HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Spidáj:
Nah elolvastam a birodalom árnyai 2-t
Nagyon jó.
Az első nem tetszett de ez a 2. rész már jó.
Bár a végtelen lehetőségben több fnatáziát láttam, ezeket is mindet el fogom olvasni
Gratula hozzá a Recsi/Galen duónak
kaine:
--- Idézet ---A szőrmókok ismerték a terepet, voltak csapdáik ( tehát terveik is voltak már előre), a falujukat védték hódítókkal szemben.
--- Idézet vége ---
Ez eddig oké, na de parittyákkal páncélosok ellen? Meg lépegetők ellen, hogy a lézerpisztolyaikat ne is említsem? De különben nem az volt a baj velük, hogy lehetetlen lett volna győzniük, hanem az, ahogy olyan Disney-szerűen előadták őket. Ugráltak, újjongtak, tényleg, mint egy gyerekmesében. Márpedig a Star Wars első két része (4, 5) igazi sci-fi volt kicsit mesébe szőve (szőke lovag).
Jar-Jar pedig tényleg csak a kisebbeknek tetszett, minden régebbi rajongó utálta.
Emlékszem mikor bemutatták a filmeket, mindig a Csillagok Háborúja volt a jobb, a Birodalom a gyengébb. Aztán ahogy nőttünk, úgy jöttünk rá, hogy az a jobbik. Sokkal sötétebb volt és bulisabb.
Spidáj:
Én 11 voltam mikor láttam az elsőt, max 12.
És elötte láttam a 4,5,6-ot
Akkor még tetszett az első.
Most sincs vele bajom.De nem illik a 4,5,6 hoz.
A 2. rész 1enesen gáz.(1edül a végén a csata tetszik, + mikoraz anyját +találja a gázálarcosok sátortáborában)
Mostanában megnéztem mind2-t de már csak Natalie Portman miatt.
És a 3. tuti +nézem hogy teljes l1en a kép, de utána már tuti csak N.P- miatt nézném +.
Ha 1általán beleteszik.
Ha nem akkor szerintem már csak vérbeli fanatikusok nézik meg.
Kicsit elfogult vagyok ...
letsgo:
--- Idézet ---(bocs letsgo, nem akarlak bántani a korod miatt,távol álljon tőlem, hiszen kedvellek, és a munkádat is ) de tény hogy hiába látod felnőttebben a világot, mint a korosztályod, azért benned amikor bemutatták az epI-et még sokkal jobban élt a gyermeki én, mint mondjuk bennem
--- Idézet vége ---
Ebben teljesen igazad van Regnar hiszen amikor bemutatták a SW 1-et akkor én még csak negyedikes voltam ha jó számolom akkor kb olyan 10 éves lehettem. És ráadásul az volt az első SW filmem amit a tilógiából láttam. És csak jóval később láttam a 4; 5; 6 részt.
Gorgonita:
Gyerekkorban rajongunk, később kritizálunk, még később belátjuk hogy a fantáziairodalom is a szórakoztatóipar részévé vált, és ennek számos anyagi vonzata is van. Szerintem az tudja igazán élvezni, aki nem veszi véresen komolyan. Annak belefér JJ vagy a tarzanos poén is.
Egybként meg lehet, hogy nem is tarzanüvöltés volt, csak a rajta csüngő ewokok valami kényes pontba kapaszkodtak meg. A legjobb ha megidealizáljuk magunknak az ilyesmit. Mondjuk wookie csatakiáltás volt. Vagy azt akarta hogy az üvöltés és a puffanás után kinézzen a tüzér a zsilipen, hogy mi lehetett ez.
Persze nem akarok én minden kis hibát megvédeni, de szerintem jobb elsiklani az ilyesmi felett. Szvsz ahhoz hogy felhőtlenül élvezzük a filmeket el kell elfogadnunk, hogy az SW inkább mese mint sf. Mint ahogy a szórakozás kedvéért azt is elfogadjuk hogy vannak Jedik, vagy az X-men-ben mutánsok, vagy egy Garfield nevű macskának gondolatai.
A lényeg hogy a hatalomvágyról és együttérzésről szőtt tanmese értékei eljutnak-e a célközönséghez? Mert Lucas mindig is a gyerekeknek tervezte a sztorit. Az első forgatókönyvázlatok elejére 75-ben egy Sir Arthur Conan Doyle idézet került. "Néked szól e történet, Légy fiatal vagy agg, Ha él még gyermekéned Mesém örömet ad."
Persze van itt marketing is ezerrel , de azért szvsz Lucas még nem tért le a helyes útról. Legalábbis ami a filmeket illeti. A könyvek-képregények sajnos már nagyon futószalagon jönnek, és mindig ugyanazokkal a főhösökkel. De ez már másik téma, és már így is sokat szövegeltem.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése