HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
regnar:
Graf-X
--- Idézet ---Igazából az a legnagyobb bajom, hogy teljesen lerombolta azt a mítikus jedi-motívumot, amit a klasszikus trilógia sejtetni enged.
--- Idézet vége ---
Kimondtad az egyik nagy igazságot. Egészen addig amíg csak hírből hallotta az ember, hogy voltak még Obi vanon kívül is Jedik valahogy felmagasztalta őket, de most tucattermék lett belőle. Úgy érzem nem képviselik azt a dolgot, amit most nem tudnék pontosan megfogalmazni pár sorban, de úgy gondolom tudjátok mit, amit eddig a JEdikről képzeltünk. Szóval nem az a gond, hogy sokan lettek, hanem az ahgoy bemutatja őket történet.
A kompter grafika már nekem is zavaró. Nem baj ha van benne, de ez már sok. akkor csináljon külön egy animációs Sw filmet... Arra tutira beülnék a moziba, de pl yodát azért nem kellett volna lealázni egy pixelpetivé.
Ha az endori csatát komputeranimáció nélkül olyanra csinálta amilyen lett - csúcsra - akkor nem értem mirefel ez a nagy komputer mánia, bár van egy tippem. Itt lehet spórolni. Nem kell megfizetni a makettépítőket, nem kell programozni a kamerákat, csak elővenni az egyik CAD programot és ráereszteni a fél szilikon-völgyet.
Lehet hgoy régimódinak fogok tűnni, de hiába tudom, hogy az csak egy bábú, de megvan az a báj amitől elhiszem, hgoy nem az. Ezért is szeretem a régebbi horrorfilmeket is ahol még stop-motion technikával csinálták a szörnyeket (mondjuk ma is sokat dolgoznak így) mert megvan az a különleges hatásuk. Persze vannak igen tetszetős számítógépes animációk, de ha egy film szinte csak abból épül fel, az már zavaró, legalábbis nekem.
Graf-X:
--- Idézet ---Engem a régiben a makettek zavarnak, mégsem idegesítem magam miatta. És az újakban is van makett dögivel, csak sokszor észre se vesszük, mert mint sokan említették, a számítógép dominál. Lucas mindig a rendelkezésre álló technika ha
tárait feszegeti.
--- Idézet vége ---
Engem meg a cgi zavar nagyon, a makettek számomra sokkal valósághűbben hatnak, a cgi tompa.
Lucas mindig a rendelkezésre álló technika határait feszegeti? Nem igaz, az ILM újabb és újabb technikákat talál ki. Ez ok is, de csupán ezért semmi értelme filmet gyártani. Vagy gyártson egy félórás kísérleti filmet, amit nyomathatnak Imax mozikban (Egyébként ha jól tévedek, ez is volt a célja az új részekkel, aztán marhára nem lett belőle semmi)
És az meg tényleg nonszensz, hogy az első rész történeti bakijai után az volt a válasza, hogy ok, de a következőben 2-szer annyi digitális effekt lesz...és akkor mi van, ki nem szarja le? Attól még a történet ugyanúgy gány (bocs, nem maga a főirányvonal, az ok, de a részletek...pff). Egyszerűe nem látja be, hogy ma már nem lehet egy filmet csak a cgi-vel eladni. Már rég nem nagy szám a cgi és a nézők ismét a klasszikus értékekre kiváncsiak.
A legdurvább számomra Yoda digitális Shon-go-ku harcossá alakítása volt, akkor vált végképp nevetségessé az EP II.
Igazából az a legnagyobb bajom, hogy teljesen lerombolta azt a mítikus jedi-motívumot, amit a klasszikus trilógia sejtetni enged. Rizsa az egész és egy kurvanagy tűzijáték.
De hogy valami pozitívat is mondjak: Az EP I Duel of the fates-jelenetét nagyon szeretem.
--- Idézet ---Hát pedig ha hiszitek ha nem.
Amin én láttam először VHS kazi azon nem volt ott a New Hope felirat.
És ez 10000000000%
--- Idézet vége ---
Biztos hiáynzott a kalózkaziról az első pár másodperc
Recsi:
--- Idézet ---Hát pedig ha hiszitek ha nem.
Amin én láttam...ott a New Hope felirat.
--- Idézet vége ---
Én speciel nem hiszem...
Spidáj:
Hát pedig ha hiszitek ha nem.
Amin én láttam először VHS kazi azon nem volt ott a New Hope felirat.
És ez 10000000000%
Schmutte:
Azért elég ügyesen elosztják majd. Éppen annyira, hogy az embereknek éppenhogy ne érje el a tűrésküszöbét. Mert azért ők se hülyék ilyen értelemben.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése