HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

DC kiadó magányos hősei

<< < (233/349) > >>

dr samson:

--- Idézet ---A rajz itt is gyönyörű, kifogástalan.
--- Idézet vége ---
Ízlések és pofonok. Pár hozzászólással ezelőtt írtam, hogy én pl az annual rajzait nagyon nem szeretem. De hát, valakinek ez is bejön...  

--- Idézet ---Szép volt a beírás is.
--- Idézet vége ---
Na ezt meg rendezd le Sepivel, aki szerint borzalmas lett.  

És ahhoz képest, hogy szereted a nem-Marvel honosításokat, egész terjedelmesre sikerült a hozzászólásod.

Krizli:
Hát, ízlések és pofonok...
De azt azért szeretném kihangsúlyozni, hogy Moore Superman sztorija nem a "gagyisága" miatt nem tetszett. Sok korábbi képregényt is olvastam már, nem volt velük bajom.
Egyszerűen a történet... nos... mondanám, hogy "nem volt jó", de ugye ezt így nem lehet elbírálni. Szóval személy szerint nekem nem tetszett, ahogy kinyírta a fiatalokat, ellenben a vének tovább élhettek, nem tetszett, ahogy elpazarolta Lex Luthor figuráját, aki ráadásul abszolút ostoba véget kapott, nem tetszett, ahogy MXYZPTLK-t kiforgatta a jelleméből, és nem tetszett a - szerintem - elképesztően ostoba befejezés sem: [span style=\'color:#000000;background:#000000\']Superman lemond a képességeiről, mert megölt valakit? Na ne... Ahelyett, hogy tovább segítené az emberiséget, inkább boldogan él Lois-szal - hol van ebben a vezeklés?[/span]

Ellenben sok más történet van, ami tetszett Moore-tól. Szóval nekem ezért volt csalódás.

Superman történetekből továbbra is a Red Son a kedvencem. Annak is volt retro hangulata (az első részben), de legalább a sztori is rendben volt. (Igaz, ott jóval nagyobb volt a szabadság és a rendelkezésre álló oldalszám.)

grey gargoyle:
Mint Marvel párti fórumozó, nem nagyon szeretném itt se bátorítani a DC képregények honosítását, de mégis írnék erről a két képregényről, mert alapvetően nem volt rossz egyik sem.

Előző kedves fórumozóhoz hasonlóan én is jobban szeretem a one-shotokat és mini sorozatokat, mint az olyanokat, amiknek sosincs vége. És ebből a szempontból ez mindkét történet élvezhető volt.
Superman: Mint a watchmennél ennél is érződik hogy nem egy összedobott mű, és az Alan Moore féle részletekbe menő intelligens felépítés és történetvezetés. A párbeszédeken is érződik, hogy nem akárki írta. Érzelmi megnyilvánulás Superman részéről... nem jut eszembe rá jó kifejezés, számomra új volt, és más megvilágításba helyezte egy kicsit a merev szuperkriptoni mítoszát. A rajzolás meg a kihúzás nagyon profi, a színezés viszont már elnagyolt. Loius Lane néhol nagyon szépen meg van rajzolva. Barátságok, viszályok, tragédia, diadal, boldogság, mind be vannak mutatva benne, amik így vagy úgy hatással lehetnek az emberre.

Tini Titánok: A rajz itt is gyönyörű, kifogástalan. az akciók, véresek, brutálisak, lendületesek. A Szereplők karakteresek, emberiek, Minden pillanatban látszik valami érzelmük. Maga a történet is elég részletes, sok mindent el akar mesélni. Persze itt is a legyőzhetetlen ember szindrómával találkozhatunk, amit nagyon nem szeretek, de ha ettől elvonatkoztatok, akkor nem rosz a csata. Aztán a második résznek még szebb a rajza mint az elsőnek. Lex Lutor is mennyivel kedvelhetőbbé válik egy ilyen gesztustól. Beismeri, hogy a világnak rá is szüksége van, és segít azoknak, akik segíteni akarnak. Ez a rész majdnem végig Cassieről és Connerről szól, és bájos azért, végignézni a közös emlékeiket, a szomorúságaikat, a boldogságaikat, egész addig, amíg el nem jutnak a végső boldogságig. Az a jelenet tetszett mondjuk, amikor egy több számmal nagyobb pólóban, amiből majdnem kiesnek a mellei a dekoltázsnál, lemegy a padlásról, és amikor meglátja kentéket lefelé húzza a pólót.  tipikus szőke nő.  Aztán a köv képen rájön, hogy fölfelé kell húznia. (és az ilyen részletekkel ismét csak a rajzoló fantáziáját tudom dicsérni).
Szép volt a beírás is.

rico74:
Nos először is leszögezném, hogy én inkább az a típusú fórumozó vagyok, aki elolvassa hogy mások mit írnak, de hozzá nem igazán szól. Teszem ezt azért mert a Marvel és DC világa is túl komplex számomra és inkább arról szeretek írni amit ismerek. /legalábbis úgy vélem/  
 Viszont számomra ez az Allan Moore féle Superman nagyon tetszett. Érdekes volt látni olyan szereplőket akiket még nem ismertem vagy ha igen más környezetből/Pld. Warner féle DC rajzfilmek/
 Én az a típusú olvasó vagyok aki szereti a dolgokat egyben elolvasni. Ezért főleg a mini sorozatokat ill. a oneshotokat részesítem előnyben.
 Számomra mindig öröm pld. egy eredetet történet vagy éppen egy régi klasszikus volume 1. szériája. Ami másoknak talán megmosolyogtató az számomra érdekes. Igaz ez a régi 60-as évekbeli képregényekre. Sokan úgy vélik csak az a jó ami új. Én viszont úgyhiszem attól mert régi még nem feltétlenül rossz. Pld. a régi Tarzan filmek/ bár a technika mára megmosolyogtató/ mégis nagy kedvenceim.
 Kicsit eltértem a tárgytól. Na de amit írni szeretnék: Köszönetem szeretném kifejezni az önzetlen munkáért amit a Hálózsák és a többi honosító oldal munkatársai végeznek.  Sokszor még az erkölcsi támogatás hiányában is/ értem ezalatt az aktív fórumozást/ Viszont egyszerűen csak leírni hogy köszönöm az szerintem snassz. Kimerítő elemzések írását meg inkább meghagyom Olórin, fdave, Maniac vagy a legújabb és hiánypótló űrt betöltő Santito-nak  

Amúgy ez a Moore féle Superman is csak megerősítette azon szándékom, hogy a Watchmant megvásároljam. Újabb iskolapéldája hogy a kiadók és honosítók miként tudnak egymás mellett békében megférni, sőt adott esetben segíteni az előbbiek munkáját. Pld. egy -egy képregény olvasottságából, visszhangjából lehet némi következtetést leszűrni egy kiadás sikerességének esélyességéről. Persze tisztában vagyok azzal hogy nem mindenki képes ill. akarja megvenni azt amit letölthet. Viszont egy igazi gyűjtő-úgy vélem- a papíralapú gyűjteményt tartja előbbrevalónak a digivel szemben. Én személyszerint a digit egy póteszköznek tartom. Jó mert a honosítások által olyan történeteket ismerhet meg az olvasó, így én is amit másképp talán sohasem.

Nagyszerű dolognak tartom a Zsák változatosságát. Talán kicsit a kaland vonalat hiányolom -bár azért el kell, hogy ismerjem az Indiana Jones ezt a vonalat viszi- de Pld. szívesen látnám a régi Fantom sorozat feltámasztását.

Elnézést mindenkitől akit kicsit szétszórt írásom untatott, de mint azt már az elején is mondtam, nem vagyok az a fórúmon mindenáron szerepelni akaró típus. Én inkább szemlélődöm  

zoli:
Üdv, ö az a Superboy aki a zsebuniverzumbol származik.Amit az Idörabló kreált? A másik a klon,DE az itthon megjelent Superman számban arra utaltak,hogy ö egy klon  tovébbi klonja, Guardián-é nem? Supermannak csak az energiáját használták fel.Kár hogy, tulvagyunk azzon a sorozatán ahol Garfield Logan ,legginkább olyan mint, az a figura a háttérben ahol, Cliffel besszélget,csak zöld. Nincs meg minden szám abbol az idöböl s nem tudom hogy lett olyan.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése