HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

DC kiadó magányos hősei

<< < (232/349) > >>

TékozlóAngyal...:
hát nem tudom, szerintem superman nem azt játsza, hogy nem méltó a képességeihez, hanem amit a pókemberben jól megfogalmaztak: nagy erő- nagy felelősség. Fél a következményektől, attól, hogy milyen hatással vannak a tettei a világra, a családjára... Mert azért nem kis felelősség nyugszik a vállán... Okay ez csak egy képregény, de gondolj bele, a hétköznapi életben is mennyiszer előfordul, hogy vki megriad, meghátrál a felelősség elől... Szerintem...

talgaby:
Ez a kérdéskör pedig egy elég gyakori elem, az utóbbi idők (vagy minden idők) legjobb Superman-története, az All Star is bizonyos szempontból ezt járja körbe (meg még egy csomó mindent), és annak is hasonló a vége. Superman nem csak egy nagyon erős szuperhős, aki remekül elnáspángolja az aktuális világhódító gonoszokat, a léte maga igen komoly filozófiai kérdéseket képes felvetni, és Moore ezeket szépen végigvezeti a sztorin. Maga a cselekményvázlat igen, gyengének minősül, mint tőle nagyon sok sztoriban (Moore sose tanult meg igazán cselekményt írni, úgy igazából ez csak a LoEG első kötetében jött össze neki), de itt most én jobb szeretek inkább mögé nézni... és ezért éreztem nagyon erősnek ezt a történetet, és ez vett rá, hogy életemben először Supermant honosítsak. Bár mindezek ellenére ezt a nézőpontot is meg tudom érteni, amit te vallassz, csak én nem igazán tudom a magamévá tenni... de hát ezért különbözünk mi, emberek.

Krizli:
Én értem, de ez akkor is hülyeség. Majdnem minden szuperhőssel eljátsszák ezt a "nem vagyok méltó a képességeimhez" ötletet, pedig nem sok értelme van.
Itt is: A világnak nincs szüksége Superman-re? Ő intézte el a főgonoszt, a többivel együtt, nem? És ha jönnek majd újabb "szuperbűnözők"? Batman és Robin ütlegelik majd őket, mint a képregényben az erőmezőt? (Egyébként az a kép volt a legjobb.  )
Akkor is használhatná valami értelmesebbre a képességeit, ha nem is pont bűnüldözésre.
És elvileg a végén Superman-nek lelkiismeretfurdalásának kellene lennie, ehelyett végülis megkapja, amit akart.
Másrészről, ahogy a bevezetőben is volt:
"...az emberek néha még mindig reményteljesen pillantanak fel az utcákon, hátha meglátnak egy aprócska, távoli pontot az égen... de nem: az csak egy madár, vagy egy repülő..."
Nem neki kellene eldöntenie, hogy a világnak szüksége van-e a harisnyában röpködő verőlegényre.
Meg különben is, messze volt még a nyugdíjkorhatártól.  

talgaby:

--- Idézetet írta: rico74 ---Nagyszerű dolognak tartom a Zsák változatosságát. Talán kicsit a kaland vonalat hiányolom -bár azért el kell, hogy ismerjem az Indiana Jones ezt a vonalat viszi- de Pld. szívesen látnám a régi Fantom sorozat feltámasztását.
--- Idézet vége ---
Hát, Fantom pedig valószínűleg nem lesz, és az Indyn kívül, hogyőszinte legyek, én nagypn nem is tudok kalandképregényt az elmúlt pár évből, aminek jó eséllyel már van is normális digitális változata. Talán az új Sheena, de az enekm nem tetszik, ahogy a Jungle Girl felélesztése se nagyon fogott meg, Cho vagy nem Cho. Az Athena Voltaire-ből sehol se találtam egy teljes sort, a Rex Mundi meg vhogy nem az én világom (meg az nem is igazán kaland). De ha tudsz esetleg valami jó kis klasszikus hangvételű kalandképregényt, akkor szólj nyugodtan.

Krizli: Pedig az a jelenet szinte mindenféle magyarázat nélkül adja magát: [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Superman rájött, hogy a világnak talán nincs is szüksége Supermanre, hiszen az áthágta az egyetlen áthághatatlan szabályt, de ezt csak úgy adhatja meg neki, ha "megöli" őt. Ám attól még ott van Clark Kent, a középnyugati farmersrác, aki meg az elmúlt akkor 47 év alatt már bőven kiérdemelte, hogy legyen egy normális családi élete.[/span] Ez a tanulság, és egyben Superman történetének végleges lezárása. A Red Son meg igen, valóban nem rossz, rég kiérdemelt egy esetleges honosítást...

grey gargoyle:
Egyszer tehetek én is kivételt, majd a következő dc-s honosítást jól lehordom a sárga földig.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése