HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
regnar:
Schmutte
--- Idézet ---generációs probléma
--- Idézet vége ---
Te mondtad ki azt hiszem az egyik legnagyobb problémát, ami megosztja a népeket (van több is, de ez is közrejátszik)
A két trilógia között egy emberöltő van. (kb 25 év) Ez iszonyatosan sok. Egy teljes nemzedék érett felnőtté és most az ő gyermekeik nézik az új részeket. Azt hiszem ehhez nem kell mást hozzáfűzni.
--- Idézet ---A Köztársaság alkonyán a jedik gyengék, rövidlátóak, arrogánsak. Ezért képes a sith sötét ura az orruk előtt manipulálni a dolgokat, és ezek okozzák majd a vesztüket is.
--- Idézet vége ---
Ez az egyik dolog ami nagyon tetszik az új trilógiában. a politikai csatározás és manipuláció, amit mint kívülálló szemlélhetünk, tudván hova vezet, válaszokat kapva és látva, ahogy a hősök elbuknak és a gonosz felemelkedik.
Schmutte:
Hát ha magát a cgi-t nem tolerálják az már sajna generációs probléma
Chavez albumos példája szerintem nem rossz...
A gumimaci Yoda a mester erejét volt hivatott bemutatni, nem véletlenül hívták nagy harcosnak. Nekem spec látványos és érdekes, nem töröm magam a cgi miatt.
Igen az ep3 biztos, hogy nem fog tudni MINDEN kérdést lezárni, de hogy Yoda teljes visszavonulásának okát bemutatja az fix.
A jedik jókorát vesztettek a moráljukból, ez teljesen igaz. A Köztársaság alkonyán a jedik gyengék, rövidlátóak, arrogánsak. Ezért képes a sith sötét ura az orruk előtt manipulálni a dolgokat, és ezek okozzák majd a vesztüket is. A maradék két jedi megkeseredésében remete életmódba kezd, hogy a múlton és a jövőn elmélkedjen, és várják a csodát (Luke személyében).
regnar:
--- Idézet ---kiváncsi lettem volna bábukkal hogy oldják meg a Yoda-Dokku párbajt
--- Idézet vége ---
DE most kellett ez nekünk. Úgy értem a második részben a bölcs yoda mesterből egy háborús tábornokot csináltak, aztán meg egy ugráló zöld izét...Ezek teljesen ellentmondtak az eddig megszokott, megfontolt bölcs és határozott karakternek.
az persze Lucasban fel sem vetődöt, hogy ugyan már a régi trilógiában hol van Yoda fénykardja, hiszen az a Jedi legféltettem ezköze, soha nem hagyja el, valamint a Dagoba-n miért nem tanította fénykardvívásra, hiszen a fénykardtudása megvolt. És ha ekkora tábornok volt, akkor miért nem állt a felkelők élére, tuti hogy palpatine egy kicsit megremegett volna ha ott van.. Szóval újabb olyan dolog, ami felvet egy halom kérdést, és ugye ezekre nem kapunk választ, hiszen a régi részek készen vannak már, szóval az örökös kérdés, miért nem igazította az új filmeket a régi részekhez...
Persze most lehet azt mondani, hogy majd a harmadik rész...... mert kb 6 de legalább 2 éve csak ezt hallom. És most senkit nem akarok bántani aki az új filmeket szereti, mint írtam már sokszor nekem is vannak benne részek amik tetszenek, és a fő vonal jó, de nem hiszem, hgoy ezt a sok ellentmondást a harmadik rész meg tudná oldani. Inkább attól félek még több kérdés merül majd fel.
Galen:
--- Idézet ---l yodát azért nem kellett volna lealázni egy pixelpetivé
--- Idézet vége ---
Nevemet hallottam....
Másrészről meg...kiváncsi lettem volna bábukkal hogy oldják meg a Yoda-Dokku párbajt...egyébként minden az arányokon múlik. Lucas viszont tényleg átesett a túloldalra...
Graf-X
--- Idézet ---És az meg tényleg nonszensz, hogy az első rész történeti bakijai után az volt a válasza, hogy ok, de a következőben 2-szer annyi digitális effekt lesz...
--- Idézet vége ---
hát ööö...igen...jó válasz volt. Nekem még mindíg az a kedvencem, amikor az Ep I Bluebox hátterét fél fejjel alacsonyabbra építették mint Liam Neeson.
Chavez:
Ha Lucas teljesen ugyanazzal a technikával csinálta volna meg az előzményeket, mint annakidején a IV.-VI. részt, attól még nem biztos, hogy jobbak lettek volna a filmek! És CGI-vel is lehetett volna szuper filmeket csinálni!
Azok a fiatalok, akik az Ep. I-II-III.-t imádják, lehet hogy a régi trilógiát szapulják, mert ők már hozzászoktak a modern filmes technikákhoz, és azok nekik már "ósdinak" tűnnek. Szerintem senki nem szünt meg SW Fan lenni, '99 óta, sőt egyre több rajongó lett! Azok, akik a két trilógiát különválasszák, és állandóan csak fikázzák az első részeket, nem is igazi rajongók!!!
Ha a kedvenc zenekarom lemezén van 1-2 fos szám, attól az még u.a. a lemez, meg zenekar, maximum nem hallgatom annyit azokat a számokat! Bár ki tudja? A sokszori hallgatásra még az is lehet, hogy idővel megtetszik.
Ha az Ep. III meg jobb film lesz, akkor az melyik trilógiához fog tartozni? Lucasnak meg szerintem joga van az EU-ben lévő dolgok megváltoztatásához, elvégre nélküle az sem lenne.
U.i.: Nem volt célom megbántani senkit sem, csak nem tudom mi értelme sopánkodni, amikor már változtatni úgysem nagyon tudunk a filmeken.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése