Szerző Téma: DC kiadó magányos hősei  (Megtekintve 383126 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #602 Dátum: 2009. Január 07., 18:32:43 »
Ez esetben: köszi!
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #601 Dátum: 2009. Január 07., 17:42:03 »
Hopp, tényleg, kimaradt hogy miről is. Az Mtahe-re gondoltam.

Katt a képre!

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #600 Dátum: 2009. Január 07., 10:45:45 »
Na jó, lehet félreérthető voltam: szerintem Predash az All-star Batmanről írta, amit írt...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #599 Dátum: 2009. Január 07., 10:40:45 »
Batman? Mikor jött ki nálunk Batman?
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #598 Dátum: 2009. Január 07., 10:23:24 »
Predash, szerintem a Batmanre gondolt, mert ő ugye nagy Batman rajongó.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #597 Dátum: 2009. Január 07., 00:10:07 »
Mármint melyik? Két tpb-ről is folyik most eszmecsere egyébként párhuzamosan...

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #596 Dátum: 2009. Január 06., 20:10:34 »
Huhh. Ez élete egyik legjobb képregénye volt! Valami hihetetlenül elkapta a hangulatot minden kedves alkotó. Nagyon jó volt.

Katt a képre!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #595 Dátum: 2009. Január 06., 19:17:13 »
Ha már témánál vagyunk és ha már HC: a múltkor elszörnyedve láttam, hogy Dunai Tomi barátom megvette az All-Star Batman & Robin HC-t...

Benya: azt hiszem az első rész van fent belőle a NewGenen és ne nagyon számíts egy ideig folytatásra, mert ez Balu cucca, ő meg nagyon, de nagyon el van tűnve...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #594 Dátum: 2009. Január 06., 17:59:28 »
doki: Én úgyse venném meg, mert már gyűjtök egy reménybeli komplett HC-re belőle, olyat meg idehaza évtizedekig nem is álmodhatok, hogy bármiből kiadjanak. És ha az az ára, hogy megismerje itthon a nagyközönség a tavalyi év sokak szerint legjobb sorozatát, hát legyen.

Nem elérhető benya11

• Spawn
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #593 Dátum: 2009. Január 06., 17:32:02 »
Értem, kösz a választ, majd utánanézek a NewGen-en.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #592 Dátum: 2009. Január 06., 17:06:10 »
Hmmm, bár én nem olvastam, de ha nem szerepel benne Batman, akkor szinte kizárt, hogy a Képes kiadja. Meg most minden rosszindulat nálkül: te Tony kezébe engednél egy Morisson fordítást?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #591 Dátum: 2009. Január 06., 15:04:36 »
Ezt elvileg a NewGen honosítja (sőt, kicsit imádkozom, hogy a Képes kiadja), ezért nem akarok lelőni semmi poént a végéről. Elég annyi, hogy a sztori úgy indul, hogy haldoklik, és Morrison gyakorlatilag majdnem mindent kihoz ebből a szituációból, amit csak lehet vele.

Nem elérhető benya11

• Spawn
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #590 Dátum: 2009. Január 06., 14:53:42 »
Talgaby, az All Star Superman-ben is "meghalt" Szupi?

Nem elérhető TékozlóAngyal...

• Sólyomszem
  • *
    • http://
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #589 Dátum: 2009. Január 06., 11:04:14 »
én éppen ezért látom úgy, ahogy leírtam, mert egy "átlagos" ember lelkével él úgymond. persze abban is van igazság amit te írtál... a "klasszikus" superman képregényeknek még amúgy nem értem a végére, pedig kaptam angolokat is...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #588 Dátum: 2009. Január 05., 23:46:43 »
Viszont vedd figyelembe, hogy az esetében szó szerint azzal a problémával kell szembenéznie, hogy egy halandó elméjével kell egy isten hatalma felett rendelkeznie, és ez alapján kifejtenie a hatását a világra... és ez esetben ő csakugyan lehet a világa istene is egy személyben. Ez nem a Póki-féle nagy erő-nagy felelősség, elvégre, ha leszámítjuk a népszerűségfaktort, ő egy tipikusan kerületi bűnüldöző, még a klasszikus szuperhős meghatározás is sokszor nem is érvényes rá. Superman hatalma az övéhez képest elképzelhetetlen magasságokban van... egy kansasi farmerfiú lelkével. Ez nem hihetetlen nyomás, hanem egy komoly morális dilemma... be lehet-e folyásolni egy ekkora hatalommal az amúgy "halandó" világ sorsát, vagy hagyjuk, hogy az ember a maga erejéből járja az útját. És ez a motívum a Red Sonban még erősebben felmerül, ott a végén ere hegyezi ki az egészet, és ad egyfajta választ rá, de Morrison is hasonlót művelt nemrég a maxijában.

Nem elérhető TékozlóAngyal...

• Sólyomszem
  • *
    • http://
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #587 Dátum: 2009. Január 05., 23:07:04 »
hát nem tudom, szerintem superman nem azt játsza, hogy nem méltó a képességeihez, hanem amit a pókemberben jól megfogalmaztak: nagy erő- nagy felelősség. Fél a következményektől, attól, hogy milyen hatással vannak a tettei a világra, a családjára... Mert azért nem kis felelősség nyugszik a vállán... Okay ez csak egy képregény, de gondolj bele, a hétköznapi életben is mennyiszer előfordul, hogy vki megriad, meghátrál a felelősség elől... Szerintem...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #586 Dátum: 2009. Január 05., 19:54:22 »
Ez a kérdéskör pedig egy elég gyakori elem, az utóbbi idők (vagy minden idők) legjobb Superman-története, az All Star is bizonyos szempontból ezt járja körbe (meg még egy csomó mindent), és annak is hasonló a vége. Superman nem csak egy nagyon erős szuperhős, aki remekül elnáspángolja az aktuális világhódító gonoszokat, a léte maga igen komoly filozófiai kérdéseket képes felvetni, és Moore ezeket szépen végigvezeti a sztorin. Maga a cselekményvázlat igen, gyengének minősül, mint tőle nagyon sok sztoriban (Moore sose tanult meg igazán cselekményt írni, úgy igazából ez csak a LoEG első kötetében jött össze neki), de itt most én jobb szeretek inkább mögé nézni... és ezért éreztem nagyon erősnek ezt a történetet, és ez vett rá, hogy életemben először Supermant honosítsak. Bár mindezek ellenére ezt a nézőpontot is meg tudom érteni, amit te vallassz, csak én nem igazán tudom a magamévá tenni... de hát ezért különbözünk mi, emberek.

Nem elérhető Krizli

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #585 Dátum: 2009. Január 05., 19:47:13 »
Én értem, de ez akkor is hülyeség. Majdnem minden szuperhőssel eljátsszák ezt a "nem vagyok méltó a képességeimhez" ötletet, pedig nem sok értelme van.
Itt is: A világnak nincs szüksége Superman-re? Ő intézte el a főgonoszt, a többivel együtt, nem? És ha jönnek majd újabb "szuperbűnözők"? Batman és Robin ütlegelik majd őket, mint a képregényben az erőmezőt? (Egyébként az a kép volt a legjobb.  )
Akkor is használhatná valami értelmesebbre a képességeit, ha nem is pont bűnüldözésre.
És elvileg a végén Superman-nek lelkiismeretfurdalásának kellene lennie, ehelyett végülis megkapja, amit akart.
Másrészről, ahogy a bevezetőben is volt:
"...az emberek néha még mindig reményteljesen pillantanak fel az utcákon, hátha meglátnak egy aprócska, távoli pontot az égen... de nem: az csak egy madár, vagy egy repülő..."
Nem neki kellene eldöntenie, hogy a világnak szüksége van-e a harisnyában röpködő verőlegényre.
Meg különben is, messze volt még a nyugdíjkorhatártól.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #584 Dátum: 2009. Január 05., 17:26:31 »
Idézetet írta: rico74
Nagyszerű dolognak tartom a Zsák változatosságát. Talán kicsit a kaland vonalat hiányolom -bár azért el kell, hogy ismerjem az Indiana Jones ezt a vonalat viszi- de Pld. szívesen látnám a régi Fantom sorozat feltámasztását.
Hát, Fantom pedig valószínűleg nem lesz, és az Indyn kívül, hogyőszinte legyek, én nagypn nem is tudok kalandképregényt az elmúlt pár évből, aminek jó eséllyel már van is normális digitális változata. Talán az új Sheena, de az enekm nem tetszik, ahogy a Jungle Girl felélesztése se nagyon fogott meg, Cho vagy nem Cho. Az Athena Voltaire-ből sehol se találtam egy teljes sort, a Rex Mundi meg vhogy nem az én világom (meg az nem is igazán kaland). De ha tudsz esetleg valami jó kis klasszikus hangvételű kalandképregényt, akkor szólj nyugodtan.

Krizli: Pedig az a jelenet szinte mindenféle magyarázat nélkül adja magát: [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Superman rájött, hogy a világnak talán nincs is szüksége Supermanre, hiszen az áthágta az egyetlen áthághatatlan szabályt, de ezt csak úgy adhatja meg neki, ha "megöli" őt. Ám attól még ott van Clark Kent, a középnyugati farmersrác, aki meg az elmúlt akkor 47 év alatt már bőven kiérdemelte, hogy legyen egy normális családi élete.[/span] Ez a tanulság, és egyben Superman történetének végleges lezárása. A Red Son meg igen, valóban nem rossz, rég kiérdemelt egy esetleges honosítást...

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #583 Dátum: 2009. Január 05., 15:23:43 »
Egyszer tehetek én is kivételt, majd a következő dc-s honosítást jól lehordom a sárga földig.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Január 05., 15:24:50 írta grey gargoyle »
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #582 Dátum: 2009. Január 05., 15:06:28 »
Idézet
A rajz itt is gyönyörű, kifogástalan.
Ízlések és pofonok. Pár hozzászólással ezelőtt írtam, hogy én pl az annual rajzait nagyon nem szeretem. De hát, valakinek ez is bejön...  

Idézet
Szép volt a beírás is.
Na ezt meg rendezd le Sepivel, aki szerint borzalmas lett.  

És ahhoz képest, hogy szereted a nem-Marvel honosításokat, egész terjedelmesre sikerült a hozzászólásod.

Nem elérhető Krizli

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #581 Dátum: 2009. Január 05., 14:58:55 »
Hát, ízlések és pofonok...
De azt azért szeretném kihangsúlyozni, hogy Moore Superman sztorija nem a "gagyisága" miatt nem tetszett. Sok korábbi képregényt is olvastam már, nem volt velük bajom.
Egyszerűen a történet... nos... mondanám, hogy "nem volt jó", de ugye ezt így nem lehet elbírálni. Szóval személy szerint nekem nem tetszett, ahogy kinyírta a fiatalokat, ellenben a vének tovább élhettek, nem tetszett, ahogy elpazarolta Lex Luthor figuráját, aki ráadásul abszolút ostoba véget kapott, nem tetszett, ahogy MXYZPTLK-t kiforgatta a jelleméből, és nem tetszett a - szerintem - elképesztően ostoba befejezés sem: [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Superman lemond a képességeiről, mert megölt valakit? Na ne... Ahelyett, hogy tovább segítené az emberiséget, inkább boldogan él Lois-szal - hol van ebben a vezeklés?[/span]

Ellenben sok más történet van, ami tetszett Moore-tól. Szóval nekem ezért volt csalódás.

Superman történetekből továbbra is a Red Son a kedvencem. Annak is volt retro hangulata (az első részben), de legalább a sztori is rendben volt. (Igaz, ott jóval nagyobb volt a szabadság és a rendelkezésre álló oldalszám.)

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #580 Dátum: 2009. Január 05., 14:54:46 »
Mint Marvel párti fórumozó, nem nagyon szeretném itt se bátorítani a DC képregények honosítását, de mégis írnék erről a két képregényről, mert alapvetően nem volt rossz egyik sem.

Előző kedves fórumozóhoz hasonlóan én is jobban szeretem a one-shotokat és mini sorozatokat, mint az olyanokat, amiknek sosincs vége. És ebből a szempontból ez mindkét történet élvezhető volt.
Superman: Mint a watchmennél ennél is érződik hogy nem egy összedobott mű, és az Alan Moore féle részletekbe menő intelligens felépítés és történetvezetés. A párbeszédeken is érződik, hogy nem akárki írta. Érzelmi megnyilvánulás Superman részéről... nem jut eszembe rá jó kifejezés, számomra új volt, és más megvilágításba helyezte egy kicsit a merev szuperkriptoni mítoszát. A rajzolás meg a kihúzás nagyon profi, a színezés viszont már elnagyolt. Loius Lane néhol nagyon szépen meg van rajzolva. Barátságok, viszályok, tragédia, diadal, boldogság, mind be vannak mutatva benne, amik így vagy úgy hatással lehetnek az emberre.

Tini Titánok: A rajz itt is gyönyörű, kifogástalan. az akciók, véresek, brutálisak, lendületesek. A Szereplők karakteresek, emberiek, Minden pillanatban látszik valami érzelmük. Maga a történet is elég részletes, sok mindent el akar mesélni. Persze itt is a legyőzhetetlen ember szindrómával találkozhatunk, amit nagyon nem szeretek, de ha ettől elvonatkoztatok, akkor nem rosz a csata. Aztán a második résznek még szebb a rajza mint az elsőnek. Lex Lutor is mennyivel kedvelhetőbbé válik egy ilyen gesztustól. Beismeri, hogy a világnak rá is szüksége van, és segít azoknak, akik segíteni akarnak. Ez a rész majdnem végig Cassieről és Connerről szól, és bájos azért, végignézni a közös emlékeiket, a szomorúságaikat, a boldogságaikat, egész addig, amíg el nem jutnak a végső boldogságig. Az a jelenet tetszett mondjuk, amikor egy több számmal nagyobb pólóban, amiből majdnem kiesnek a mellei a dekoltázsnál, lemegy a padlásról, és amikor meglátja kentéket lefelé húzza a pólót.  tipikus szőke nő.  Aztán a köv képen rájön, hogy fölfelé kell húznia. (és az ilyen részletekkel ismét csak a rajzoló fantáziáját tudom dicsérni).
Szép volt a beírás is.
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető rico74

• Garfield
  • **
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #579 Dátum: 2009. Január 05., 12:25:56 »
Nos először is leszögezném, hogy én inkább az a típusú fórumozó vagyok, aki elolvassa hogy mások mit írnak, de hozzá nem igazán szól. Teszem ezt azért mert a Marvel és DC világa is túl komplex számomra és inkább arról szeretek írni amit ismerek. /legalábbis úgy vélem/  
 Viszont számomra ez az Allan Moore féle Superman nagyon tetszett. Érdekes volt látni olyan szereplőket akiket még nem ismertem vagy ha igen más környezetből/Pld. Warner féle DC rajzfilmek/
 Én az a típusú olvasó vagyok aki szereti a dolgokat egyben elolvasni. Ezért főleg a mini sorozatokat ill. a oneshotokat részesítem előnyben.
 Számomra mindig öröm pld. egy eredetet történet vagy éppen egy régi klasszikus volume 1. szériája. Ami másoknak talán megmosolyogtató az számomra érdekes. Igaz ez a régi 60-as évekbeli képregényekre. Sokan úgy vélik csak az a jó ami új. Én viszont úgyhiszem attól mert régi még nem feltétlenül rossz. Pld. a régi Tarzan filmek/ bár a technika mára megmosolyogtató/ mégis nagy kedvenceim.
 Kicsit eltértem a tárgytól. Na de amit írni szeretnék: Köszönetem szeretném kifejezni az önzetlen munkáért amit a Hálózsák és a többi honosító oldal munkatársai végeznek.  Sokszor még az erkölcsi támogatás hiányában is/ értem ezalatt az aktív fórumozást/ Viszont egyszerűen csak leírni hogy köszönöm az szerintem snassz. Kimerítő elemzések írását meg inkább meghagyom Olórin, fdave, Maniac vagy a legújabb és hiánypótló űrt betöltő Santito-nak  

Amúgy ez a Moore féle Superman is csak megerősítette azon szándékom, hogy a Watchmant megvásároljam. Újabb iskolapéldája hogy a kiadók és honosítók miként tudnak egymás mellett békében megférni, sőt adott esetben segíteni az előbbiek munkáját. Pld. egy -egy képregény olvasottságából, visszhangjából lehet némi következtetést leszűrni egy kiadás sikerességének esélyességéről. Persze tisztában vagyok azzal hogy nem mindenki képes ill. akarja megvenni azt amit letölthet. Viszont egy igazi gyűjtő-úgy vélem- a papíralapú gyűjteményt tartja előbbrevalónak a digivel szemben. Én személyszerint a digit egy póteszköznek tartom. Jó mert a honosítások által olyan történeteket ismerhet meg az olvasó, így én is amit másképp talán sohasem.

Nagyszerű dolognak tartom a Zsák változatosságát. Talán kicsit a kaland vonalat hiányolom -bár azért el kell, hogy ismerjem az Indiana Jones ezt a vonalat viszi- de Pld. szívesen látnám a régi Fantom sorozat feltámasztását.

Elnézést mindenkitől akit kicsit szétszórt írásom untatott, de mint azt már az elején is mondtam, nem vagyok az a fórúmon mindenáron szerepelni akaró típus. Én inkább szemlélődöm  

« Utoljára szerkesztve: 2009. Január 05., 12:34:12 írta rico74 »
Valaminek a megszerzéséhez vezető út első lépése az adott dolog megismerése.

Nem elérhető zoli

• Rozsomák
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #578 Dátum: 2009. Január 04., 11:18:47 »
Üdv, ö az a Superboy aki a zsebuniverzumbol származik.Amit az Idörabló kreált? A másik a klon,DE az itthon megjelent Superman számban arra utaltak,hogy ö egy klon  tovébbi klonja, Guardián-é nem? Supermannak csak az energiáját használták fel.Kár hogy, tulvagyunk azzon a sorozatán ahol Garfield Logan ,legginkább olyan mint, az a figura a háttérben ahol, Cliffel besszélget,csak zöld. Nincs meg minden szám abbol az idöböl s nem tudom hogy lett olyan.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #577 Dátum: 2009. Január 03., 21:36:35 »
Hát igen, kicsit tényleg "gagyi" sztorinak tünhet a mai képregényekhez képest ez a MTaHE, de bennem azért nosztalgikus érzéseket keltet, mert első Superman-es sztori, amit olvastam, ha minden igaz, színtén ebből a korszakból jött (az a bizonyos Crossover kedvenc Pókommal).
 Mondjuk az volt a legaranyosabb, ahogy elképzelték '97-et, az a kávéfőző...!:). A honosítás remek lett, és köszönet a nosztalgiázásért talgaby!    
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #576 Dátum: 2009. Január 03., 19:42:22 »
Azért most is hozzátenném, ez a történet két év híján régebbi, mint a honosítója, szóval úgy is kell rá tekinteni. Ez az Ezüst- és a Bronzkor (inkább utóbbi, de erős kikacsintással az előbbire) lezárása, annak stílusjegyeit alkalmazza Moore egy kissé új (legalábbis akkor), de mindenféleképpen tisztelgő, és láthatóan nagyon alapos háttértudással bíró módon. Azok, akik a modern képregényeket kedvelik, sose fogják szeretni, de nem is nekik készítettem elsősorban.  Nekik majd az év utolsó negyedében hozok egy nagyon modern és nagyon pörgős sztorit, de az már nem DC lesz (meg bőven lehet, hogy lelövik, szóval még jó fél évig titok marad).
« Utoljára szerkesztve: 2009. Január 03., 19:43:27 írta talgaby »

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #575 Dátum: 2009. Január 03., 19:03:14 »
MTaHE
Részben nekem is kicsit csalódás volt a történet. A honosítói munkára nem lehet panasz, mert az mint mindig most is nagyszerű, és mázsányi köszönet érte Talgaby  
Kövezzetek meg, de nekem nem tetszett a történet kidolgozása. Sőt egyenesen a sokak által Istenített Alan Moore nálam nagyon nem jön be. A maga idejében a történet egész biztosan hatalmas port vert fel és imádhatták a rajongók, de mai szemmel nézve kevés. Kiszámítható fordulatok, kissé sablonos megoldások (amelyek akkor talán újdonságszámba mentek, és akkor megint velem van a hiba amiért nem tudom értékelni őket), és előre borítékolható befejezés. Ha már egy "korszak lezárásának" szánták, akkor sem értem, miért azok haltak meg, akik meghaltak benne. Mert véleményem szerint az Ő haláluk (a kvíz miatt direkt nem térnék ki erre) felesleges, és bár érzelmileg mélyen érintik a főhőst, de a történet egészét nézve urambocsá hülyeség. Túl sok mindent akartak belevinni a lezárásba, de ez (szerintem) egyben a rovására is ment.
Mindenesetre újfent köszönet a remek munkáért Talgaby-nak.  

A Titánokról is véleményezek hamarosan. Doki, türelem, lincselést terem.  

Nem elérhető Krizli

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #574 Dátum: 2009. Január 03., 18:38:05 »
Nekem csalódás volt a MTaHE?
Egy ideje már el akartam olvasni angolul, de láttam, hogy itt kint lesz, szóval megvártam a magyar a verziót, és a honosítás tetszett is, de a képregénytől többet vártam.
Túl sokszor olvastam már ezt a fajta történetvezetést, és bár sok olyan képregényben (vagy filmen), ami későbbi, nem hinném, hogy Moore találta ki. Ráadásul már akkor tudtam a végső "poént" (a férjjel kapcsolatban), amikor még Lois "új férje" fel se tűnt, csak a nevét mondta, és kicsit gyorstalpalónak is tűnt az egész.
Ráadásul a fiatalabb szereplők hullanak, mint a legyek, az öregek pedig ott virulnak?
MXYZPTLK karakteridegen volt (volt rá magyarázat, de nem az igazi), és Superman végső döntése is hülyeség, ráadásul ugyanezt el is játszották a második filmjében, ahol tudjuk, hogy úgyse vált be.
Moore-tól többet vártam.
Nemrég el akartam kezdeni a Miracleman sorozatot tőle, de most elbizonytalanodtam. Azt olvasta valaki? Ha igen, hogy tetszett? Esetleg fent van valahol honosítva?

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #573 Dátum: 2009. Január 03., 16:02:39 »
Én annak tekintem. Van aki szerint vol4. de találkoztam már vol6. verzióval is. Szóval iaguából a kutya sem tudja.