HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

DC kiadó magányos hősei

<< < (332/349) > >>

Dórika:

Frissültünk:

•Karácsony a DC Univerzum lakói társaságában

•Lobo - Árnyhadsereg (Karácsonyi Különkiadás)

szam:
Köszi a véleményt, Farek!
A klisékre már válaszoltam lejjebb.
Hogy kiderülnek-e, hogy honnan jönnek a képességei... hááát... majd meglátod!  De biztosíthatlak... NO alternatív valóság!

Farek:
Affene! Így jár az, aki későn olvassa el a történetet, és mások már megírtak mindent, amit az ember véleményezni szeretne.   No, mindegy, azért leírom őket, hogy lássák az alkotók, hogy plusz egy olvasó  
Szóval: szokásos klisék néha zavaróak (Mike Superboy nagy rajongója, de utálja Clarkot, majd később megbékél vele -> Flash Thompson, Peter, Pókember), de lehet velük együtt élni.
Remélem, később fény derül a képességei forrására (pláne a gyerekkori lábtörés fényében), s remélem, hogy nem valami blőd alternatív valósággal fogják magyarázni.
Nekem tetszik, még a lassúsága is a helyén van, s hitelesnek érzem azt, ahogy a képességeihez, s azok felfedéséhez viszonyul.
S valóban, nagyon meglepő volt, hogy ilyen hosszú, s csak első rész. Kerek, egész történetként is megállta volna a helyét.

A honosítás nagyon jól sikerült, szép beírás, érthető szövegek. Gratula! És jöhet a következő.

Ja, és szerintem emlékezzünk meg egy perc erejéig a hétvégén elhunyt Richard Pryor-ról, aki olyan felejthetetlen alkotásokban nyújtott vidám perceket, mint a Dutyidili, vagy a Vaklárma, (hogy csak a legnagyobbakat említsem kedvenc párjával, Gene Wilder-rel) s nem mellékesen a harmadik Superman moziban ő volt hősünk megtévedt, kicsit esetlen (szinte nem is)ellenlábasa.

szam:
Köszönöm az észrevételeket!
Igen, azt hiszem én is inkább a rajzba szerettem bele... különösen, hogy nagyon sok a szöveg, és azt le kell fordítani  
A történetben és is éreztem kisebb-nagyobb gikszereket... nekem pl. az volt zavaró, hogy nem volt eléggé kidolgozott, hogy hogyan fedezi fel a képességeit.
De már mint mondottam, ezeket a dolgokat ki fogja nőni a történet, és bár később is lesznek "ismerős" momentumok, lesz néhány igazán katartikus jelenet is.

regnar:
Superman - Rejtett személyiség 1/4

No ez egy kellemes történetnek indul.

A rajzok nagyon tetszenek, jók az árnyékhatások, és a dupla oldalas képek is szépek. Már csak a rajzok miatt megérte elolvasni  

A történet szerintem jó, bár egyetértek az előttem szólókkal, hogy van némi "utánérzete" a dolognak. Ez a gimiben levő, kirekesztett srácos történetelem már sok helyen előfordult, ugyanakkor sikerült túllépnie a kliséken, vagyis a srác vívódását egészen jól érzékelteti a történet, és jó ötlet volt a készítőktől, hogy úgy döntöttek, hogy a fiú ne vállalja be a szuperképességeit. Kicsit talán hosszú volt, de a rajzok feledtették a dolgot... Amit hiányoltam az a szülők szerepeltetése. Mivel Clark sokat gondol a szüleire, talán jobban kidolgozhatták volna kapcsolatukat, (bár nem tudom, hogy a későbbi részekben menniyre lesznek meghatározók életében), itt inkább az iskolai dolgaira irányították a figyelmet.

Szerintem is megállna a történet önmagában, kíváncsi vagyok, hogy hova fog eljutni a végkifejletben. Remélem nem egy szokványos szuperhős történetet kapunk, hanem lesz egy-két "csavar"

Az eddigiek alapján kíváncsian várom a következő részt.

A fordítás/beírás jól sikerült, mivel sok a szöveg, és az viszi előre a történetet, ezért különösen fontos, hogy érthető, kifejező mondatokat olvashassunk, és ez itt meg is valósult.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése