HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
regnar:
Sziasztok
Galen
Köszi a választ.
Recsi, Lyrán
Nos igaz. Lucas nem is tagadta soha, hogy nem merített innen-onnan. De ami a legfontosabb, hogy mindenhonnan a jót vette el. Meg persze az sem utolső szempont, hogy összegyűjtötte azokat a dolgokat, amelyekkel mindnyájan találkoztunk már, nem is akart többet, mint egy mesét mondani. A gyűrűk ura több ennél, legalábbis irodalmi értelemben. Viszont a film is sikerült. NEm hiszem, hogy össze lehetne őket hasonlítani. Mindkettő a maga nemében és műfajában nagy, én is szeretem mind a kettőt. És hogy egy kalap alá esnének. Igen mert rengeteg ember fantáziáját mozgatták meg. És nem mert hiába azonos az alap, a jó és a gonosz harca, de a maguk nemében egyedit, különlegeset nyújtanak, amelyek kiemelik őket a kalapból.
Nekem is az új remény könyv tetszik a legjobban, és a Jedit találom a leginkább forgatókönyv szerűbbnek. De ugyanakkor ott az érme másik oldala is, amely ugye pont a fordítottja...azaz a Jedi a legpörgősebb, nem csak a történet miatt, és az új remény a legkomótosabban hömpölygős. De az igazat megvallva a csillagok trilógia nem annyira a novella változatokról szól sokkal inkább a képi világról, és mint azt már említettem talán egyszer, azért érzem a legközelebbi műfajnak hozzá a képregényt, hiszen szintén vizuálisan közelíti meg a történetet.
Spidáj:
Nálam ha 1 könyvben olyan alak szerepel aki SW körökben is +fordul néha akkor az már SW könyv
Szerintem tök mind1 hogy hivatalos é vagy sem.
Ha jó...
És ez a könyv iszonyat király.
Gorgonita:
Az a három H.S. kötet amit 'Dale Avery' és az az egy amit 'Ed Fisher' írt, nem hivatalosak. Álnéven írt magyar kreálmány mind a négy amit a Wallhala páholy adott ki. Érdekes, hogy ezidőtájt éppen ők voltak felháborodva azon, hogy volt egy 5. hamisítvány is, ami a Thrawn trilógiába ékelődött. Csak azt épp nem ők hozták össze.
Vannak bennük érdekes ötletek, de összességében nekem jobban bejönnek a hivatalos H.S. trilógiák karakterei, történései./Brian Daley, A.C. Crispin/
Spidáj:
Nálam a SW könyvek közül a TOP 1
Han Solo a Birodalmi Ügynök
Ajánlom mindenkinek kötelező darab
Micho:
--- Idézet ---Ez ugye még nem off?
--- Idézet vége ---
dehogy eddig is ott volt címben, hogy "egyéb SW", de most már "Star Wars - A képregény univerzuma, és azon kívül is" lett. (film, könyv, játék, stb) tehát minden ami SW az jó. ha meg kis elkalandozás van, az se tragédia. egyik kedvenc topikom itt egyébként
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése