HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Bosszú Angyalai képregények

<< < (981/1091) > >>

regnar:
Nos, ez nem a Marvel elmélete, hanem a történelem vonulata. Ugyanis a Görög kultúrát majdnem egy-az-egyben átvette a római birodalom és mindent rómaiasítottak. Mint pl az alább említett Hádész és Plutó (nekik még a feleségeiknek is van megfelelőjük), a Marvel meg nem tudja hogy melyiket hogyan nevezze, ezért az a biztos, ha midnegyiket használja  

Zeusz meg hiába sörhasas, igazi bika a srác, ha kell  
Nem is emlékszem mennyi nőt tett magáévá...

TOM1:

--- Idézet ---A görög és a római mitológia alakjai megfeleltethetőek egymással
--- Idézet vége ---

Igen, ezt én is észrevettem, hogy az azonos "feladatkörű" istenek neveit csrélik fel. Például Afrodité Vénusz is egyszemélyben. Szóval ők ugyanazok a személyek, csak a nevük változott a korok alatt. És most mindkettőt használják, úgy látszik. Érdekes elmélet ez a Marveltől.

--- Idézet ---Zeusz meg már kicsit szenilis (meg túl sok időt töltött az emberek között csajokat hajkurászva)
--- Idézet vége ---

Hogy Zeusz és a csajok?! Ugyanmár! Egy ilyen sörhasas fickót?Á! Csak körberöhgnék a nők  Az igaz hogy sok hölgy szereti a "mackós" alkatot, de ez a pali kétszer olyan széles mint amilyen magas! Egy szabályos emberi kocka(szemben a geometria alapelveivel  )!

szam:

--- Idézet ---Például hogy adhatja Plutó kezére Zeusz az angyalokat?Mi a kapcsolat kzöttük? Mert a mitológia szerint semmi.
--- Idézet vége ---
Annyi közük van egymáshoz, hogy sok. A görög és a római mitológia alakjai megfeleltethetőek egymással (legalábbis nagyjából). Plútónak a görög mitológia-beli megfelelője Hádész. Zeusz meg már kicsit szenilis (meg túl sok időt töltött az emberek között csajokat hajkurászva), aztán rosszul használja...

TOM1:
Elnézést kell kérnem, amiért azt a látszatot keltettem, hogy sok képregényt olvastam már, mert nem. Például az a "szakavatott olvasó" megjegyzés is csak vicc volt(miért, létezik olyan hogy "szakavatott olvasó"?). Ezért be kell vallanom, hogy számomra a Roninnal kapcsolatban csak a szamurájok és Jan Reno rémlik. A póknőből hirtelen három is beugrott, Te esetben kettő jöhet számításba. Melyikre gondolsz? Jessica "savdárdákkal támadok!" Drew-ra, vagy Julia"még mindig nem tisztázott hogyan jelentem meg a Titkos Háború v1-ben" Carpenterre?
Amugy én mindig is szerettem ezeket a régies, másodvonalbeli hősöket. Valahogy olyan patinásak, vagy mi... még nincsenek átformálva a XXI. század igényeire, szerencsére. Majd a New Avengersben, sajnos...
És igazság szerint a Kék Farkas sem mond semmit. Magyar kiadvány volt? Nekem a Kockás előtti kor már nincs meg, kicsi vagyok ugyanis   (csak huszonvalahány  )
Mi az a House of M? Sok helyen olvastam már, de sehol se derül ki pontosan.

Elolvastam az olimposzos történetet, és a "kellemesen kellemes" kategóriába helyeztem.

A bevezetés nagyon jó. A "fagyis kalandot" már olvastam régebben és akkor is tetszett. Ilyen lehetett Amazon a Savage She-Hulk-ban? Hát ő rá nem lehet azt mondani, hogy akkor a legszebb, amikor mérges  Érdekes ahogy a történet  egyenként bemutatja az ókori isteneket. Igaz mire "mindenki ismer mindenkit", bennem már összekeveredett a kép. Elmondom, hogy mik a gondjaim, javits ki ha tévedek(készülj, mert tévedni fogok  ). Elsőként: ha jól tudom Olümposz nem azonos Olimpiával. Előbbin a görög istenek élnek, utóbbin a földi Örökkévalók. Mindkettő másik dimenzióban helyezkedik el, de a földről az átjárás lehetséges. Itt kérdezném meg: angolul melyik felel meg az "igazi" Olympos hegyének? És akkor hogy kerül ide Olimpia? Illetve mintha kevernék a görög isteneket a rómaiakkal, nem? Vagy ők ugyanazok, csak más korban más néven vagánykodtak   ? Például hogy adhatja Plutó kezére Zeusz az angyalokat?Mi a kapcsolat kzöttük? Mert a mitológia szerint semmi. Ha jól tudom az ókori isteneket a Marvel úgy magyarázza, mint más dimenzióból származó, nagyhatalmú lények korai megjelenését. Kvázi földönkivüliek. Ez a magyarázat kedvemrevaló  . Tetszik hogy bár a fölényességük és a gőgjük illik ahhoz hogy istenek, de az emberi értékekre mégis reagálnak és a történet végére mindőjüket sikerül meggyőzni tévedéséről. Egyedül Zeusz hülyeségét húzzák el egészen a végéig. Ez azért már majdnem tulzás, dehát ugye kellett a teljes heppiendhez. Amugy maga a történet hossza számomra megfelel, jók a fordulatok, a csatajelenetek. Talán kicsit túl van nyújtva, lehet hogy 4 részbe is elfért volna...
Itt megragadom az alkalmat, hogy külön dícsérjem a fordítást egy kicsit. Főleg napjainkra már egy kissé tulzásba viszik egyek honosítóink Thor és Tsai arhaikus nyelvezetét. Annyira, hogy az már az érthetőség, az olvashatóság rovására megy. Azt hiszem, te megtaláltad az aranyközéputat az "isteni beszéd" és a normális beszéd között. Bár az istenek beszédében még mindig van néhány "vala", ami nem is baj, de mégis tökéletesen, első olvasásra érthető hogy mit akarnak mondani.
Nos, nagyjából ennyi. Tényleg írhatnál valamit ezekről az ókori istenekről, hogy most hogy is van ez a nevekkel, meg helyekkel...

Farek:
Frissítés nélküli frissítés? Öröm az ilyen vendég!  

Abban pedig csak csatlakozni tudok - mert eddig még nem tettem, mea culpa - hogy a legzseniálisabb megoldás amit eddig láttam a letöltőoldalon az, hogy amikor rámegyek, az angol borító magyarrá változik. Respect!  

Nemrég volt szerencsém megkapni a Ronin befejező részét, hát egy kicsit nagyobb durranásra számítottam. Bár Póknő története azért érdekel.

A Marvel "elkorcsolulásával" kapcsolatban pedig csak annyit: én úgy érzem, hogy - legalább is eddig - az évek folyamán az Avengerst elkerülték ezek az igazán nagy átalakítási hullámok, s bár volt párban részük (lásd Onslaught-Heros Reborn), de nem próbáltak velük annyi vonalon annyit kavarni, mint más címekkel, ahol már megszámolni sem tudom a leágazásokat. Annak idején többek között azért kezdtem el eredetiben Angyalokat gyűjteni, mert láttam a boldogult emlékű Kék Farkasban, hogy van ott Pókember is, de havonta 4 cím, meg a mindenféle minisorozatok, vagy volt ott X-Men is, de szintén akkora túlkínálatban, hogy teljesen felemészteték volna a középiskolásként kapott zsebpénzemet. Ráadásul az már akkor is világos volt, hogy minél több cím, annál több szétágazó kavarás, és a több néha kevesebb. És ha eldöntöttem volna, hogy mondjuk csak az Amazing-et veszem, akkor a "szokásos" éves crossover-ek esetén hónapokig vehettem volna az összes címet, és ott vagyok, ahol a part szakad. Viszont láttam, hogy van egy Bosszúangyal cím, aztán csókolom. A minisorozatok és a crossoverek is csak módjával csurrantak-cseppentek. Szóval ez is fontos indok volt mellettük, azonkívül, hogy a Marvel Extrában megszerettem őket. Szerencsére ez eégzsen napjainkig nagyjából egészéből így van, aminek nagyon örülök, bár úgy hallom, hogy a jövőben ők is belefolynak a nagy House of M-Decimation utóhatásokba. Na, mindegy, majd meglátjuk.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése