet. Addig nincs merszem bármit is írni róla. Ja csak egy dolgot: nemrég megtudtam Micho kollégától hogy a borítókat Troll készítette. Hát így elsőre a "felülmúlhatatlan" szó jut eszembe, bár lehet hogy kevés...
Farek:
--- Idézet ---És sajnos még nem jut eszembe rögtön, hogy előbb be kell jelentkezni .
--- Idézet vége ---
Nem beszólni akartam, semmi gond.
--- Idézet ---Közben megfogadtam, hogy nem irok több olyan monológot mint az eddigiek, mert lehet hogy egy vendég unalmasnak találja és inkább lelép. Tényleg, mintha csökkent volna az iram mióta írok. Lehet hogy miattam?
--- Idézet vége ---
Akit ez zavar, az szégyellje magát! Igenis, tessék csak ilyeneket írni. A többiek meg szóljanak hozzá, véleményezzék. Vagy csak ugorjanak a következőre. Van itt ilyen elvetemült, aki nem szereti más véleményét?
--- Idézet ---Nofene, már a New York Police Academy sorsa is érdekel?
--- Idézet vége ---
Ott a pont. De teát nem kapsz mellé.
Az Angyalokkal kapcsolatos véleményedet pedig maximálisan osztom. szerintem is ők voltak azok, akik komoly állandóságot képviseltek, bár a 90-es években nekik is voltak igen gyenge részeik, de abban az időben majd mindenhol voltak. Ráadásul nem csak történetben, hanem rajzban is mindig egy jó színvonalat képviseltek. Ha valaki manga stílust akar, akkor rajzoljon mangát
És igen, a Vasember avatár is lehettem én, de nem 100%.
TOM1:
--- Idézet ---gyanítom, te voltál az, aki vendégként folytatta a megkezdett véleményezést. Figyelj, nyugodtan használd a regisztrált felhasználói nevedet
--- Idézet vége ---
Az a szám a hozzászólásaim mellett(7) nagyvonalakban takarja az összes alkalmat, amikor forumokra írtam. És sajnos még nem jut eszembe rögtön, hogy előbb be kell jelentkezni .
--- Idézet ---Egyébként, ha emlékeim nem csalnak, akkor az 1. és a 4. szám után az Ostrom utóhatásai kerültek fel, de sebaj
--- Idézet vége ---
Hát...ez igaz. Elnézést, de nekem valahogy mindig úgy marad meg az emlékezetemben, hogy az egy Marvel Extrában leközölt történet sorozat, mint az elődje. Pedig nem is. Lehet ezért mert pont arra az időszakra esik, amit akár a Marvel Extra is közölhetett volna. Rendben akkor összeszedem a gondolataimat és nem sokára jövök egy véleményezéssel. Közben megfogadtam, hogy nem irok több olyan monológot mint az eddigiek, mert lehet hogy egy vendég unalmasnak találja és inkább lelép. Tényleg, mintha csökkent volna az iram mióta írok. Lehet hogy miattam?
--- Idézet ---Igazság szerint a NYPA-k teljes, vagy legalább is majdnem teljes sorozatát szeretném honosítani
--- Idézet vége ---
Nofene, már a New York Police Academy sorsa is érdekel? (vagy inkább ?) De most komolyan: a teljeset? Rendben. Holnapra meglegyen, Jarvis! És hozzon abból a teábol is, amit minden részben felszolgál, és mi(én és bosszúangyal csapattársaim ) minden részben kilökjük a kezéből.
--- Idézet ---a kedvenceim a vol. 3-ban megjelent Ultron Unlimited történet
--- Idézet vége ---
Igen ezt már olvastam, hogy mások is nagyon várják(vagy az is Te volták, csak más fórumon? Erősen rémlik egy Vasember avatar ). Biztos jó lehet, csak hát a CoMor Team még sajnos nem tart ott. Hányadik résztől is kezdődik? De a v3 nekem is nagyon fekszik. Talán a B.A. az egyetlen, amelyik töretlen minőségben jutott el a XXI. századba. Mind a v3 mind a New Avengers kiváló szerintem(szemben pl. X-Mennel, ami napjainkra nevetségessé silányult(hú, de gonosz vagyok mostanában ))
Farek:
TOM1: gyanítom, te voltál az, aki vendégként folytatta a megkezdett véleményezést. Figyelj, nyugodtan használd a regisztrált felhasználói nevedet, amíg nem írsz rólunk semmi rosszat, addig nem keresünk meg Egyébként, ha emlékeim nem csalnak, akkor az 1. és a 4. szám után az Ostrom utóhatásai kerültek fel, de sebaj
Az értékelésedre pedig: Na, ez igen. Vissza ne fogd magad. Azt nem tudom, hogy ez a kreeknek hanyadik megjelenése volt, de a skrullok először az F4 fözetében jelentek meg, talán a 2. számban, ebben nem vagyok teljesen biztos. Rick és az ő hiperszuper ereje, ami minden emberben benne van, még lesz történet tárgya nálunk, de erről egyelőre nem tudok többet mondani, mert nagyon előkészületi fázisban van a dolog. Szóval tetszik, nem tetszik, a képregénytörténet része. De szerencsére két esetnél többet nem nyúltak hozzá, legalább is eddig.
S hogy mi lehet a legjobb Angyalos történet? Hm, most megfogtál, hiszen az évek folyamán rengeteg volt már, és én sem ismerem az összes részt a korai időkből. Abból viszont, amit ismerek, a kedvenceim a vol. 3-ban megjelent Ultron Unlimited történet, valamint a Nyugati Party Angyaloktól az időutazásos történet, ami a terveim szerint megjelenik itt is. Igazság szerint a NYPA-k teljes, vagy legalább is majdnem teljes sorozatát szeretném honosítani, de legalább is az eredeti sorozattól eltérően időrendi sorrendben.
Ha pedig valaki esetleg a Te hozzászólásodra szeretne reagálni, akkor az se kímélje magát, meg minket. Kemények vagyunk, bírjuk a -at.
Guest:
Köszönöm a minifigurákat, jól elleszek velük. Tényleg van néhány(ezer).Szóval ott tartottam ugye, hogy az első feltét, az 1 és 4. Ezután jött ugyebár egy örök klasszikus, a Kree-Skrull háború. Így egybefoglalva írok róla, hiszen egybe tartozik. Először a pozitívumokkal kezdem:
Nem is tudom, hányszor adták ki újra az évek folyamán,3-szor 4-szer? Megértem, mert igazi örökzöld. Mai szemmel is modern, van mondanivalója. A rajztechnika pedig már "beállt" a "nekem pont megfelel" szintre(szerintem). Itt jegyezném meg, hogy azidőtájt más vonalakon a Marvel korántsem volt ilyen jó technikailag(rajzok, színek).Elmondanám, hogy az általam kedvelt évjárat a 77-és 89 közötti korszak. Ez a "már igen, de még nem" kora. A B.A. ezzel az alkotással már elérte nálam ezt a szintet. A '60-as években még elég egysíkuak a történetek(na,valljuk be férfiasan, hogy így van ), a szuperbűnözők pedig inkább megnevettetnek, pedig félelmetesnek kéne lenniük. Az Angyaloknál már '71-ben látható az, amire más vonalakon éveket kell még várni(Pókember,X-Men se az igazi még szerintem). A történetek egymásrautaltságára gondolok.(ezt egybe kell írni? ) Az egész történetet átitatja a faji előítélet,az első rész borítója se véletlen: egy olyan ülőalkalamtosságot jelképez, amit akkoriban a tömeggyilkosok esetében használtak, mutatva, hogy Mar-Vellt már elítélte a világ.A történet minden törés nélkül ível át Ronan cselszövéséhez a robot megjelenésével(most nem jut eszembe a neve ). Itt remek húzás, hogy több szálon futtatják a hősöket, így tényleg szerteágazobb lehet a cselekmény. Kár hogy az előző számokat nem olvastam, de szerintem nem véletlen ez a szétszórtság, az urak a Marvel-nél készültek már valami nagyszabásúra . Szóval, a fenyegetés létrejön, mint az Evosugár, ami szerintem nem is rosz ötlet és rengeteg lehetőséget nyit meg. Sokkal jobb ötlet, mint mondjuk egy egyszerű bomba... Ezután miden megtörténik, ami élvezetessé tehet egy küzdelmet: árulás, szerelem, látszólagos vereség, kilátástalanság, és végül persze a totális győzelem, természetesen egy kibúvóval a gonosz számára, és megválaszolatlan kérdésekkel.
Majd folytatódik az előítéletek története, egy kicsit más szempontból: most nem fekete vagy mutáns a szenvedő fél, hanem egy "marslakó", amivel kozmikus szintre emelkedik a "küzdjünk az előítéletek ellen" mondat.Láthatóvá válik egy politikai gépezet, amit elég volt csak valakinek beindítania és az osztja idegennek, Bosszú Angyalnak, ha kell feketének, zsidónak... Bevetik ugyan a hivatalos haderőt(SHIELD) de az igazi hatalmat nem ők képviselik(tudja ezt Fury is, és futni hagyja Mar-vellt). Igazából a köznép az aki ítéletet mond. Ezt pedig Craddock tudja és irányítja a tömegeket tévériprtokkal, kirakatperekkel(mint később kiderül ugye hogy skrull, és persze hipnotizálta az embereket, nehogy már csorba essék az amerikai nép makulátlan igazságérzetén). Itt egy nagyon remek vissza utalás a tehenekkel-skrullokal, majd átmegy az egész egy kozmikus csatába, ahol a két faj már kidolgozott jellemekkel, saját "személyiséggel" jelenik meg, mégse éreztem azt, hogy valamiről lemaradtam volna. Tényleg, ez hányadik megjelenése a Kree-knek, Skrulloknak? Azt hiszem a Kreeknek az első, mégis milyen jól ki vannak találva. Újabb romantika(skrull hercegnő-Mar-vell), akció, kilátástalanság, csak mostmár kozmikus méretekben....
És most jön a fekete a leves: a konklúzió. Na ha ezt én írhattam volna annak idején... Szóval a befejezés úgy-ahogy van,nem tetszik. Ugyebár az elejétől látni, hogy a történet igazi főszereplője Rick Jones. Oké. Különböző látomások, kozmikus események, amik körülötte forognak. Oké. Végül belekeveredik a Legfőbb Inteligencia, Ronan fogságában,stb.. Oké. Kiderül hogy Rick egy gondolattal megoldhatja az egész kozmikus kalamajkát. Nem oké. Ez hülyeség. Másodszori elolvasásra értettem csak meg, hogy mi is a helyzet. Hogy erre minden ebmer előbb-utóbb képes lesz?Na persze . Akkor már inkább maradtak volna a Rick TheOne elméletnél(hogy ő valami szuper...). Szerintem látszik hogy ezt a "Rick fejéből kipattannak az Aranykor hősei, merthogy ő annyit olvasta őket és hogy ezt akárki megtehetné", ezt utólag tehették hozzá. Nos, ez erősen 60-as. Vagy inkább 40-es elmélet. A végső képek jók, a skrull provokátor megölése kicsit "vissza komolyítja" a történetet a végére.
Ha befejéz nem ez lett volna, szerintem ez lehetne a legjobb Angyalos történet, így "csak" simán nagyon jó Hozzá teszem, még nem olvastam a "legjobb" angyalos történetet. Van valakinek ötlete, hogy melyik lehet az?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése