HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Horror és felnőtt képregények
VTomi:
Blue S, nem akarok lelőni semmi poént, de a könyvben egyértelműen kiderül, hogy Paul magától esett le... Sztem ezt nem fogják kifejteni, azért írom ide.
És azzal nem értenék egyet, hogy a filmben ez jobb lett volna: sztem ott egész egyszerűen összecsapták az elejét. Plusz a vámpírok repülési képességének se volt értelme, hogy beleerőszakolják a filmbe, mert semmi lényege nem volt. Nyilván azért nem jött be annyira a film, mert a könyv után láttam. Három dolog volt, ami nagyon megragadott benne:
a.) Kirsten Dunst Claudiaként.
b.) A színházi előadásos jelenet. (mikor a csajt "feláldozzák" az ujjongó nézők előtt.)
c.) A film végét nagyon jól alakították át, Lestat utolsó jelenetével sokkal nagyobbat üt a film (ezekért nem mondom a filmre, hogy rossz adaptáció)
Egyébként a filmben sztem Antonio Banderas rettenetes Armand volt - a regényben nagyon árnyalt viszonyuk volt Louisszal, a filmben viszont (nyilván időhiány miatt) kivágták Armand legtöbb jelenetét, így csak egy gátlástalanul gonosz figura maradt belőle, nem maradt meg az őszinte kíváncsisága a Louis által képviselt világ iránt.
Galen:
A témában felkerült az oldalra a Van Helsing-A Morgue utca alól
Blue S:
Interjú A Vámpírral 1/12
Nekem a film nagyon tetszik, többször is megnéztem. Kíváncsian vártam, hogy mennyire fog eltérni tőle a képregény, és rögtön az első oldalak után kiderült, hogy itt bizony lesz 1-2 változás.
A Louis önmarcongálását kiváltó eseményeket szvsz a filmben jobban kitalálták, a feleségét és születő gyermekét elvesztő, fiatalon megözvegyülő férfival jobban együtt tudtam érezni. Ettől függetlenül itt sem rossz a tálalás.
A rajzok érdekesek, jól visszaadják a hangulatot. A legjobban Louis alakja van megalkotva. A beírás jól sikerült, főleg a 2. oldalon látható címsor.
Valami nem hagy nyugodni: vajon Paul-t Lestat lökte le a lépcsőn? Vagy hirtelen felindultságában agyvérzést kapott és leesett? Talán majd a folytatásban választ kapok.
regnar:
Na most nem tudom mit mondjak...megártott a munka...
tegnap azt hittem szerda van...így eshetett a dolog, hogy szerdát írtam az értékelésembe...most meg látom hogy ma van szerda...
szóval... Regnar
VTomi:
Jóvannaazért
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése