HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (893/975) > >>

regnar:

--- Idézet ---Ez az én formám. Belecsöppenek egy anti-perequel gárdába
--- Idézet vége ---

Szerintem itt senki sem anti-prequel a szó szoros értelmében. Ahogy észrevettem mindenkinek van valami ami tetszik az új részekben is, csak nem annyira  

Sőt én sem vitába szállni akarok veled, csak a saját nézeteimet írom le...

Azért arra fogni hogy nem állt technika a rendelkezésére ez nem jó indok. A régi részekhez sem állt, kitalálta hozzá a dolgokat, a számítógépvezérelt kamerát, továbbfejlesztette a blue screent, majd a green screent stb.. szóval a technika megvolt, az viszont lehet hogy a történet nem állta volna meg a helyét... Így is úgy kellett házalnia hgoy leforgathassa..

--- Idézet ---Az miért Lucas hibája, hogy nem azt csinálta amit a rajongók maguknak határozottan elképzeltek?
--- Idézet vége ---

Azért egyedül az övé, mert az egész birodalmát a rajongókra építette. Mindent őértük - no és a pénzükért csinált. Így elég nagy arculcsapás rengeteg embernek, hgoy fogja magát és a régi részeket csak úgy átírja, ezzel belepiszkítva egy halom EU-ba is. Persze csinálja amit akar az ő filmje, de azért valljuk be az SW speciális helyzetben van, hiszen nagyobb a rajongótábora mint bárminek, és ez bizony nem kellett volna, hgoy elkerülje a figyelmét. Így aztán kettéosztotta a rajongókat, ezért is távoztam az SW.hu-ról, mert vannak emberek akikkel nem lehetett már értelmesen beszélgetni a filmekről. Én  úgy vagyok vele, a régi trilógia jobban tetszik, de ugyanakkor megnéztem az újakat is , várom sőt nagyon várom a harmadik részt, nem tartom kisebb embernek azt a rajongót aki szereti az új részeket.  Mindegyiknek megvannak a hibái, és megvannak a jó részei, csak nálam ez annyiban tolódik el, hogy a régi részekben több jót, az újakban több rosszat látok, ugyanúgy észreveszem a rosszat anrégiekben és a jót az újakban. De sajnos kialakult egy csoport akik ha valaki az új filmekre rosszat mond, azt a porba tapossák. Ezt tartom az új trilógia legnagyobb hibájának, hogy kiváltotta ezt a fajta viselkedést, bár kell hozzá az ember is, elismerem. És ezért részben felelős Lucas is. (Itt, szerencsére megfér egymás mellett mindegyik nézet   )

A két trilógia külön világ. Ezzel nem is lenne gond, ha a két trilógia között eltelne legalább 50 de inkább 200 év. Egy univerzumnyi világ 18 év alatt nem változhat ekkorát. Én legalábbis így látom. Amikor a régi trilógiában arról beszéltek, hogy a császár feloszlatta a szenátust, meg a Jediket megölték, akkor mindig azt hittem, hogy ezt megelőzte egy jó 50 éves háborúskodás.

Dark Empire-t én is el tudnám képzelni filmen   

Chavez

--- Idézet ---Megjegyzem: nekem semmi bajom az Ep. I-II -vel. Lehetett volna jobb is, de inkább örüljünk, hogy egyáltalán megcsinálták!
--- Idézet vége ---

Ezzel egyetértek örüljönk hogy van egyáltalán, bár lehetett volna jobb is...

Chavez:
Szerintem a klasszikus trilógia sem a bemutatása utáni 1-2 évben lett ilyen sikeres, hanem azért jóval utánna! Még pár százszor megnézzük az előzmény trilógiát, eltelik 5-10 év és akkor már azok is jobban fognak tetszeni, és azok is "klasszikus"-ak lesznek. Legalábbis a gyerekeinknek!

Megjegyzem: nekem semmi bajom az Ep. I-II -vel. Lehetett volna jobb is, de inkább örüljünk, hogy egyáltalán megcsinálták!

Graf-X:
Ha jól emléxem Lucas éppen hogy kerek perec kimondta, hogy nem a régi trilógia rajongóinak gyártja az új filmeket, hanem a mostani fiatalságot akarja megfogni vele (ami ügye erőteljesen MTV befolyásolt...  ) Olyan is lett. Túlerőltetett történet, feleslegesen túlzsúfolt digitális puffogtatás.

Egyébként még mindig sokkal jobban jártunk, mintha a VII, VIII, IX-et csinálta volna meg szerintem, az lett volna csak az igazán illúzióromboló.

Így legalább elképzelhetem a történet folytatásaként a Veitch/Kennedy féle Dark Empire-t.

Schmutte:
Ez az én formám. Belecsöppenek egy anti-perequel gárdába  
1. Lucasnak a fő ok amiért a 4-5-6-ot csinálta először, az az, hogy abban az időben még nem állt készen a technika annak az elkészítésére, amit ő akkor már nagy vonalakban elképzelt. A mási ok, hogy az előzményekben kicsit sok a politika és erre a nézők nem olyan fogékonyak (sokaknak részben ezért nem tetszik), a film nem futott volna be és onnantól fuccs az egésznek mert a stúdiók nem adtak volna rá pénzt.
2. Az miért Lucas hibája, hogy nem azt csinálta amit a rajongók maguknak határozottan elképzeltek? Az ő műve, szíve joga úgy változtatni rajta ahogy ő azt jónak látja akár tetszik akár nem. Kitalálhatnak mindenféle történetet, de ebben benne van az is, hogy a végén nem úgy lesz ahogy sokakban körvonalazódott.
3. Az, hogy a két trilógia két külön világ, ez nem hiba. Két egymástól szinte különálló korszakot mutat be, a hangulat nem lehet ugyanolyan. Más a színvilág, mások a szereplők, más a stílus. Ezzel mi a baj? Ha ugyanolyan lenne, akkor meg azt fognák Lucasra hogy egy sablonra gyártja az egészet. Jól kiegészítik egymást, és az episodelll befoltozza a megmaradt lyukakat. Szerintem legalábbis
4. Csubi lesz, Han nem. Csubi Yoda mester oldalán fog harcolászni a vukik szülőbolygóján, a Kashyykon folyó csatában. Ő segít az öregnek, hogy elmenekülhessen.

regnar:

--- Idézet ---Csak én vagyok úgy, hogy külön univerzumként kezelem a I, II, III és IV, V, VI részeket?
--- Idézet vége ---

Nem csak te vagy úgy vele. Éns em tudom együtt értelmezni a két trilógiát. Nem mondom, hogy nem néztem meg az új részeket, sőt voltak jelenetek amik tetszettek is, és karakterek is, de nem tudom együtt említeni a két történetet. Szóval elvetni nem vetem el az új részeket, de nem érzem őket az univerzum szerves részének...  VAnnak dolgok amiket jól magyaráz, de sokat inkább félre és ebből van több...

Meg hát ott van a megfelelni akarás effektus. Mert Michellangello után azért nehéz jó festőnek lenni. Lehet próbálkozni de nem biztos hgoy sikerül. Kb iylen a régi és az új film viszonya is szerintem. A régi nagyon magas mércét állított fel, mind történetben, cselekményben, karakterekben, és az újnak ennek kellene megfelelni és ez erőlködést szült. Szerintem.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése