HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Recsi:
--- Idézet ---A Gyuruk Ura és New Hope szerintem pont, hogy igencsak egy kalap alá esnek. Csak más környezetbe ültetve. Lásd a párhuzamokat.
New Hope könyv változat sikerült legjobban
--- Idézet vége ---
Lucas a Gyűrűk urából sok mindent átvett, akár mondja, akár nem. (meg a Dűnéből stb...) De a jót átvenni sztem bűn. A kalap lehet sokféle, de a történet összetettségére talán nem igaz.
A CSH egy klasszikus sárkány-királylány-hős lovag történet. Igaz az erdei remete (varázsló róka máshol) áldozatul esik, de ennyi a max eltérés. A GYU azért ennél sokkal árnyaltabb. Én mindkettőt imádom, nem is akarom kritizálni egyiket sem, hiszen pl. Dosztojevszkijjel nem lehet őket szembeállítani (ill. lehet, de nem érdemes, más egy F1-es autó meg egy szénásszekér mégis mindkettő megállja a helyét a maga idejében és környezetében).
Na kicsit elkalandoztam.
A CSH könyv tényleg a legkobb, ha a trilógia könyveit nézzük. Sok háttérinfót ad, nem olyan, mintha egy film forgatókönyv-kivonatát olvasnánk. Kedvencem amikor a Tatuin élővilágát és a Java Buckalakó párhuzamot ecseteli. Annak alapján, ha nem láttad a filmet, akkor is el tudod képzelni a dolgokat. A BV és a JV sokkal üresebb.
Várom a választ.
p.s.to Micho
Ez ugye még nem off?
lyrán:
--- Idézet ---Ha már a bugyutaságnál tartunk, a New Hope sem egy Gyuruk Ura, nem igaz? Mégsem csak 1x nézzük meg. A könyvvel együtt már szép kerek egészet alkot.
--- Idézet vége ---
Pedig szerintem nincs igazad. A Gyuruk Ura és New Hope szerintem pont, hogy igencsak egy kalap alá esnek. Csak más környezetbe ültetve. Lásd a párhuzamokat. Egyébként pedig a New Hope könyv változat sikerült legjobban és talán a leginkább Gyuruk Urásra irodalmilag is.
Off
Miért nincsenek ékezeteim ?
On
Galen:
Regnar
--- Idézet ---Ezzel a paradoxonnal indítom újabb hozzászólásom. A múlt héten izzott a topik, most még a hamu sem maradt..úgy is mondhatnám magányosan érzem magam a nyeregben, mióta a lovam elpusztult
--- Idézet vége ---
CSak ne érezd magad magányosan. Itt vagyunk, ha nem is csapunk rá egyből. Ne félj, mi nem halunk ki. Elpusztítani meg nem tudnak minket.
SOTE-03 Boritó.
--- Idézet ---A kék háttér és a figurák barnás, narancsos árnyalata szerintem ütik egymást,
--- Idézet vége ---
Hát lehet de ez már az alkotók sara.
--- Idézet ---egymást, és a felirat is ilyen színnel készült. Valahogy nem megy egymáshoz a két szín. De mintha az angol borítónak másabbak lennének a színei..összehangoltabbak..meg a Cím alatt fekete az aláhúzás. Szóval én látom rosszul, vagy a magyar borító színei kicsit torzak lettek.olyan mintha telítettebbek lennének a színek, és ezért van olyan érzésem, hogy nem illenek össze.
--- Idézet vége ---
No igen. Azért nem értem az angol borítókat néha, mert belekezdenek valamibe és a sorozaton belül változtatnak dolgokon. Ez volt az Infinities-eknél és így van ennél is. A sorozat első és második részénél a főcímben használtak egy színátmenet, amit megváltoztattak a 3-nál. Továbbmegyek. A főcím aláhúzása a TPB-nél és az első pár résznél (SOTE-ről beszélek) enyhén átlátszó volt a negyediknél már nem. Ugyanez a helyzet a bal oldalon lévő dark horse logóval és az alatta lévő kerettel. Ez is egyszer nem átlátszó, egyszer átlátszó. Vagy pedig a kicsi eredeti boritó mérete miatt kavarodom meg.
Namost a főcím színe. Hát ezt egy 200*300 pixeles képről kellett leszednem. Igaz, hogy azon a barna/piros szín között kellett döntenem és a barna mellett maradtam. Az Aláhúzás pedig tényleg feketének látszik kicsiben, de szerintem az inkább barna. Sötétbarna. Nálam azért lett egy árnyalattal világosabb, mert alkalmazkodtam az előző boritókhoz. Legalábbis próbáltam.
Regnar
--- Idézet ---ez mindig csak a saját véleményem.
--- Idézet vége ---
Azaz. Az kell nekünk. Jöhet továbbra is. Bocsi hogy ilyen későn reagálok, de most értem idáig.
Recsi:
--- Idézet ---Nos megmondom őszintém nekem eddig nem jött be ez a képregény. Az alternatívokkal ellentétben.
Nem elég darkos
A sztori meg kimondottan bugyuta.
A császár szállítási kapacitást akar venni? És miért nem a kereskedelmi föderációt kéri meg?
--- Idézet vége ---
Ez a kinek a pap... kimondott esete. Nekem pl. az egyik kedvencem. Ha már a bugyutaságnál tartunk, a New Hope sem egy Gyűrűk Ura, nem igaz? Mégsem csak 1x nézzük meg. A könyvvel együtt már szép kerek egészet alkot. Lásd bevezető.
talán azért nem darkos, mert már a Jedi után készült, és inkább ahhoz igazították.
A kereskedelmi föderációt akkor még nem találták ki. A Shadows jóval az Ep I. előtt készült.
Remélem a történet többi része jobban fog tetszeni. De mondom még 1x, a KÖNYVVEL EGYÜTT az igazi!!!
Aztán figyeld a Hzs-t, lesz itt még annyi SW. Biztos te is megtalálod a neked tetszőt.
Chavez:
--- Idézet ---ez a többi Boba fett történetben is így van? vagyis ez a szavajárása?
--- Idézet vége ---
Én már rengeteget olvastam angolul, de eddig még nem találkoztam ezzel. Biztos az író hülyesége. Egyébként Boba Fett a filmben nem volt valami beszédes, ha jól emléxem talán csak 1 mondata volt. Ehhez képest a képregényekben sokat beszél.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése