HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
letsgo:
Hú, hát ez most meglepet, nagyon. Nem gondoltam volna, hogy ennyi dvd-éje lesz Lucasnak. És ennek a felére azt mondja, hogy a rajongók akarták, nagy kamu. A pénz, pénz, és a pénz. Tényleg e körül forog minden. Miért nem tudta megcsinálni ezt a trilógiát úgy, hogy jó legyen. Miért nem tudta, összehozni, úgy, hogy tényleg király legyen. Eddig Lucas volt a példa képem, mondjuk az is marad, de amit itt csinál a Star Warssal az........... nem is mondom, hogy mi. És, hogy ennyi dvd-é??? Erre a válasz is: Pénz, hogy még egy csomoszor leadják a moziban, hogy miért: pénz. Gondolom akkor majd lesz tévében, vhs-en, dvd-én, interneten, képregényekben (ami nem nagy baj), de tele leszünk Star Warssal,
bár számomra nem nagy baj, hiszen én nagy star wars fan vagyok, de egy idő és mindenkinek tele lesz a hócipője a Star Warssal, ha ez tényleg így fog meni.
Schmutte:
Igen, az új részeknek is vannak hibái, talán egy picit több mint a régiben, de pl. az, hogy sok benne a cgi, ez még alapvetően nem vesz le olyan sokat az élvezhetőségéből. Engem a régiben a makettek zavarnak, mégsem idegesítem magam miatta. És az újakban is van makett dögivel, csak sokszor észre se vesszük, mert mint sokan említették, a számítógép dominál. Lucas mindig a rendelkezésre álló technika határait feszegeti.
És a részek készítésének sorrendjében szerintem ok volt a technika. Az új részekben sok csata folyik, Lucas nem mert belekezdeni. Tudom, hogy a régiekben is van csata, de már a hothi csatánál is komoly problémát okozott a lépegetők mozgatása, ami valljuk be, meg is látszik. És ha már ilyesmi problémát jelent, akkor a geonosisi csatát képzeljük el makettekkel
A közhangulat gyökeres változását szerintem dimán be lehet tudni annak a bizonyos drasztikus rendszerváltásnak, ami alatt a Köztársaság Diktatúrává alakul. A filmbéli átlagemberkék először nem fogják fel ennek a súlyát, de a folyamatosan kialakuló terror hatására gyorsan végigsöpör a félelem a galaxison. Ehhez szerintem bőven elegendő az a 19 év.
Azt hiszem Jar-Jar a többség számára a saga legunszimpatikusabb figurájává nőtte ki magát, amit részben megértek, de másrészről meg nem. Szerintem az epl -ben hangulatot teremt, jótékonyan oldja a feszültséget, egyetlen nagy hibája, hogy néha túlzásba viszi. A nabooi csatánál van az a helyzet, hogy kihagyhatták volna pár baromkodását, mert oda tényleg nem illik. A többi akciójával semmi bajom, még mindig jót röhögök rajta. Én azért sajnálom, hogy Lucas az ep2-re visszafogta. Csak csiszolni kellet volna rajta. Engem spec c-3po az ep4-ben sokkal jobban idegesít.
Ami a dvd ügyet illeti, abban egyetértek. Lucas kiszipolyozza amit lehet. A trilógia dvd-t meg se vettem. A 2006-ost fogom megvenni és nem többet. Ha utána még kiad valamit (amiben én is biztos vagyok) akkor megszerzem feketén és sz*rok a fejére.
regnar:
Igen, bár erről már volt szó régebben - de tény, hogy a DVD megjelenés tetőzte be "Lucas pénz iránti őrületét".
Azzal, hogy a 97-ben kiadott special editiont felrakta egy az egyben korongra (na jó kb 2 másodpercnyi extra azért jutott ide is) és úgy adta el, hogy szuper a hang és a kép meg minden (ami egy DVD-nél szerintem alap, ez kb olyan reklám, mintha egy kocsit azzal akarnék eladni, hogy jól gurul) nekem már sok volt. Azt mondta ohgy minden egyes képet digitálisan újranéztek és javítottak. Node... Hogy lehet az, hogy szerencsétlen Millenium Falconnak a 94-es dokkban azóta sincs parabolaantennája - pedig ezt aztán tényleg nem tartott volna sokba rávarázsolni, vagy a sokat emlegetett ugráló lézerkard... ezek azt bizonyítják, hogy nem volt itt semmilyen képről képre átnézés.... Persze jövőre jön majd a teljes 6 részes eposz díszdobozban DVD-n soha nem látott extrákkal, aztán egy évre rá jön majd a rajongók kívánságára az eredeti trilógia DVD-n, aztán egy évre rá a 97-es Special edition DVD-n szintén a rajongók kérésére, aztán a HDDVD-s kiadás rá egy évre, akkor már újra az egész trilógia soha nem látott extrákkal, aztán rá egy évre a HDDVD soha nem látott extráival bővitett 6 rész díyzdobozban normál DVD-n azon rajongók kérésére, akik nem tudnak HDDVD-t lejátszani, majd rá egy évre a régi 1977-83 trilógia eredti megfakult képminőségben a rajongók kívánságára csak egyszer és soha többször DVD-n, és így tovább és tovább.
Mondjuk ami biztos az a 6 rész együtt jövőre, de nem fogom megvenni, mert 2007-ben 100% hogy jön majd a 30 éves évfordulóra valami extrákkal bővített kiadás, és a filmek újra menni fognak a moziban... ÉS ENNEK SOHA NEM LESZ VÉGE...
És akkor már senki nem fogja tudni melyik a hivatalos kiadás, melyikre lehet hivatkozni, szóval igaz lesz az 1.34 1.03 és stb.. verziók. Így is már legalább 3 különböző változat van, és ami a legszörnyűbb mindegyikben változtatott valamit.
Lehet hgoy 5 év múlva már nem is lesznek benne űrhajók, hanem lecseréli őket pillangókra, mert azt fogja nyilatkozni, hogy eredetileg is így akarta, de csak akkorra érett meg benne a gondolat
SZÁNALMAS ez a szó egyenlő lett számomra Lucas üzletpolitikájával.
Recsi:
--- Idézet ---Így legalább elképzelhetem a történet folytatásaként a Veitch/Kennedy féle Dark Empire-t.
--- Idézet vége ---
A hivatalos folytatásra legesélyesebb a Timothy Zahn féle trilógia volt. Amennyire én tudom, pályázatot írtak ki, és először csak a győztes művét adták ki. Aztán, mivel sikeres volt, szépen lassan kijött mind, ezzel is bővítve az EU-t, végül pedig (most nem tom melyik könyvben) minden pályaműre utalnak, mint megtörtént eseményre, ezzel boronálva össze a szálakat.
De ezt csak emlékezetből írom, nincs rá dokumentumom, úgyhogy nem 100%
--- Idézet ---Szerintem a klasszikus trilógia sem a bemutatása utáni 1-2 évben lett ilyen sikeres, hanem azért jóval utánna!
--- Idézet vége ---
Ez nem igazán van így. A Csillagok Háborúja bankot robbantott anno (az év legnagyobb kasszasikere volt az USA-ban 1977-ben), ja és hatszoros Oscar-díjas, ami azért jelzi, hogy a szakma is elismerte.
--- Idézet ---A két trilógia külön világ.
--- Idézet vége ---
Azt hiszem Regnar megfogalmazta a (SW)világ legnagyobb igazságát.
Galen:
Schmutte
--- Idézet ---2. Az miért Lucas hibája, hogy nem azt csinálta amit a rajongók maguknak határozottan elképzeltek? Az ő műve, szíve joga úgy változtatni rajta ahogy ő azt jónak látja akár tetszik akár nem. Kitalálhatnak mindenféle történetet, de ebben benne van az is, hogy a végén nem úgy lesz ahogy sokakban körvonalazódott.
--- Idézet vége ---
Ne az a bajom, hogy nem azt csinálta amit elképzeltem. Nekem tökéletesen megfelel az előzmény fő csapásvonala. Palpatine a politika álltal emelkedik fel. Belülről rohasztja szét a köztársaságot. Tök jó...nincs ezzel semmi baj...így is kellett lennie. De amikor azért rak bele dolgokat mert hogy azzal színes és szagos lesz, meg hogy több ember fog moziba mászni miatta az azért már gusztustalan. Mi a francot keres ott Jar-Jar ?
-Mr Lucas, ha gyerekeknek tetsző dolgot rakunk bele akkor több millió nézővel többet vonzunk a moziba. Több bevétel, több részesedés az SW-popcornból.
-Oh, komolyan Rick ? Akkor csináljuk.
És ne mondja senki hogy a klasszikusban meg ott volt Artu és Thripio, mert a kettő nem ugyanaz. (Milyen fura, a kettőben már nem szerepelt annyit. HÁLA ISTENNEK)
A vesszőparipám: Mi a büdös francnak kellett Artunak repülni ? Nem tudták volna máshogy az arénába juttatni ? Dehogynem...de hát így csili-vili, meg minden.
De amiért kurvára haragszom rá az a Jedi vége. Mi a büdösˇ^˘^ˇ°^˘°˛°˛>#&>#&#@
francnak kellett az öreg Anakint lecserélni ? Vagy ugyanott a zenét ? Az új zene lagymatag. A képeken felszabadultan örülnek de a zene altatódal. Ha olyat változtat amivel nem nyúl a film szerkezetébe az oké. Az, hogy a NH-ban lecserélte Jabbát az okés. Jobb a Technika, jobbat tudtak csinálni. De ez ? Igen persze, ez az ő filmje, az ő álma azt csinál vele amit akar. De figyeljétek meg, hogy eljutunk oda hogy a filmeknél is elkezdenek majd verziószámozni. Star Wars-New Hope v1.52 Király lesz. Már alig várom.
És az nem furcsa hogy ilyen sokára adta ki DVD-n ? Ja, a DVD-nek egy kicsit hosszabb a "szavatossági ideje". Ha azon kiadja utánna nem tudja 3 évente megvágni az embereket. Talán direkt barmolta el most, hogy majd 5-6 év múlva azt mondhassa, hogy '"a rajongók óhaja miatt kiadom az eredeti-eredeti-eredeti változatot." Persze annak is lesz bibije, csak hogy 5-6 év múlva lehessen megint fejni. Már alig várom.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése