HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Schmutte:
Egen. Ez agyoncsapta a misztikumot, másrészről pedig meg lett magyarázva az erőérzékenység. Nekem bejön ez a magyarázat, de akik ezt a misztikumot szerették azoknak csalódniuk kellett.
Jesus Skywalkerrel meg mi a baj? SW-ben eddig is voltak utalások a kereszténységre meg buddhizmusra egyaránt. Ez a tipikus 'Megváltó' szerepkör, aki a prófécia szerint megszabadítja a világot a gonosztól. Yoda buddhista bölcseleteivel bezzeg senkinek sincs baja
Farek:
Egyetlen dolog, ami miatta sikítottam (lehet, hogy már említve volt korábban, akkor bocsi): az Erő, amiről megmagyarázzák, hogy parányi kis részecskék alkotják, amik mérhetőek!!!!
Meg Anakin 'Jesus Christ' Skywalker, aki a midikloriádok (vagy mi a fittyfene) gyermeke, szeplőtelen szűz anyától szülve
Schmutte:
--- Idézet ---Ez nem generációs probléma, hanem jóízlés ill. ésszerűség...
--- Idézet vége ---
Vagy csak egyszerűen nem tetszik oszt kész
--- Idézet ---Vagy azt akarod mondani hogy a mostani fiatalság problémás?
--- Idézet vége ---
Ebben lehet valami. Mondjuk nem feltétlenül magamra célzok
A Sote-hez már nincs mit hottáfűznöm. Mint már említettem a történet eleve nem jött be, a végére már nagyon szenvedtem vele, de amúgy minden kifogástalan. Igényes munka, csakúgy mint az összes többi
Empire-t ide, de izibe
regnar:
No elérkezett végre a
Birodalom árnyai - Végkifejlet 5/5
Már vártam, úgyhogy bele is vetettem magam a történetbe, pedig a mai frissítés tartogat még számomra nyalánkságokat, de az SW győzött
Borító. Húhúúú. Hova tűnt az édi-bédi barbipofi?? Mintha nem is Gurit látnám. Egy vad amazon lett belőle az utolsó borító tiszteletére. Nem rossz. Mindkét arcon nagyon eltalálták a dühöt és az indulatokat. (ezt csak zárójelben, de Guri testtartása azért ott figyel, tehát azon nem sokat változtattak, maradt a régi pózolós beállások egyike) Ha levennénk a csillagokat és egyéb, akár homogén háttér elé helyeznénk őket, akkor még jobb lenne, de így is tetszik. Az öt borítóból a második legjobbnak érzem.
A TI munkátok a szokásos a borítóval, szóval magas színvonalú.Tetszik, mint mindig.
Képregény. Maradt a megszokott rajzstílus, rajzi hibát nem vettem észre benne, zavaró is csak egy oldal volt, a 005-17 oldalon megint - legalábbis nekem - zavaró képi megoldást választottak. Újra szinte háromnegyed oldalon bepózoltatták Guri-t, meghagyták az eredeti színeit, madj köréje rajtoltak egy matt tónusu laokon csoportot, teljesen hangsúlytalanul, szinte nem is foglalkozol velük. Aztán a következő oldalon szintén ugyanaz a póz kis változtatással... Nekem nagyon zavaró, kissé tükrözi, hogy nem álltak a rajzolók a helyzet magaslatán rajzötletileg...
Viszont ami pozitív volt rajzilag, mintha megváltozott volna Guri arca. Emberibb lett. Vonásilag. Nagyon jól visszaadta a belsőjében történt változást.
TPB borító nagyon ott van. Guri egy igazi arcot kapott, egy érett, megfontolt nőét, nem egy barbiét. Nagyon tetszik, adok rá ÖT CSILLAGOT AZ ÖTBŐL
Történet. No a végére felpörgött, érdekes lett, kár, hogy az eleje, vagyis az első két és fél rész eltelt a "hangyászással". Meg a vége kicsit gyorsan lett lezárva. lényegében egy oldal alatt elintéztek mindent. Meg én nem hiszem hogy Leia Organa, senátor, hercegnő ilyen féltékeny liba lenne. Ha féltékeny is azt biztosan nem mutatná ki ennyi ember előtt. Annál nagyobb az önuralma, és a tartása, vagyis én ezt gondolom róla, vicces volt ahogy évődött Hannal, de nem igazán illett szerintem a karakteréhez ez a magatartás. Meg Dash minek kellett a végére?? Nem baj hogy ott van, csak nem értem... DE így összességében látva az öt részt nem is volt annyira rossz, mint ahogy először indult, a történet érdekes lett, az utolsó két rész már egyre jobban felcsigázott.
BEírás. Hibát újfent nem találtam. Jó mondatszerkesztés, magyaros, szép fordítás. Csak egy helyen éreztem magyartalannak, amikor elhangzik a Tiszta szó. talán értve, vagy értettük kifejezés jobb lett volna, nem mondom hogy a tiszta nem jó, csak kicsit ebben a környezetben magyartalannak éreztem. De amúgy gratulálok mind az öt részhez, újabb remek fordítást és beírást olvashattunk.
Összességében. Nem vonul be a kedvenceim közé, de azért az erős középmezőnybe kerül a történet,néha akadozó, de alapjában véve korrekt történeti szállal, szép rajzokkal, nagyon jó retussal, kiváló fordítással.
Ui. : Láttam az előzetest. Kár hogy nincs csöpögő nyálú szmájli
Ide nekünk azt a Crimson Empire-t
Micho:
A témában felkerült az oldalra a Star Wars - A Birodalom Árnyai - Végkifejlet 5/5!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése