HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
regnar:
Hát majd meglátjuk milyen lesz a kardcsata....
Az a gond, hogy mindenféle hülyeséget beleszőtt már Lukas..ilyen támadó tarás..olyan védekező tartás..6-7-3-2es pozíció..és ha ebben a stílusban rakja össze, akkor bizony nem lesz egy nagy durranás.
Meg hallottam olyan nyilatkozatokat, amelyben arról beszélt, hogy a régi Eroll Flynn-es Robin Hoodhoz hasonló epikus kardcsatát akar...íííííííí ugye nem...
Tudom most eléggé negatív hangokat pengetek, de azt hiszem nem kell itt bizonygatnom, hogy rajongó vagyok, és én örülnék a legjobban ha nem lenne igazam, de sajnos erős bennem a félelem... Érzek valamit, amit az EPI-óta érzek Zavart az erőben.
Galen:
Regnar
--- Idézet ---...része egy unalmas kardcsatába...
--- Idézet vége ---
Unalmas ? Hát ha mindent negatívan nézek és a kardcsaták szarok lesznek, akkor is boritékolom már most, hogy Anakin-Kenobi csata nem lesz semmi.
regnar:
prequel, spoiler MIÉRT kell ezeket a szavakat használni??? Főleg egy olyan oldalon, ahol magyarosítás folyik. Van rá megfelelő magyar kifejezés.
Amúgy az hogy ki mit tud hogy mi lesz majd a 3 részben eléggé szerteágazó, még Lucas is homlokegyenest mást mond néhány kérdésben.
Az hogy lesznek még egyéb események, mindenki tudja... De lesz-e értelmük???? Ez az igazi kérdés. VAgy az egész film második része egy unalmas kardcsatába torkollik egy halom egymásra az erőről frázisokat dobáló karakterrel, akik azt próbálják bizonygatni melyik oldal az erősebb.
Gorgonita:
"A szép reményeket akkor vesztettük el, amikor azok valóra váltak...mint amikor gyerekorodban megkapod a kért karácsonyi ajándékot, de az már valahogy nem olyan izgi mint a tv reklámban volt." Ez egy nem szó szerinti idézet a Babylon 5 egyik epizódjából.
Valahogy így vagyok én a prequellel is. Sokan kritizálják, de szerintem nem lehetett volna ennél jobban elkészíteni. Például ha kevesebb lett volna a CGI akkor azt kérték volna számon a népek, hogy, miért még mindig maketteket használnak, így meg fordítva.
Az már más kérdés hogy feltétlenül el kellett-e készíteni, vagy jobb lett volna békén hagyni a témá?.
Lucas a classic trilógiában bemutatta, hogyan választ Luke helyesen hatalomvágy és együttérzés között. A prequelben a rossz választás következményei kerülnek bemutatásra. Ennyiben pluszt nyújt, és ezt a témát -szvsz -jól dolgozza fel, és tanulsága rá is fér a mai kölykökre.
A történet az ep3 után áll össze egésszé, de én ismerve a spoilereket elégedett vagyok az összképpel, a színészek eddigi teljesítményével, a cselekménnyel, stb. Hangulattól függően olyan 85-95%-ra szoktam díjjazni a prequelt.
Bail Organa -a szkennelt képen -karaktere is jól van kidolgozva. Ő a pacifista aki végig a fegyverkezés ellen érvel, még a krízis közepette is. A képen ábrázolt jelenetben látva, hogy kudarcot vallott, már ökölbeszorított kezével a korlátba üt. Az ep3-ban ugyanez a pacifista már fegyvert kénytelen rántani...de ez már spoiler lenne. (Tehát a történetben, helye van a politikai vitáknak is, csak néha egészen apró jelzésekkel adja elő meséjét Lucas, amit csak többszöri nézésre lehet észrevenni.)
Azt pedig nem győzöm hangsúlyozni, hogy tartogat még jeleneteket az ep3, amelyeknek fényében, mélyebb értelmet nyernek ep1-es és ep2-es történések is.
De engem most még az ep3-nál is jobban érdekel, hogy ugye holnap már lesz GURI ?
regnar:
Melyik "erre" a jelenetre? Amikor állnak és nézik a felszálló szállítóhajókat??
EPI tanácsjelentében, mikor amidala bejelenti, hogy új vezetőség kell láttátok az E.T.-ket is tombolni????? Nekem nagyon nem jött be.
Ami az EPII-ben nagyon nem tetszett, amikor AMidala és Anakin a Naboo-ra megy és amidala szobájában beszélgetve nézegetik a 3d-s képeket. Tiszta Harry Potter az egész. Meg a szoba is inkább késő 1800-as évek, minthogy csillagok háborúja lenne.
Ami viszont tetszett az a robogós klónosztagosok támadás jelenete. Nagyon ott van... és szerencsére visszaköszön a Cartoon Network féle Klónok háborúja rajzfilmben is.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése