HeirToGrievous: Minél hosszabb egy sorozat, minél több kiadványból áll, annál több lesz a tévedés, ellentmondás. Az íróknak, sztori gruppiknak egyre több és több infót kellene fejben tartani, és ez egy ponton túl már lehetetlen. Ezért ezeken a hibákon én nem szoktam fennakadni. Elsiklom felettük, eltekintek tőlük, vagy magamban javítom őket.
Én sem akadnék fen rajtuk (pont az általad említett okok miatt sem), viszont amikor megalakult, úgy volt beharangozva az egész, jó nagy dínom-dánom közepette, hogy igen, itt vannak ők, és majd ők tesznek róla, hogy ne legyenek ellentmondások a Kánonban, mert a történet felügyelete mellett ez lesz a fő feladatuk!
Aztán megjelentek az OT kánon regényverziói, és puff! Még egy év se telt el, de már nincs összhang az elvileg filmhű regények és a filmek között. Az az, még be sem indult igazán semmi, de a SG, mint Kánon folyamatosságért felelős "szervezet" máris felsült.
Emlékszem egyszer valaki rákérdezett Pablónál (még a Solo bukása utáni nagy twitter nagytakarítása előtt), hogy mi baj volt a Legendákkal, miért kellett eltörölni.
Válasz: "tele volt ellentmondásokkal". Hát nem azért, de rendkívül ironikusan hangzik ez olyasvalaki szájából, aki néha maga is hozzájárul egy-két ellentmondás megszületéséhez, vagy amikor szembesítik egy ilyennel azzal válaszol, hogy "azt olyasvalaki írta, aki nem is látta a filmet".