Elérkezett hát az utolsó rész...
Vérvörös Birodalom 6.
Borító. Képileg illeszkedik a megelőző részekhez, grafikailag is. számomra érdekes színhatása van a lilás köpenynek a vörös - sárgás közegben. A fekvő ember mellkasa (talán egész felsőteste) kicsit fura, valahogy ki van csavarodva, nekem kicsit furcsa. A kép bal alsó sarkában van egy érdekes folt, a mintázata nem illik irányában a képbe, és egy kicsit sötétebb is. A feliratok és egyéb kiegészítők továbbra is nagyon tetszenek, jól eltaláltak.
Képregény. A megszokott formában, bár kevesebb teret engedve a kevert technikáknak. Néhol, főleg a távoli képeknél aránytalanok a figurák, de ezt az előző füzetekben is láthattunk már. Nekem továbbra is tetszettek a rajzok, valamint a hátterek.
Történet. Lényegében nem is beszélhetünk történeti szálról, hiszen az egész füzet egyetlen eseményre korlátozódik. Nem igazán értem, hogy Jax miért nem használta ki jobban erőjártasságait. Vagy csak ennyire tudja még használni az erőt? Érdekes volt, hogy mindenki aki megérint az erő sötét oldala - itt most Jax - egyből úgy kezd beszélni, mint a császár, meg Vader anno. Állj mellém, így együtt erősebbek lehetünk, stb.. Ez megmondom őszintén egyrészről tetszik, másrészről kitalálhattak volna "szellemesebb" beszélgetést is a karaktereknek. kicsit laposak voltak a párbeszédek, klisésnek éreztem őket. valami szikrázóbbat vártam. De tetszett a füzet, főleg a vége, hogy Kanos simán levágta a zöld harcost... kemény. Nem vártam ezt, valami happy dolgot vártam, de így sokkal jobb lett... most már mégjobban érdekel mi lesz a dolog vége a második részben, de besírok, ha a végén ennek ellenére összejön a csajjal.
Beírás. Jó lett, jól olvasható, érthető mondatok. Tetszik. Egyetlen apró hibát találtam (Bár lassan egy kisebb csoport megtalál majd és jól elvernek ezek miatt )
A 4. oldalon "...vagy mint maga Palpatine" a vagy után talán egy vessző elfért volna...
Összességében. Újabb szépen rajzolt, jó fordítással és beírással elkészített képregényt olvastam, tetszett, bár a párbeszédeket laposnak éreztem, de ez az eredeti készítők sara.
Ja és csak úgy érdekességképpen : A 10-es oldalon az egyik buborék felső része meg van sérülve... szkennhiba, vagy véletlen belejavítás?
Nekem tetszett a Vérvörös birodalom, mindig szerettem a Royal Guardokat, a történet is elég érdekes volt, nem beszélve a rengeteg munkáról amit belefektettetek - és ami meg is látszik a képregényen..
Szerintem jó választás volt, várom a második sorozatot, már, ha tervezitek a munkát vele