HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Bosszú Angyalai képregények

<< < (978/1091) > >>

Micho:

--- Idézet ---     Nagyon tetszett a leírás, borzasztóan jól szórakoztam.
--- Idézet vége ---
csatlakozom    George dábjú meg monnyon le. veszek is még egy példánnyal a fahrenheit 911-ből  

dokumentációkban egyetértek, hogy a karakterleírások nem annyira "színesek" mint a régi doksik... sajna azok elfogytak, mikor én csináltam, már akkor kezdtünk kifutni az anyagból.  viszont ebből kifolyólag most rávetettem magam pár cuccra, amit anno nem tudtunk megszerezni... és most megvan végre. jópár nyalánkság, pl. az a teljes újság, amiből az avengers charter származik  szóval továbbítom Fareknek, és meglátjuk, mit hasznosít belőle. a karakterleírásokkal kapcsolatban meg az a véleményem, hogy addig nyomatni kell, míg legalább az ismertebb tagokat ki nem végezzük, utána meg jöhetnek a gonosztevők, mindig egy-egy rész apropóján, tehát pl. Ultront már jó lett volna bemutatni, de hátha  lesz még a közeljövőben alkalom rá. Farek?
ja, és ha jól tudom, nem kell sokat várni, jönnek a nyugati partiak (vagy ezt már mondtuk?) és benne a nyugati-karakterek leírásával!  

Farek:
Csak nekem szúrt szemet az a mondat Fekete Párduc leírásának végén, hogy van terve még Galaktusz közeledése esetére is? Szeretném megkérdezni a kedves olvasóközönséget, hogy szerintetek milyen tervet eszelhetett ki? (Nem mintha számítana, mert ha Galaktusz jön, akkor nem csk Wakandát zabálja fel, hanem az egész Földet, de sebaj, azért érdekelnének az ötleteitetek.)

TOM1:

--- Idézet ---Nagyon tetszett a leírás, borzasztóan jól szórakoztam.
--- Idézet vége ---
Köszönöm széken, annak igazán örülök, hogy a mese egyik passzusát sem vetted sértőnek   (bár Dórika még nem nyilatkozott  )

--- Idézet ---És nagy vonalakban benne votl az általános véleményed is róluk.
--- Idézet vége ---
Remélem nem a terroristás arabbérencre utalsz ezzel  Gondolj inkább arra, hogy megtettelek a világ urának  

--- Idézet ---És ellenségekről szóló leírásokra vágysz? Csak figyelj, és ki tudja, kívánságod még valóra is válhat...
--- Idézet vége ---
No én ezt nem gyenge utalásnak veszem. Sőt ígéretnek! Sőt szent eskünek! Úgyhogy ne feledd: megesküdtél! Meg ne szegd!  
Itt kérek elnézést amiért megint -guest- ként írtam, ezúttal a "Hibás dolgok" topicba.

Farek:
Regnar: Ezt igazán jól esett olvasni. Jó tudni, hogy valóban nem hiábavaló. És ha most azt mondod, hogy ráadásul mindezt színesben nyomtattatod ki, akkor a legnagyobbak egyike vagy és  

TOM1:       Nagyon tetszett a leírás, borzasztóan jól szórakoztam. És nagy vonalakban benne votl az általános véleményed is róluk.

--- Idézet ---Végszóként csak annyit, hogy A Dokumentációnak vannak ugyan kedvező és kedvezőtlen vetületei is, én mégis úgy gondolom, teljes mértékben el kell fogadnunk ezt az alkotást, hiszen egy hazai csapat fáradságos munkája fekszik benne és önzetlenül megosztják bárkivel, aki egy kicsit többet szeretne tudni az Angyalokról.
--- Idézet vége ---
Köszönöm, hogy ilyen szépen megfogalmaztad ezt. Elismerem, hogy a kezdeti változatos információk után egy kicsit egysíkú - ha nem is unalmas - lehet a karakter leírások áradata, de sajnos a fellelhető anyagok száma nem végtelen, ezért egyre nehezebb bármi is felkutatni. De ígérem, azért lesz még egy-két gyöngyszem, ami egy kicsit megszakítja ezt a vonalat. És ellenségekről szóló leírásokra vágysz? Csak figyelj, és ki tudja, kívánságod még valóra is válhat...  

TOM1:

--- Idézet ---kimerítő értékelést kell írnod az eddig fellelhető dokumentációkról, különös tekintettel, kulturális, szociológia és gazdaságpolitikai hatásukra!
--- Idézet vége ---

Ám legyen.

Tisztelt Olvasóim!

A HálóZsák-on megjelent Bosszú Angyalai dokumentációk a magyar kultúra alappillérei. A fél délutánomat azzal töltöttem, hogy Faludy Györggyel vitattuk meg A Dokumentációk(továbbiakban: "A Dokumentáció") múltját, jelenét és jövőjét. Ő méltán hangoztatta, hogy folytatni kellene az "általános" írásokat mint például a "100 legemlékezetesebb pillanat" és társai, valamint hogy csak akkor kellene karakterleírást betenni, ha új szereplő lép be a történetbe, illetve említette, hogy a gonosztevőkről is érdemes lenne írni. Én szembeszálltam vele, mondván, hogy ez mégiscsak a Készítő Urak és Hölgy dolga, de ő kifejtette abbéli meggyőződését, hogy mivel A Dokumentáció ilyen magas irodalmi és társadalom formáló értékkel bír, kénytelen lesz rövid időn belül mozgósítani a Magyar Tudományos Akadémia tagjai és a magyar politikai elit által is elismert kapcsolatait, és A Dokumentációt először műemlékké, majd a Világörökség részévé, végül pedig természetvédelni övezetté nyilvánítattja. Majd miután így gondoskodott róla, hogy A Dokumentáció örök időkig fennmaradjon és hirdesse az emberi faj nagyságát, ambicióit, rendelkezett róla több politikussal és médiaszemélyiséggel karöltve, hogy A Dokumentációt Helyezzék el a Szépművészeti Múzeumban, közvetlenül a legelső magyar írásos emlék, a tehéntőgy-bőrre rótt Ómagyar Mária Siralom, és a Tihanyi Apátság Alapítólevelét tartalmazó vitrinek közé. A Dokumentációt ezentúl maximális biztonsági intézkedések mellett fogják őrizni, mivel érthető, hogy mekkora kísértést jelenthet a tolvajoknak, hiszen értéke pénzben ki nem fejezhető. Egy 10 centi vastag golyóálló repülőgépüvegből készült, légmentes vitrinben fogják tartani, 8 őr vigyáz rá éjjel-nappal, akik csakúgy mint James Bond, engedélyt kaptak az emberölésre, parancsuk alapján bármilyen, a tárgyhoz való közeledési kísérletre azonnali tüzeléssel válaszolhatnak. Természetesen a vendégek megtekinthetik A Dokumentációt, de csak 6 méteres távolságból, 4 rélegű üvegfal mögül, ám érthető okokból a fényképezést és a világos ruhadarabok használatát nem engedélyezhetik, hiszen kifakulnának a pixelek. Faludy úr kezdeményezte továbbá, szintén a magyar elittel együtt, hogy az alkotókat soron kívül, azonnali hatályal bírálja el az Alfred Nobel Alapítvány, és mivel versenytárs nélkül maradnak, a megosztott irodalmi Nobel Díj garantált. Lenne, ám sajnos a bizottság egyszerüen nem talált A Dokumentáción semmilyen elfogadható nevet és hiába  lapozták fel Magyarország összes telefonkönyvét, Farekhez, Michohoz, Trollhoz hasonló magyar vezeték, vagy keresztneveket sajnos nem találtak. Találtak azonban 196991 darab Dórikát, azonban mindannyiukból, akik vállalták hogy Dórikának hívják őket, egyikük sem töltötte be a 18. életévét(egészen pontosan átlagéletkoruk hat(6) év volt), így sajnos egyikük sem nyerhette el a díjat. Azonban mivel a bizottságot már összehívták,a bírák újfent kénytelenek voltak kiosztani a díjat a "világhírű" Kertész Imrének, újabb "korszakalkotó" művéért, a "Ne vegyétek sértésnek, de a zsidók szenvedésének irodalmi ábrázolása már lerágott csont" című verseskötetéért(az író itt kér elnézést azon olvasóitól, kiket a mű címe felzaklatott, jelezvén, hogy ő csak a szilárd tényeket közli).

Sajnos szociológia szempontból nem számolhatok be pozitív hatásról, sőt! A délutánom maradék részét Németországban, a Rákkutató Intézetben töltöttem és a jelenleg ott található eServer pSerie 690 típusú IBM szuperszámítógépeken végeztem számításokat A Dokumentációkat illetően.(melyekkel eredetileg az emberi genomot vizsgálták, ám én kibéreltem az egész rendszert potom 200.000 Euro/munkaóráért) Sajnos a rendszer az adatok betáplálását követő második munkaóra után összeomlott, valószínüleg A Dokumentációban található felfoghatatlan mennyiségű információt egyszerűen nem bírta feldolgozni. Így a maradék számításhoz papírt és ceruzát ragadtam és fejben kiszámoltam. Végül sajnos annak a végtelen, nem szakaszos tizedestörtnek és annak a nemvalós, de nullával mégis osztható számnak a köbgyöke jött ki a differenciál egyenlet eredményeként, amitől tartottam, így sejtésem beigazolódott. Nagy vonalakban vázolom milyen összefüggésekre jöttem rá a számisztika és a káoszelmélet segítségével.
Matematikával és deduktív következtetés útján rájöttem, hogy ha A Dokumentáció nem létezett volna, világunk ma csodálatos utópiában élne, nem lennének háborúk, éhinség és járványok. Ahhoz hogy ezen következtetésemet megértsék, vissza kell utaznunk az időben A Dokumentáció előtti ködös, távoli korokba. Annak idején minden képregény olvasó, aki nem volt biztos valamilyen összefüggésben, tényben, az írt valamelyik képregényes fórumba és ott tette fel kérdését. Ám mióta A Dokumentáció létezik, ezek a kérdések elapadtak, mivel az minden kérdésükre választ adott. Ha nem létezett volna, akkor a kérdezősködőknek köszönhetően a magyar képregényvilág olyannyira megduzzadt volna, hogy elég hatalmuk lett volna azonnali választást elrendelni és hatalomra jutni.
Egy ilyen kormányról elég csak annyit tudni, hogy a miniszteri tárcák között szerepelt volna a Bosszú Angyalai minisztérium, élén Farekkel, az X-Men minisztérium, elnöke Nitro és például a Pókember minisztérium Kaine-el az élen. Természetesen ellenzék is lett volna, például a Szabad DC Pártja és a Magyar Image Sövetség.
Körülbelül napjainkra ez a rendszer nemcsak országunkba hozta volna el a békét és a jólétet, hanem látván a többi ország a követendő példát, más kormányok is hasonló berendezkedésűvé váltak volna és végül az egész világ egyesült volna a képregényimádat égisze alatt, vezérüknek pedig Fareket választották volna, aki megkapta volna a Világkormányzó Fő Angyal megtisztelő címet.
Ám mivel A Dokumentáció létrejött, ez a folyamat már nem valósulhat meg, a magyar képregény rajongók köre nagyjából megmarad ezen a kellemesen családias szinten, néha-néha kiegészülve egy-egy idetévedt krónikással.

Végül pedig gazdasági szemmel nézve A Dokumentáció sajnos szintén nem büszkélkedhet pozitívumokkal. Ha csak azt az összeget tekintem, ahány Official Handbook-kal kevesebb fogyott világszerte, már az 1.790.000 dolár veszteség az amerikai képregényiparnak, nem tekintve a papíripart súlytó 963.000 dolláros bevételkiesést, bár itt jegyezném meg, hogy A Dokumentáció hatására 3.200 hektárral kevesebb erdőt írtottak ki. Ám sajnos az előbb említett pozitívumot sajnos rögtön követi egy negatívum is, ugyanis a Florida Paint Factory látván, hogy az erre a célra felhalmozott kemikáliáit nem tudja értékesíteni, azokat minden teketória nélkül az Atlanti-óceánba öntötte. Az azóta csak "Tuska-Klein-Buscema -folt" néven elhíresült katasztrófa miatt a Greenpeace eddig 52 aktivistája robbantotta fel magát.
Így, bár valószínűleg az Alkotók nem tudnak róla, de az Egyesült Államokban hivatalosan is nemkivánatos személynek lettek nyilvánítva. Itt idézhetném George William Bush nem túl hízelgő nyilatkozatát, melyben Fareket és Michot "az amerikai nép ellenségének", "terroristának", "komcsinak" és "arab bérenc szabotőr"-nek nevezte, de inkább eltekintek tőle.

Végszóként csak annyit, hogy A Dokumentációnak vannak ugyan kedvező és kedvezőtlen vetületei is, én mégis úgy gondolom, teljes mértékben el kell fogadnunk ezt az alkotást, hiszen egy hazai csapat fáradságos munkája fekszik benne és önzetlenül megosztják bárkivel, aki egy kicsit többet szeretne tudni az Angyalokról.

Köszönöm figyelmüket!

Odaadó hívükként továbbra is
Maradok Tisztelettel:
TOM

A műben szereplő személyek, helyszínek és bármely valós személyek, legyen az bár élő vagy holt, valamint valós helyszínek között a hasonlóság csak a véletlen műve. És mégegyszer bocs a Kertész Imrés poénért, kicsit tényleg erős volt és tényleg csak egy magánvélemény, nem a zsidókat akartam bántani vele,esküszöm.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése