HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
regnar:
--- Idézet ---Egyébként gyűjtöd az összes dokumentációt, vagy csak a karakter leírásokat?
--- Idézet vége ---
Természetesen az összes dolumentációt. Az angyalok világa nem csak karakterekből áll, és minden apró "morzsa" elmélyíti és színesebbé teszi a világukat, számomra és szerintem bárki számára aki érdeklődik a világuk után. Pl az alapító okirat, vagy a kúria leírása, hogy a 101 tényt ne is említsem. Mind-mind egy-egy plusz.
Ki is van nyomtatva mindegyik - fő is az ismerősöm feje, amikor beállítok hozzá néha - de hamar meggyőztem, hogy ezek olyam minőségű "cuccok" amelyeket megéri kinyomtatni és olvasgatni.
Ez most eléggé "fényezős" hozzászólásra sikeredett, de úgy gondolom ezekben azért nem kevés munka fekszik, már csak ezért is megbecsülendők, de amúgy is engem teljesen lekötnek.
Farek:
--- Idézet ---A beírás újfent jóra sikeredett, meg tudok halni az egyes szövegeken, amelyeket a szereplők szájába varázsoltok pl : Thor: "tedd le az aranyló bosszúangyalt, arcátlan!", vagy Sólyomszem szövege a bevásárlólistáról.
--- Idézet vége ---
Köszi szépen, de az érdem Thoré, hiszen ő beszél így
--- Idézet ---A dokumentáció megy a többi közé , szépen gyűlik a gyűjtemény, hála nektek. A kivitelezésre itt sem lehet panasz, szépen rendezett szövegek, érthető mondatok, bár én azért rákérdeznék, hogy Energikon a maga 188 centis magasságával biztos, hogy 172 kg? Vagy ez betudható az óriási erejének, pontosabban annak, hogy az izmai sűrűsége esetleg nagyobb, mint egy átlag emberé, és ezáltal a súlyuk is?
--- Idézet vége ---
Hm, megnéztem ismét, és valóban ilyen súlyos egyéniség. Valószínűleg az az oka, amit te is említesz itt. De örömteli, hogy ilyen figyelmesen olvasod a leírásokat, köszi! Egyébként gyűjtöd az összes dokumentációt, vagy csak a karakter leírásokat?
--- Idézet ---Összességében. Kellett már egy ilyen történet is, amely inkább elgondolkodtató, mint "hajrá angyalok, üsd-vágd nincs irgalom" itt jobban előjönnek a jellemek, és fény derült néhány dologra is. A beírás, fordítás, borító és egyéb munkák jól sikerültek... mint mindig.
--- Idézet vége ---
Köszönjük szépen... ming mindig.
Egyébként pedig ha ez tetszett, akkor kíváncsi vagyok, hogy hogy fog tetszeni a következő történet, ami ismerve a Dórika-Troll kettőst , hamarosan látható lesz és akkor sok mindent át lehet értékelni.
--- Idézet ---Én pedig ha megengeded,"közlöm" hogy én nem Vízió, hanem Energikon életrajza mellett olvastam a Fekete Párducét...
--- Idézet vége ---
Kötekszel, kötekszel? Büntetésül kimerítő értékelést kell írnod az eddig fellelhető dokumentációkról, különös tekintettel, kulturális, szociológia és gazdaságpolitikai hatásukra! Na, erre mit szólsz?
regnar:
Bosszú Angyalai vol.1 #058 - Még egy Android is tud sírni
A borító hozza a szokásos "angyali formát", azaz nem várhatunk Picasso féle víziókat egy Angyalok borítón, általában a nagyrészük koncentrál az éppen aktuális főszereplők, minél lendületesebb formációban való bemutatására, itt sincs ez másként, és azt hiszem nem is várunk mást . A borítón szereplő betűtípusok tetszenek, szerintem jól eltaláltátok őket.
Mindjárt az első oldalon elkápráztat bennünket a címfelirat. Nagyon jól sikerült, gratulálok hozzá . A történet elég érdekes, pl ahogy Vízióra "támadnak" tisztán kivehetőek az egyes karakterek habitusai és a ranglétra, ahogy saját fejükben megjelenik pl, hogy Thor magasabban érzi magát, mint Vasember. És Vízió ébredése és eszmecseréje Ultronnal is érdekes. Ultron - lényegében ő sem több ,mint egy android - bizonygatja, hogy az agy nem kérdések feltevésére, haenm parancsteljesítésre való. Ezzel a szememben a saját identitását kérdőjelezi meg saját szavaival. A történet lényegében 3 történetből fonódik össze, és értelmet és felvétel nyer Vízió. Az utolsó oldalak egyfajta angyali ars poetika, az elfogadásról, és humánusságról, valamint az olvasóban sem támadhatnak kétségek, hogy Vízió igenis ember valahol legbelül.
A beírás újfent jóra sikeredett, meg tudok halni az egyes szövegeken, amelyeket a szereplők szájába varázsoltok pl : Thor: "tedd le az aranyló bosszúangyalt, arcátlan!", vagy Sólyomszem szövege a bevásárlólistáról. A 19. oldalon találtam egy elgépelést matuzsálem helyett matuzsalam lett gépelve, de az egész képregény nagyon jól sikerült.
A dokumentáció megy a többi közé , szépen gyűlik a gyűjtemény, hála nektek. A kivitelezésre itt sem lehet panasz, szépen rendezett szövegek, érthető mondatok, bár én azért rákérdeznék, hogy Energikon a maga 188 centis magasságával biztos, hogy 172 kg? Vagy ez betudható az óriási erejének, pontosabban annak, hogy az izmai sűrűsége esetleg nagyobb, mint egy átlag emberé, és ezáltal a súlyuk is?
Összességében. Kellett már egy ilyen történet is, amely inkább elgondolkodtató, mint "hajrá angyalok, üsd-vágd nincs irgalom" itt jobban előjönnek a jellemek, és fény derült néhány dologra is. A beírás, fordítás, borító és egyéb munkák jól sikerültek... mint mindig.
TOM1:
--- Idézet ---mit keres az Avengers 58-ban Vízió mellett a Fekete Párduc leírása, annak közlöm, hogy nekem nem állt szándékomban beletenni
--- Idézet vége ---
Én pedig ha megengeded,"közlöm" hogy én nem Vízió, hanem Energikon életrajza mellett olvastam a Fekete Párducét és nagyon helyes, hogy bele lett téve, végre olyasvalakiről is olvashatunk, aki tényleg igazi "másodvonalbeli", és igazán sose volt a középpontban, így egy kis nosztalgiázásra ad lehetőséget. És valóban, mivel most jelenik meg először a Zsák Bosszúangyalos kinálatában, nagyon is illik ide. Tényleg, még nem is dícsértem a dokumentációkat. Ebben a hozzászólásban már nem fogom részletezni, de még ma olyat írok, hogy csak na
Farek:
TOM1: A Kék Farkas egy boldogult emlékű képregénybolt volt, ahol eredeti amerikai képregényeket lehetett venni. Emlékszem, hogy egyik első komoly befektetésem egy Darkseid vs Galactus: The Hunger című képregény volt, 1,100 Ft-ér. Mindez kb. '98-ban...
Köszi a dicséretet a fordításért, igyekszem.
Az istenekkel kapcsolatban pedig én is nagyjából annyit tudok, hogy a görögöktől szinte egy az egyben átvették a rómaiak, de hogy most melyik melyik neve, azt nem igazán vágom, és megmondom őszintén, a Marvel képregényekben pl. nem is zavar, ha valamelyik cserélődik. Pl. Herkules igazából görögbe Héraklész lett volna, de ez is csak apróság.
Ha pedig valakiben felmerül a kérdés, hogy mit keres az Avengers 58-ban Vízió mellett a Fekete Párduc leírása, annak közlöm, hogy nekem nem állt szándékomban beletenni, de Micho felvetette, hogy mivel magyarul itt találkozunk vele először, meg egyébként is vele kezdődik a képregény, tegyem már bele. Ezért szívet szaggató könyörgése, valamint a bordáimnak nyomott 45-ös hatására "önként" beleraktam őt is. Remélem, nem baj
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése