HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (949/975) > >>

Recsi:

--- Idézet ---ezeket a filmeket gyerekszemmel és nem felnőtt fejjel kell nézni. Az igazi kérdés -szrtem -, hogy hihetünk-e felnőttként még a mesékben,
Xizort is szívesen látnám még intrikusként persze még a halála előtt, mondjuk a fiatal Thrawn ellenfeleként.
--- Idézet vége ---
Szerintem ez a lényeg. Szentimentális    de így van, ezek a filmek hozzák ki belőlünk a valamikori énünket, a gyermeket. Fogadjuk el a hibákat, és adjuk át magunkat az élvezetnek amit egy SW film, könyv neadjisten egy képregény  
nyújt.

A Dark Horse most csak  ezeket az EP I-II-III érában játszódó történeteket nyomja, szerintem sokat kell még várni egy eredeti trilógia idejében játszódóra.

Gorgonita:
Kaine!
 Igen, ezekben igazad van.
  Mark Hamill mesélte egy interjúban, hogy H.F. elkezdte szétfűrészelni a fából késült életnagyságú díszlet Falcont egy lombfűrésszel. A díszletezők beszélték le róla. Meg Lucas fülét rágta, hogy Solo halljon meg a Jedi-ben. Lucas viszont azt akarta hogy miután a többiek kiszabadítják megismerje a hálát, képes legyen egy ügyért harcolni, és ezért elnyerje méltó jutalmát, a hercegnő kezét.

Mondtam is egy barátomnak hogy ezeket a filmeket gyerekszemmel és nem felnőtt fejjel kell nézni. Az igazi kérdés -szrtem -, hogy hihetünk-e felnőttként még a mesékben, a Jó győzelmében a Gonosz felett, vagy sem. De ebbe megint nem mennék bele, mert ez is messzire vezethet. Inkább maradok a felszínesebb témáknál: hajók, szereplők, bolygók, történések.

Az Outrider (Dash hajója) nagyon tetszik. Birom ahogy forog a pilótatubus körül, miközben az ágyúi is forognak. Remélem írnak még sztorikat Dash-ra és Guri-ra a Shadow 2 után is, mert én még kinézek belőlük néhány jó kis kalandot. Xizort is szívesen látnám még intrikusként persze még a halála előtt, mondjuk a fiatal Thrawn ellenfeleként.

Regnar!
 Ezeken kivűl is lesz még meglepetés annak, aki nem olvas előre spoilereket, és meg akar lepődni. Szerintem nagyon is ott vannak a jellemek, csak még sokan nem tudják hogy mindez hova vezet, mibe torkollik, ezért nem is tudják mit kell keresniük a szereplőkben.
 Kedvenc szereplőm. -ez mindig változik. általában mellékszereplő, akiben még látok kiaknázatlan lehetőségeket. Legutóbb Typho kapitány volt, most Dash és Guri párosa. De Luke személyisége jön be leginkább.

Recsi:

--- Idézet ---Én 28 vagyok. Régi rajongó. De én birom a JJ-t is, az ewokokat is.
--- Idézet vége ---
Én 34 vagyok és nem. De, amikor először néztem a Jedit nem gondoltam ilyenekre. Az akkor maga volt a beteljesedés. Amikor 78-ban láttam a CsH-t, örökre megfogott, de gondolom ezzel sokan így vannak. Akkpr az volt "A" Sci-fi film. Sok mindent nem engedtek be, max az Űrodisszeiát, meg az "Üzenet az űrből"-t (ha valakinek esetleg megvan értesítsen!!!  ). Aztán megjelentek az első képek a folytatásról valamelyik Pajtás-magazinban (Talán Csillagszóró volt a címe?), ahol volt 3-4 kép az új részből. Hatalmas hülyeségeket írtak (pl a Thripio kép alatt kb ezt: a gonosz Dart Vader talpig páncélban jelenik meg), mégis rongyosra olvastuk a cikket, meg gülü szemekkel néztük a képet. Aztán jött a film, megnéztük....és még jobban bezsongtunk. Mi lesz Soloval? Tényleg Vader Luke apja. Mikor jön már a 3.(6.) rész? Aztán jött a Jedi és mindent vitt. Kaptunk egy filmben 2 történetet. Az egyikben egy kis nosztalgia, Tatuin ilyesmi. A másikban meg eldőlt a galaxis sorsa. Ráadásul 3 szálon! Na ez volt a csúcs. Kit érdekelt akkor, hogy Boba Fette egy pillanat alatt kiírjék a filmből, vagy a macik mindenkit lenyomnak?
De (és ez most nem csak a saját véleményem) amikor megjelentek az első trailerek az Ep. I-ről, jött ugyanaz a bizsergés, de amikor megnéztük a filmet, vegyes érzelmekkel jöttünk ki. Én már más szemmel néztem, mint anno 78-ban. Jó film, ha lenne gyermekem (azóta van  ) biztos elvinném rá, de EZ nem AZ. És szerintem soha nem is lesz. AZ volt a LEGENDA, ez meg egy a sok küzül.

Kaine jól beletrafált! izzik a SW topic  

kaine:

--- Idézet ---a jedi felújításában már most bele kellett javítani Luke és Leia párbeszédébe.....
--- Idézet vége ---
Mit írtak át?

regnar:
Gorgonita:
igaz, de ezt amúgy is tudjuk...ezt mindenki tudja, szóval én nem igazán érzem mindek kellene értelmet nyerni. hiszen tudjuk mi hova vezet, mi fog történni utána. Kibontja a jellemeket...jó rendben..de miért kell erre az utolsó (harmadik) rész utolsó fél órájáig várni? Nyilvánvaló hogy lesz tragédia, hiszen padmé gyerkeket fog várni, obi van és anakin pedig megküzd egymással...de ezt már kb 20 éve tudjuk. És ez a gond. Nem hiszem hogy újat tud majd mondani, vagy ha igen, akkor agyoncsapja, az eddig felépített történeti szálat, lásd a jedi felújításában már most bele kellett javítani Luke és Leia párbeszédébe.....

De szerintem, addig amíg nem láttuk felesleges (na jó nem felesleges, de erősen a találgatás szintjén vagyunk mindannyian) erről beszélgetni (nem használom a vita szót, mert szerintem itt azért mindenki vállalja a saját véleményét, csak ütköztetjük őket, de a jó viszony nem romlik). Szóval meglátjuk, hogy lesz, sajnos sok a hamis információ, még egyenesen a Lucasfilmtől is, mert félre akarják vezetni az embereket, hogy "majd nagyobbat szóljon" a dolog, de már régebben is ezt csinálták, szóval nem igazán lehet adni a hivatalos és nem hivatalos előzetes hírekre.

De ennyit a filmről, mint filmről...vissza a filmhez, mint történethez és képregényhez..

Azon gondolkodom, ha felszabadulnak a jogok az SW filmekre, melyik történetet lenne érdemes megfilmesíteni. Nekem bejönne a Shadows of the empire. Már akkor tetszett, amikor a játékkal játszottam. Aztán a regény és most a képregény. Szerintem ennek a történetnek van az egyik legnagyobb háttere, bár a Dark empire is szép karriert futott be, hiszen külön szerepjátékkiegészítőt is kapott anno a West End Games-től. Bár ezekkel az lenne a gond, hogy az eredeti szereplők szerepelnek bennük és hát igencsak régen volt már 1977-83. Szóval másokkal meg nem lenne az igazi.

Meg ha kedvenc karaktereknél jártunk az előbb...nekem - jó persze ki ne akart volna Han Solo lenni - a kicsit kevesebbet szerepelt, de nagyon meghatározó és erőteljes karakterek a kedvenceim pl Piett admirális, Wedge, Boba Fett(bár neki sikerült kitörnie a "homályól" és az egyik nagy kedvenc lett)

Kedvenc jármű a birodalmi csillagromboló. Tényleg fenyegető, alattomos, de mégis tekintélyt parancsoló. De a Slave 1 is tetszik. Vadászhajóban Tie - vadász. (a normál ) Szárazföldi egységben : Birodalmi lépegető At-St. (ezek persze csupán a filmek alapján, az egyéb történeteket most nem vettem figyelembe)

Ha azokat is figyelembe veszem, akkor szereplő Thrawn admirális, űrhajó Outrider (Dash Rendar hajója a Shadows-ban), vadászgép: Tie vadász szárazföldi jármű: Lando suhanó jaktja.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése