HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Galen:
http://www.starwars.hu/center/alkotosarok/...oldal_alcim.htm
Egy kis fénykardkészítás ha virtuális is.
UPDATE
emlékeztek erre a jelenetre a SW2 végéről ?
A fene sem tudta hogy ez a figura lesz Leia nevelőapja.
letsgo:
Sokáig azt hittem, hogy már lemaradtam róla, de nem. Szóval sok vívodás után letöltöttem a Star Wars III-nak a Trailerét. Nekem tetszett csak nagyon rövid és a III. részből csak a végén muattnak jeleneteket. És olyan jeleneteket amiket már láttunk képről vagy fotóról vagy amikről olvastunk vagy hallotunk. De azért jó volt. Engem egy zavart benne. Azon a vulkános bolygón ahol Obi Wan és Anaki összecsap azon droidok mászkáltak ha jól láttam. Szóval szerintem, hogy kerülhet egy droid egy vulkánikus helyre tálán ott él? Igaz ki tudja, hogy, hogy kerültek oda. A lényeg az, hogy kiváncsian várom a filmet és tuti, hogy megnézem. Kinek mi a véleménye a trailerről?
Galen:
regnar
--- Idézet ---A régi trikógiában nem foglalkozott senki azzal, hogy kik irányítják a galaxist, nem voltak hivatalnokok (na jó voltak, de mégsem...ugye értitek), nem jelentek meg a mozgatórugók igazából nem is hiányoztak.
--- Idézet vége ---
Igen de most viszont kénytelen volt megjeleníteni Lucas azt, ami a SW4-ben is elhangzott. A szenátus, amit Palpatine feloszlatott. Igaz hogy a 4-5-6-ban nem kellettek, nem voltak középpontban, de hát ott a zsarnok és a hős volt a középpontban. Itt meg pont az a lényeg hogy két Sith két fénykardal megint csak nem győzhetett volna mindenki ellen, ezért belülről rohasztotta el a Köztársaságot.
--- Idézet ---ja és nem voltak erőltetett érzelmek (lásd anakin..görcsös)
--- Idézet vége ---
Szerintem ez a gyerek baromi jól adja vissza a Vaderré válást. Az arckifejezései pedig a legjobbak, talán Ewan McGregor játszik erre rá. Külön tetszik az Anakin felé irányított, bölcs, türelmes, de mégis türelmetlen mester arca. Ezt most jól megfogalmaztam, de biztos láttátok ti is. Baromira kijön az, hogy Anakin sorsa akkor pecsételődött meg, amikor Qui-Gon meghalt. Tőle nem biztos hogy ilyenné válik. Vagy mégis ?
--- Idézet ---száguldó "lebegő autók" a szárnyas fejvadász díszletei között stb..
--- Idézet vége ---
Ezt azért nem tudom elitélni, mert nekem tökéletesen beleillett a Coruscantba. Nem járhatnak talajon mert baromi sokan vannak, fölmentek hát a levegőbe. Este is közlekednek és már meg is van az üldözős jelenetünk. Ami nekem baromi zavaró volt a 2-ben a Tatuin. Honnan a pitliből szedtek amidalának hintót ? Ráadásul már minden antigravitációs elven megy, sőt a Tatuini homok miatt itt ez még jobban szükséges ( ne sülyedjünk má el a homokba), de nem. Itt egy csili-vili kerekes hintó kellett. Ott ahol a jelemző a homok a szutyok a por a tolvajlás lopás gyilkosság. Bár biztos volt "előkelő része" Mos espa-nak.
regnar:
Nekem akkor sem tetszik (Bocs Porthos, de így legalább én nem hajtok a nődre )
Hát igen...a világ legperverzebb ötlete a bajszos Indy. Amikor olvastam a film készítéséről, az egyik robúrban nem is akartam először elhinni. Bár abban az időben Tom Selleck igazi nőideál volt, ha jól tudom, nem is egyszer volt Mr. Amerika.
Nekem az EpI teljességében nem tetszett, nem tudnék mondani egyetlen jelenetet sem a mi megfogott. Ez azért nem túl jó, mivel eléggé ellenséges képem alakult ki róla. Az EpII-ben azért van már pár jelenet, amire szívesen emlékszem vissza, de valami ott sem klappol nekem. De nekem bejönnek a klónosztagosok páncéljai, meg a csapatszállítóhajók, amelyek már kezdenek hasonlítani a csillagrombolókra.
Éppen mostanában gondolkodtam rajta, hogy mi lehet az oka, hogy nem fogadom be őket minden fenntartás nélkül. Az egyik a történet erőltetettsége, szájbarágóssága..ami talán még nem is lenne gond, ha társulna hozzá egyfajta ártatlanság. De az nincs.
Ami viszont a legjobban zavar, hogy a világok nagon hasonlítanak a földiekre. A régi trikógiában nem foglalkozott senki azzal, hogy kik irányítják a galaxist, nem voltak hivatalnokok (na jó voltak, de mégsem...ugye értitek), nem jelentek meg a mozgatórugók igazából nem is hiányoztak. Nem érdekelt milyen a mindennapi élet. (vagyis olyannak képzelted amilyennek, és nem olyannak mint ami most is itt van és benne élünk.) Egyszerűen nem kellett erőltetni feleslegesen McDonald's utánzatokat, Nem volt tele felesleges "politikai" szócsatákkal, ja és nem voltak erőltetett érzelmek (lásd anakin..görcsös) , száguldó "lebegő autók" a szárnyas fejvadász díszletei között stb...Ezek amik megtörtik a történet lendületét. (Most az apróságokat, mint repülő artu, jar-jar, fogatverseny, 9 éves űrhajó pilóta kiskölyök egy űrcsatában, 12 jedi harcol egy galaxisban ahol több milliárd lény él, és a jedik is legalább többszázan vannak... nem említem) Persze vannak a régi részeknek is hibáik, de az új részekben a mai világunkat látom viszont, a világok felépítésében, épületeiben, gondolkodásmódjában, és ez tönkreteszi az élményt.
Galen:
regnar
--- Idézet ---...De valahogy nézőket kell szerezni ehhez a silány alkotáshoz, amit az új részek nyújtanak.
--- Idézet vége ---
Srácok, itt azért azt is figyelembe kellett venniük, hogy azért valamennyire (ha csak ici-picit is) hasonlítson a Leia-ra. Valahonnan örökölnie kellett a tülajdonságait. Erre a szerepre pedig tökéletes volt Porthos nője. Vagy legalábbis ha belegondolok a mai fellelhető ilyen korú szinészek választékába nem találok egy olyat sem aki jobb lett volna nála. Bár ezt így kijelenteni elég bátor dolog, de tényleg nem tudok olyat. Habár a Gyűrűk ura-Aragorn figurája után én már nem döntök korábbi filmek alapján. Vigo Mortensenre a G.I. JANE szőke kiképzője után én rá nem osztottam volna a szerepet, most meg el sem tudom más szinésszel képzelni. De így utólag annak is örülök hogy Tom Selleck nem vállalta el az Indiana Jones szerepét. Bár ha meg elvállalja őt szokjuk meg. Na szóval jó Natalie Amidalának. És különben is az egy és a kettő is tetszik, vannak hibák (Jar-Jar+repülő Artu) de úgy összességében talán nem olyan rossz. Tény hogy lehetett volna jobb.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése