Először is, Köszi Troll
Sikerült végre elolvasnom a Vérvörös Birodalom 5. részét, így következzen aminek következnie kell
Borító. Tetszik. Szerintem elég jól eltalált kép, kellőképpen komor, és vészjósló. Még nem tudni, hogy mi lesz a történetben, de az ember már gerjed a rohamosztikra.. kicsit sötétek a figurák, első ránézésre azt hittem, hogy Dark Trooperek... Magával a rajzzal van egy kis gondom.. ugyanis a Guard sisakja az első figurák sisakján tükröződik, a hátsőkén nem, pedig a fényviszonyok megengednék...Meg nem igazán értem, hogy mi és honnan tükröződik a sisakokra...Kicsit zavaros.
Amúgy a feliratok még mindig tetszenek, szóval az egyik legjobb borító a sorozatban eddig.
Képregény. Csak ugyanazokat tudnám leírni, amit eddig, vagyis nagyon tetszik a képi világa, a kevert technikák, jók a színek, és a képek elrendezése. (Mondjuk, amikor bedokkolnak a szuper csillagrombolóba és Wedge fogadja őket, akkor eléggé aránytalanra sikeredtek a figurák..)
Történet. Háhá végre újra a jó kis gonosz, de agyatlan birodalmi tisztek. Nem csoda, hogy elbukott a birodalom, és nem is tudott újjáéledni teljesen. Először a parancs behúnyt szemmel követése, még az életük árán is, (Mekkora húzás volt a felkelő címeres szuper-csillagromboló ) Zsivány osztagban azért feltűnt néhány fajta gép..
Aztán a három balek tiszt a Nagyúr hajóján. De azért Jax is nagy "franc". Simán tudta, hogy csak csapda a befogott hajó, szerintem. De nem szólt volna senkinek.. persze miért is tette volna.. Mondjuk szerintem az nem teljesen jó párbeszéd volt, amikor a shuttle vezetője hozzá szól. Az rendben, hogy közli, hogy a hajó felrobbant, de utána személyes megjegyzést, vagyis kérdést tesz fel... csinálhat ilyet egy beosztott?
És a leszállás után képes a - szerintem legjobb - rohamosztijait csak úgy a halálba küldeni. "Á majd a megölésük lefoglalja őket...." gonosz, nagyon gonosz...
Lényegében ez a rész szinte már csak akció volt, ami persze nem rossz... (legalábbis nekem), és hogy a klasszikusokat idézzel "the circle now complete..", szóval ahonnan indultak, most ott lesz a végső leszámolás, vagyis úgy néz ki... ez kissé sablonos, de szerintem még belefér.
Beírás. Hibát nem találtam, jól olvasható, érthetőek a mondatok. Tetszett.
Összességében. A történet továbbra is tetszik, főleg, hogy volt benne némi űrcsata is, meg csillagrombolók. A birodalmiak hozták a formájukat, ami tovább fokozza az ember érzését, miszerint ezek a jó öreg birodalmiak, jó őket újra látni. Várom a befejező rész, kíváncsi vagyok, hátva valami fordulat áll be, bár azt hiszem erre kevés az esély.