HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
DC kiadó magányos hősei
Gorgonita:
Bevallom, a "na még egy felújítás az ifjabb korosztálynak" fenntartásokkal fogtam a sztoriba. A Kriptoni jelenetek eddig nem is adtak sokat a Semicnél anno megjelent eredet sztorihoz. Annyit változtattak hogy ezúttal az apa aggódott, és az anya ragaszkodott a csónak indításához. Magát a bolygót, a kriptoni táradalom tehetetlenségének okait sem ismerhettük meg jobban.
A piros S betűt pedig nem kellene már itt az elejéni erőltetni. Ilyen véletlenek nincsenek. Egyszerűen felesleges belerakni.
Az afrikai szállal Clarkban felmerülhet -és biztonyára fel is merül -saját identitásának, örökségének kérdése, ami után biztos előkerülnek még a csónakba rejtett történelmi dokumentumok is. Közben persze berzenkedek a régi mesét megváltoztató olyan nűanszokért, hogy Clark már találkozásuk előtt hallott Lois-ról, de ez persze jogos is. A régiben elég hírtelen lett sztárújságíró a vidéki fiúból. Hogy mindebből azután egy érdekes, vagy átlagos mese kerekedik az még kérdéses, de gondolom nem véletlenül fogtatok bele egy sokfüzetes történetbe.
Dórika:
Frissültünk!
•Superman - Gyökerek 1/12
szam:
--- Idézet ---Solo: ... Talán a Fiatal szerelem tetszett nekem leginkább
--- Idézet vége ---
Nekem is ez jött be a legjobban.
--- Idézet ---Ilyenek jöhetnek.
--- Idézet vége ---
Jönnek. A következő a 4. rész lesz Howard Chaykinnal a volánnál. Bemelegítésnek megéri körülnézni ITT.
--- Idézet ---A grafika és a színek nagyon "bejövősek".
--- Idézet vége ---
Elsőre engem is ez fogott meg.
--- Idézet ---elsikkadt a végére a kormány-kutatólabor
--- Idézet vége ---
Hát igen, ezt a részt szerintem sem ártott volna "lassítani" néhány gondolatbubival, mert így hajlamos az ember könnyelműen átsiklani alaposabb szemrevételezés nélkül, legalábbis én így voltam.
--- Idézet ---kissé nyújtott
--- Idézet vége ---
Na ja, kicsit tényleg bő lére eresztették, ez látszik rajta.
Köszi a véleményeket. Még ebben a hónapban jön a kövi rész.
regnar:
Superman: Rejtett személyiség 2/4
Kicsit késve, de most legalább van mire fogni
Borító. Nagyon kellemes. Semmi zavarkeltés, vagy villódzó színorgia. Jó ránézni. Tetszik az "osztott" tagolás, azaz a zölcs csíkokat elennsúlyozza a merőleges Superman alak. Jól sikerült borító.
Képregény. A grafika és a színek nagyon "bejövősek". Eltalált karakterek, jó színek, szépen kitöltött hátterek. Mi kell még egy jó képregényhez.. Tudom. A..
..történet. Az első harmada kissé lassú, bár egyáltalán nem vontatott, csak túl hosszúra húzták, úgy érzem. Aztán a kormány emberei mindent megváltoztatnak. Tetszik, ahogy bemutatják a gondolatait, és a vívódást, hogy mit is kezdjen a világban. Érdekes párhuzam volt a szemüveg is. A lány- azaz a tökéletesen megértő, idilli társ - nekem kicsit sok, bár az tény, hogy egy ellentétes személyiség nem szolgálta volna a történetet, csak tovább rontott volna Clark helyzetén. Nálam sikerült elérnie a történetnek, hogy teljesen elsikkadt a végére a kormány-kutatólabor. Pedig nyilván ott a megoldás a dolgokra, de a romantikus szál - mégha át is szőtte a félelem a "figyelőktől" sokkal erősebb volt ebben a füzetben. (bár ez jelentheti azt is, hogy a laboros rész sikerült kevésbé maradandóra)
Beírás/fordítás. Nagyon jól sikerült. Ez képregény legalább annyira a szövegre épül, mint a látványra és sokat számít a jó fordítás amit olvashattunk.
Összességében. Érdekes, kissé nyújtott, de mégis feszült történet, ahol sejtetnek, de megoldásokat még nem találtunk. Kíváncsi vagyok a következő részre.
Farek:
Solo: Tetszett, összességében eléggé egységes volt a munkák színvonala. Talán a Fiatal szerelem tetszett nekem leginkább, bár a Randilovag sem volt rossz. A rajzok és a szívenk bejöttek, a honosítás pedig nagyon rendben volt. Ilyenek jöhetnek.
Superman: RSz 2. Nagyon tetszik ez a sorozat. Amit eddig összeraktam a titokról, az egy kicsit Rising Starra emlékeztet, de biztos tévedek. Jó volt ez a rész is, bár már pont határértéknek éreztem a sebességét. Úgy értem, már majdnem túlságosan elhúzták a fogságát, az őrlődését, a vívódását. De azért még pont nem. Várom a következő részt.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése