HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
letsgo:
--- Idézet ---Most lehetne sorolni, hogy mi az ami zavaró...pl hova lesz majd a nagy technikai fejlettség..hova tűnnek huszonegynéhány év alatt az űrhajók, a karakterek akiik eddig meghatározták a történetet...ez a gond..mert a régi trilógiában (csillagok, birodalom, jedi) velük már nem találkozunk.
--- Idézet vége ---
Regnarral én teljesen egyetértek. Lucas tényleg elég súlyos hibába esett azzal, hogy elöször a 4,5,6 részeket készítette el, pedig szerintem ő is gondolhatta volna, hogy mikorra oda ér, hogy forgathatja az elöző részeket addigra már a technika is javulni fog (nem is kicsit). Hiszen Lucas története alapján a 4,5,6 részekben minden sokkal feljetebb és minden modernebb, mint az 1,2,3 részekben. Hol ott pont a fordítottját láthatjuk a képrenyőn. De ez már így van és ez ellen nem tudunk semmit tenni.
kaine:
Gorgonita: teljesen egyetértek veled, tényleg nem lehet egyező a véleménye mindenkinek és ezzel nincs is semmi baj. Ettől jöhettek létre a fórumok.
Az új részeknél az a baj velünk, régi rajongókkal (bevallom sose voltam igazi SW rajongó, de mindig tetszett a film), hogy felnőttünk közben. Amikor az első 3 rész készült, gyerekek voltunk és elvarázsolt minket, lenyűgözött a történet. Aztán felnőttünk és most a technikai és folyamatossági hibákat látjuk csak és komolytalannak érezzük az új részeket, holott ez már nem nekünk szól, hanem a következő generációnak. A fiatalok ugyanúgy élvezik, mint mi akkoriban és alighanem az akkori idősebbek ugyanúgy látták a hibákat és kliséket a régi részekben, ahogy mi a mostaniakban. Mint ahogy kiderült, hogy például Harrison Ford is többször ott akarta hagyni a forgatást, mert annyira nevetségesnek érezte az egészet. Állítólag egyszer még a Milleneum Falcon makettjét is összetörte dühében!
Gorgonita:
Regnar! Nem akarok ep3-as spoilereket ellőni -van ennek is topicja az starwars.hu-n, de Anakin, Obi és Padme kapcsolata egy olyan személyes tragédiába fog torkolni, ami nagyon is kibontja a jellemeiket. Amíg nem olvastam a spoilereket nekem is voltak fentartásaim, azóta nincsenek. Sok minden értelmet nyer még a hátralévő filmben.
regnar:
Teljesen egyetértek Gorgonita-val. Ez nem más mint mese. Saját magunknak rontjuk el, ha állandóan a hibákat keressük benne. Én szerencsére elég jól el tudomvonatkoztatni azt amikor beleélve magam végignézem újra és újra, valamint azt amikor kicsit filmes szemmel szemlélem és a ki nem javított hibákat keresem. DE ha ezt valaki nem tudja elválasztani egymástól, az maga öli meg a saját élményét.
Igen a birodalom sötét. De ez egy trilógiánál már csak így van. Előhang, kibontás (bonyodalom) és megoldás. A birodalom feszült, sötét és komor. Lehangoló. Igazából zavaróan sötét, de pont ez teszi azzá, ami. Itt teljesedik ki a karakterek jelleme. Lucas egy teljes filmet szentelt annak, hogy jobban megismerhessük, kit mi motivál. A Jedi már "csak" elvarrja a szálakat. sokkal "könnyedebb", mint az előző részek, de hát nem is lehet mást várni a befejezéstől. Lucas nagyon jól csinálja a birodalomban és a jediben,hogy szétválasztja a szereplőket. Nem együtt élik meg a történéseket, így nagyobb teret kap az egymás iránti elkötelezettség, valamint egyénileg is tudnak fejlődni a történet során. Mert talán a CSillagok trilógia a legjobb példa a jellemfejlődésre, és ez az a dolog, ami hiányzik az új részekből. nincs húzó karakter. Nincs egy Han Solo, vagy Lando Calrissian. Ők teljes jellemátalakuláson mennek át a filmek során, annak minden nehézségével és szépségével. Az új részekben előre generált karaktereket kaptunk, akik csupán azt teszik amit tenniük kell. Nem fejlődnek. Nem akarnak többek lenni, mindenkinek megvan a helye és ott is marad. A jó - jó a gonosz-gonosz. sablonosak a karakterek (jó persze anakinnal próbál valamit Lucas, de nem az igazi.)
A legnagyobb baj nem az hogy lettek új részek. az a gond, hogy lucas nem tudta összekapcsolni őket a régi részekkel. nem előzményt csinált, hanem különálló részeket. És most a régi részeket próbálja hozzájuk igazítani. Most lehetne sorolni, hogy mi az ami zavaró...pl hova lesz majd a nagy technikai fejlettség..hova tűnnek huszonegynéhány év alatt az űrhajók, a karakterek akiik eddig meghatározták a történetet...ez a gond..mert a régi trilógiában (csillagok, birodalom, jedi) velük már nem találkozunk. Komoly hibának és elrontott koncepciónak érzem az új részeket. Nem akarok senkit bántani...nyugodtan lehet őket szeretni, most csak filmes szemmel nézem a dolgot...én is megnéztem őket rengetegszer. Vannak bennük jó dolgok, de sem hangulatukban, sem cselekményszövésükben nem hasonlítanak az eredeti trilógiára. Pontosabban azoknak pontos másait próbálta Lucas elkészíteni. Hasonlítsuk össze az EPIV-et és az EPI-et. mindegyikben feltűnik egy ifjú, akiben megvan az erő...elkerül messze az otthontól, elkezdődik a kiképzése, jönnek a gonoszok, végén csata és felrobbant valamit....zavaró, legalábbis engem zavar ez az ötlettelenség.
Persze mégegyszer hangsúlyozom ez az én véleményem, senkit nem akarok bántani, én is rajongó vagyok, csak van néhány meglátásom.
Gorgonita:
Én 28 vagyok. Régi rajongó. De én birom a JJ-t is, az ewokokat is. És ismerek még azért pár ilyen öreg Gorgonitát. Amikor L. szereplőválogatást tartott az ep1-hez Liam Nelson-t és Ewan McGregort is a gyerekeikről kérdezte először. Mert elsősorban a gyerekeknek készül. Nem foglalkozik azokkal akik favorizálják a Birodalmat, vagy valami komorabbra vágynak. Azokat kerek-perec elküldte a Matrix-ot vagy a GYU-át nézni.
A két tábor eleve mást akar látni, nem hiszem hogy ki lehetne egyeztetni, akár a mi véleményünket is. Ellentétes alapokról vitatkozni ízlésről, stílusról (komoly vs. mese), világnézetről (Birodalom vs. Szövetség), filozófiáról (hatalomvágy vs. együttérzés) gyakran zsákutca. Volt is néhány rossz példa erre épp mostanság a starwars.hu idevágó topicjában. Lehet ugyan hogy épp mi találnánk meg a közös hangot, de inkább jellemző hogy az ilyen viták nem vezetnek sehova. Úgyhogy -tiszteletben tartva hogy neked más a véleményed-, én nem, is mennék bele mélyebben. Ideköhögtük a véleményünket mindketten, más témákban majd biztos egyetértünk. Egyet meg nem.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése