HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

DC kiadó magányos hősei

<< < (231/349) > >>

dr samson:
Hmmm, bár én nem olvastam, de ha nem szerepel benne Batman, akkor szinte kizárt, hogy a Képes kiadja. Meg most minden rosszindulat nálkül: te Tony kezébe engednél egy Morisson fordítást?

talgaby:
Ezt elvileg a NewGen honosítja (sőt, kicsit imádkozom, hogy a Képes kiadja), ezért nem akarok lelőni semmi poént a végéről. Elég annyi, hogy a sztori úgy indul, hogy haldoklik, és Morrison gyakorlatilag majdnem mindent kihoz ebből a szituációból, amit csak lehet vele.

benya11:
Talgaby, az All Star Superman-ben is "meghalt" Szupi?

TékozlóAngyal...:
én éppen ezért látom úgy, ahogy leírtam, mert egy "átlagos" ember lelkével él úgymond. persze abban is van igazság amit te írtál... a "klasszikus" superman képregényeknek még amúgy nem értem a végére, pedig kaptam angolokat is...

talgaby:
Viszont vedd figyelembe, hogy az esetében szó szerint azzal a problémával kell szembenéznie, hogy egy halandó elméjével kell egy isten hatalma felett rendelkeznie, és ez alapján kifejtenie a hatását a világra... és ez esetben ő csakugyan lehet a világa istene is egy személyben. Ez nem a Póki-féle nagy erő-nagy felelősség, elvégre, ha leszámítjuk a népszerűségfaktort, ő egy tipikusan kerületi bűnüldöző, még a klasszikus szuperhős meghatározás is sokszor nem is érvényes rá. Superman hatalma az övéhez képest elképzelhetetlen magasságokban van... egy kansasi farmerfiú lelkével. Ez nem hihetetlen nyomás, hanem egy komoly morális dilemma... be lehet-e folyásolni egy ekkora hatalommal az amúgy "halandó" világ sorsát, vagy hagyjuk, hogy az ember a maga erejéből járja az útját. És ez a motívum a Red Sonban még erősebben felmerül, ott a végén ere hegyezi ki az egészet, és ad egyfajta választ rá, de Morrison is hasonlót művelt nemrég a maxijában.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése