Szerző Téma: DC kiadó magányos hősei  (Megtekintve 382924 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #692 Dátum: 2009. Március 18., 18:50:30 »
Folytatás egy hónap múlva. Most már minden cuccommal szeretnék rátérni a havi frissítésre, egy-két dolgot leszámítba.  

Gaby: hát már te is hátbatámadsz?

Nem elérhető benya11

• Spawn
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #691 Dátum: 2009. Március 18., 17:26:12 »
Elolvastam a Supergirl v5 #02-őt. Bevallom, én egy átlagos bunyós történetre számítottam, de egészen mást kaptam, és ezt pozitív értelemben mondom!  A párbeszédek jól sikerültek, bírtam amikor Supergirl helyrerakta Conner állkapcsát.  A Tini Titánok elég rendesen bonyolították a dolgokat, például Gar elefántként ráült Superboyra.  Lex szokásához híven megint megjelent az utolsó oldalon, nekem ez már nagyon gyanús, sokat mesterkedik az ürge a háttérben. A rajzok csodaszépek voltak!! A kétféle borító is nagyon jó lett, Sepi.  A főoldali értékelésnél megadtam mindenből az 5 csillagot, a honosítást pedig köszönöm Sásmon doki!!  Remélem jön hamar a folytatás!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 18., 17:27:07 írta benya11 »

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #690 Dátum: 2009. Március 18., 13:48:28 »
Viszont gonoszabb mint egy borg, alattomosabb mint ezer cylon, és legalább olyan agyafúrt mint egy ferengi. Olyan mint egy...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #689 Dátum: 2009. Március 18., 13:36:27 »
Nem kell aggódnod, a dokinak nincs adminisztrátori jogosultsága.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #688 Dátum: 2009. Március 18., 13:04:44 »
Cöcöcö Doktorom.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #687 Dátum: 2009. Március 18., 13:01:47 »
Na jó, akarod, hogy kitiltsunk a fórumról?

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #686 Dátum: 2009. Március 18., 13:00:16 »
Az inkább elönt vagy elfut.  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #685 Dátum: 2009. Március 18., 12:55:43 »
Veled is előfordul, hogy elborít a méreg, nem?

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #684 Dátum: 2009. Március 18., 12:44:58 »
Hú és milyen jó volt.   Rengeteg karakter de látszik, hogy Loeb még akkor írta amikor nem hülyült el teljesen, szóval egy mozgalmas és élvezetes sztorit olvashattam, és minden szereplő kivehette belőle a maga részét. A rajzok gyönyörűek, nagy kár szegény Michael Turner-ért. A honosításért      
De lenne egy aprócska észrevételem: a 4. oldal utolsó szövegbubijában azt az "elborít engem" dolgot nem egészen értem.   Mertha az lenne hogy "kiborít engem" úgy még értelmezni is tudnám.  
Mindenesetre óriási köszönet Sámsonom   és Sepi kiváló munkát végzett a borítókkal.  

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #683 Dátum: 2009. Március 18., 11:46:14 »
Frissültünk!
Supergirl v5 #02

Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #682 Dátum: 2009. Március 17., 09:58:45 »
Jelentem, a hibát lokalizáltam és kijavítottam. Innen már a tisztelt kollégákra vár majd a dolog, hogy kicseréljék. Ami az i. e. részt illeti az valóban elírás volt, ezért javítottam, de a dátumot nem, mivel egy ilyen történelmi személyről szinte minden könyv mást ír - tudom, anno négyben is utánanéztem, mit lehet tudni róla - de így is képes voltam elírni...  Igen, ez ciki... De ez van. Mindenesetre köszönet az észrevételért. Örülök, hogy van aki teljesen komolyan veszi a "Pozitív/Negatív vélemények" elnevezést. Kissé ugyan megleptél, de cseppet sem bánom, hogy rám szóltál emiatt.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 17., 10:04:39 írta Sepi »
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #681 Dátum: 2009. Március 17., 09:52:49 »
Idézetet írta: Magnus
Nem tudom, hogy a fordítók esetleg az eredeti író követte el ezt a mulasztást, de egy nagy múltú weboldalnak illik erre is odafigyelni.
A szöveg szerint Szent Sebestyén i.e. 304-ben halt meg. Szent Sebestyén keresztény szent, akit hite miatt kétszer is halálra ítéltek. Mivel időszámításunk Krisztus születésétől kezdődik, ezért abszurdum, hogy i.e. élt volna!!! (Egyébként a halálát 287. január 20-ra datálják, de ez persze feltevés. Annyi bizonyos, hogy január 20.-án emlékeznek meg róla.)
Tehát, kérem a Hálózsák szerkesztőik, ha módjukban áll, minnél előbb javítsák a tévedést. Csak egy "u" betű, de mégis igen fontos.
Köszi, hogy szóltál, továbbítom az illetékesnek, hogy javítsa ki. A honosítás sajnos rohamtempóban készült, és az átnézésével is nagyon kellett sietni, azért maradhatott benne egy ilyen hiba.

szerk.: Javítva.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 17., 09:55:59 írta zozi56 »
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #680 Dátum: 2009. Március 17., 09:23:48 »
Idézet
Zöld Lámpás 59: Nem volt olyan rossz. Az eleje tetszett, de a végére kicsit leült számomra. De a rajz kárpótolt. És végre láttam Donnát is képregényben. cool.gif
Na végre, Mike megérkezett.  Örülök, hogy a Zöld lámpás tetszett. Én abszolút nem vagyok oda a karakterért, de ez a karácsonyi sztori annyira megtetszett, hogy lefordítottam. Idén Flash lesz karácsonyra, illetve elvileg gabynak lesz egy nagy karácsonyi DC projectje, amit majd jövőre én folytatok. És itt jegyezném meg, hogy aki ismer karácsonyi DC sztorikat, az jelezze.  
Ja és Donnával előbb-utóbb  többet is találkozhatsz majd a NewGen oldalán.  

Idézet
Viszont az érdekelne, miért volt annyira pipa a végén Superboy.
Nos, úgy terveztem, hogy erről a második számban majd lesz egy összefoglaló, de mivel úgy döntöttem, hogy honosítom az egész Teen Titans v3-at, ezért még sem lesz. De maradjunk annyiban, hogy olyasmit tett (illetve olyasmire kényszerítették), amire nagyon nem büszke. De erről pár dolog majd holnap kiderül...  

Idézet
És tuti, hogy le fog lőni Doki, de még mindig nem értem, miért van annyira oda Karáért.
Hát mert ő Kara Zor-el, egy földre szállt angyal...  És igen, le foglak lőni...  

Idézet
Superman v2 165: Ez volt a legjobb. Szupi aggódása teljesen jogos volt, és érdekes a többiek hozzáálása. Az ajándékok meg hatalmasak, Jonn, Flash és Zöld Lámpás ajándékán hangosan felröhögtem. A többrajzolós megoldás is nagyon bejött, de nem tudom megmondani, ki tetszett a legjobban.
Szerintem is jó volt, nekem is nagyon tetszett, mikor először olvastam. Idén karácsonyra Szupival egy Action comics fog majd jönni.  
Idézet
1.Mini Titánok:gyakorlatilag a Marvel Minik DC-s változatai ők... coffee.gif
Ezt soha nem is tagadta senki...  Mindenesetre örülök, hogy elolvastad.

Ja és végül annyit, hogy szépen megkérek mindenkit, hogy értékelje már visszamenőleg is a képregényeket, ha van egy szabad fél perce. Pl a Supergirl első számára, vagy a Tini titánok tpb-re nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen értékek jönnek ki.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 17., 09:24:48 írta dr samson »

Nem elérhető Magnus

• Mulder ügynök
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #679 Dátum: 2009. Március 17., 02:24:36 »
És elnézést a saját gépelési hibáimért, már ideje nyugovóra térnem.

Nem elérhető Magnus

• Mulder ügynök
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #678 Dátum: 2009. Március 17., 02:01:49 »
Sziasztok!

Nem sűrűn szoktam fórumra írni, de most fontosnak tartom, hogy alábbi észrevételemet közöljem veletek.
Vajmi kevés hozzászólni valót találtam eddig a képregény témájában, hiszen engem leginkább a rajzi teljesítmény izgat, abba pedig kevés beleszólása van egy honosítónak. (leszámítva, hogy talán igyekszik az eredetihez hű formát megtartani)
A fordításokkal is mindig elégedett  voltam, néha akadtak fura megoldások, de nem volt gondom egészen mostanáig.
A "Batman: A végzet, mely elérte Gothamet" kötet elég terjedelmes darab, nyilván nem lehetett egyszerű megcsinálni. Viszont egy (súlyos!) hibát mégis tartalmaz. Oliver Queen jelenetére gondolok a 90. oldalról. Nem tudom, hogy a fordítók esetleg az eredeti író követte el ezt a mulasztást, de egy nagy múltú weboldalnak illik erre is odafigyelni.
A szöveg szerint Szent Sebestyén i.e. 304-ben halt meg. Szent Sebestyén keresztény szent, akit hite miatt kétszer is halálra ítéltek. Mivel időszámításunk Krisztus születésétől kezdődik, ezért abszurdum, hogy i.e. élt volna!!! (Egyébként a halálát 287. január 20-ra datálják, de ez persze feltevés. Annyi bizonyos, hogy január 20.-án emlékeznek meg róla.)
Tehát, kérem a Hálózsák szerkesztőik, ha módjukban áll, minnél előbb javítsák a tévedést. Csak egy "u" betű, de mégis igen fontos.
Egybként az oldal új formájával és a képek megjelenítésével maximálisan elégedett vagyok.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #677 Dátum: 2009. Március 16., 20:16:21 »
Hát még csak az első rész elolvasására volt időm, de eddig nagyon bejön a sztori, pörgős sztori, ráadásul a rajzok szerintem is kiváló hangulatúak. Külön öröm volt láttni egyszerre a három Robin-t is.    
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Mike

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #676 Dátum: 2009. Március 16., 20:13:09 »
Sziasztok!
Bocs, hogy rég voltam, megpróbálok kicsit aktívabb lenni. Főleg mert most keveset tudtam olvasni.  
Zöld Lámpás 59: Nem volt olyan rossz. Az eleje tetszett, de a végére kicsit leült számomra. De a rajz kárpótolt. És végre láttam Donnát is képregényben.  
Supergirl 1: Ez már jobb volt, érdekes az elmélet a két Karával. Viszont az érdekelne, miért volt annyira pipa a végén Superboy. A legjobban viszont Lex tetszett, várom a visszatérését. A rajzok gyönyörűek, főleg a csajok.  És tuti, hogy le fog lőni Doki, de még mindig nem értem, miért van annyira oda Karáért.  
Superman v2 165: Ez volt a legjobb. Szupi aggódása teljesen jogos volt, és érdekes a többiek hozzáálása. Az ajándékok meg hatalmasak, Jonn, Flash és Zöld Lámpás ajándékán hangosan felröhögtem. A többrajzolós megoldás is nagyon bejött, de nem tudom megmondani, ki tetszett a legjobban.
Még a Rejtett személyiséget kezdtem el, de nem értem a végére, így csak annyit előre belőle, hogy nagyon bejön az első szám, ha elolvastam teljesen, akkor arról is írok valamit.

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #675 Dátum: 2009. Március 16., 14:50:18 »
Köszönet a Batman-a Végzet,mely elérte Gothamet honosításáért.  

Remekül szórakoztam olvasás közben, Batman világának szereplői remekül lettek beillesztve a Lovecraft mitológia ihlette történetbe. A Dr. Herbert West dolgon én is jót mosolyogtam. A rajzok pedig tökéletesen adták vissza a sötét, iszonytató hangulatot.
A fordítás és a beírás is kifogástalan, úgyhogy csak gratulálni tudok.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #674 Dátum: 2009. Március 15., 19:57:35 »
Igen, amikor először belebotlottam nekem is ez volt a véleményem. Hangulatilag nagyon jó, és volt benne néhány aranyos utalás is. Aki például ismeri Lovecraft megszállott orvosát, dr. Herbert Westet (aki esetleg nem ismerné, nos az reményeink szerint május környékén találkozhat vele itt a Zsákon), az bizonyára jót mosolygott azon (már ha felfigyelt rá), hogy Harvey orvosának ajtaján is ugyanez a név szerepelt... Az egyszer biztos, hogy Mignola zseniálisan csavarta ki a karaktereket a történetben. Remekül azonosította egyik-másik szereplőt Lovecraft világának teremtményeivel. Hogy értsétek mire gondolok, íme egy idézet Lovecraft A Necronomicon története című írásából:
"Szerzője Abdul Alhazred, egy őrült költő a yemeni Sannából, aki állítólag az Ommiade kalifák alatt tevékenykedett i.sz. 700 körül. Meglátogatta Babilon romjait, Memphis földalatti titkait, és tíz évet töltött magányosan Arábia nagy déli sivatagában, - ("Roba El Khaliyeh" vagy az ősök "Üres Tere"; és "Dahna" vagy "Karmazsin-sivataga" a modern araboknak) - melyről úgy tartják, hogy oltalmazó ördögi lelkek és a halál szörnyei népesítik be. Erről a sivatagról sok furcsa és hihetetlen csodát mesélnek azok, akik állításuk szerint ott jártak. Utolsó éveiben Alhazred Damaszkuszban tartózkodott, ahol a Necronomicon (Al Azif) íródott, s ahol rengeteg szörnyű és ellentmondásos dolgot beszéltek haláláról illetve eltűnéséről (i.sz. 738). Ebn Khallikan 12. sz-ban írt biográfiája szerint egy láthatatlan szörnyeteg ragadta el tündöklő napsütésben s falta fel iszonyatos módon nagy számú, halálra rémült szemtanú előtt. Őrültségéről sok pletyka terjengett. Azt állította, hogy látta a mesés Iramot, más néven az Oszlopok Városát, és hogy egy bizonyos névtelen, sivatagbéli város romjai alatt sokkoló krónikákat és egy, az emberiségnél idősebb faj titkait találta meg."
Gondolom nem kell részleteznem Mignola honnan húzta elő az alternatív Ra's Al Ghul karakterét...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 15., 19:58:05 írta Aldarion »
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #673 Dátum: 2009. Március 15., 19:12:42 »
1.Mini Titánok:gyakorlatilag a Marvel Minik DC-s változatai ők...  
Köszönöm a (néha elvont poént) mellbevágó humort Samson dokinak és Gorgiasznak!    
2.Batman-a Végzet,mely elérte Gothamet!
Hatalmas köszönet Aldarionnak és beigli69-nek ezért a remek storyért!            
Mike Mignola keze frankón érezhető eme remekművön!Enyhén Hellboy-feeling hatása alá kerültem!  
Kellően misztikus és rejtélyes a story!Rendkívüli hangulata van és jó volt látni több Batman ellenfelet más környezetben,más eredettörténettel!A grafika pedig (több helyen) félelmetes és nyomasztó!
Szóval,nekem nagyon tetszett!Olyan nagy klasszikusok jutottak eszembe,mint Poe és Conan Doyle!

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #672 Dátum: 2009. Március 15., 11:36:29 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.hu/index.php/cimlap/7-dc/1416-batman-a-vegzet-mely-elerte-gothamet\" target=\"_blank\"]Batman - A végzet, mely elérte Gothamet[/a]

"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #671 Dátum: 2009. Március 14., 09:53:54 »
Én sem azt mondtam, hogy nincs értelme, hanem, hogy nem csak egy adott képregényt kéne ott reklámozni fél évig.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #670 Dátum: 2009. Március 13., 20:22:53 »
Szívesen.
És látod, doki, van értelme annak az ajánlónak.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Szeder

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #669 Dátum: 2009. Március 13., 20:19:35 »
Kingdom Come: Hát, nagyon köszönöm, talgaby, Nihil, Kendra .
Mikor Superman visszatért a száműzetéséből, egy pillanatig azt hittem, ennyi, mostmár csak bunyó lesz és helyre rak mindenkit. Aztán persze az Ensz-nél, az interjúnál leesett, hogy nem, meg emlékezhettem volna a Panelben lévő cikkre is.
Ez egy nagyon jó képregény és nagyon jó, lefordítottátok/beírtátok/borítottátok.

Nagyon tetszett:
Batman: "...és én gyűlölöm a jokereket!"
"Tehát ilyen érzés."

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #668 Dátum: 2009. Március 12., 09:15:45 »
Doki, már teljesen megfertőztél a DC-vel.  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #667 Dátum: 2009. Március 12., 08:42:34 »
Idézet
de a mikor ahhoz a hangeffekthez értem a Nagy Penny szökésénél, hogy gurul-gurul-gurul-pattan-gurul-gurul én (nem vicc) felnyerítettem.
Ben, ehhez még annyit, hogy ez az eredetiben is így volt odaírva, azért lett a magyarban is. De egyébként messze nem ezek a legjobb hangefektek, hanem majd amikor a pingvinek beöltöznek Batmannek az 5. számban. Na az brutális lesz...

Nem elérhető benya11

• Spawn
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #666 Dátum: 2009. Március 11., 19:08:20 »
Idézetet írta: talgaby
Ó, Selinát nem kell félteni, ellesz ő egymaga is.
Abból gondoltam hogy esetleg besegít Batman, mert az álmában is nagyon örült Selina annak, hogy Bruce megjelent...

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #665 Dátum: 2009. Március 11., 18:23:22 »
Farek: szerintem azért is nem tetszik annyira, mert a Mini Titánoknál nagyon sok sztorinak van háttere, amihez kellenek a normál univerzumban történt események is.
Ben: örülök, hogy ennyire tetszett. Szerintem az elkövetkező 3 hónapban 3 hetente lesz belőle frissítés, hogy kb 6-8 hónapra megközelítsük az amerikai kiadást. Meg, hogy minél eljőbb eljsussunk a 10. és 12. számokig...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 11., 18:58:01 írta dr samson »

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #664 Dátum: 2009. Március 11., 15:10:04 »
Megmondom őszintén (magának Maúnika ), hogy nekem a Mini Titánok valahogy messze nem jönnek be annyira, mint a Marvel Minik. Lehet, hogy magából abból fakad, hogy a Marvel jóval jobban ismerem, mint a DC-t, de igazából nem fognak meg annyira. Nem azt mondom, hogy rosszak, csak nem olyan jók, mint az MM. De azért kellemesen el lehet velük foglalkozni.

A Macskanő pedig kezd alakulni, bár megmondom őszintén, hogy Husht azóta a rövid ideje, mióta ismerem, a legtúlértékeltebb gonosztevőnek tartom. Egyszerűen csak felbukkan, és mindenkire tud hatni, szembemegy Jokerrel, ha kell, mindenhol mozgat szálakat... ugyan már. De tőle eltekintve tetszik ez a történet.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #663 Dátum: 2009. Március 11., 14:44:38 »
Ó, Selinát nem kell félteni, ellesz ő egymaga is.  A palackban lévőt lehetett sejteni valójában, de csak azoknak, akik az elejétől ismerik a sorozatot (talán majd a Brubaker-éra is lesz egyszer magyarul valahol). És szívesen.