HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Farek:
Recsinek a hozzászólásához csak annyit, hogy pontosan erre gondoltam az erővel kapcsolatban. A misztikum, a gyermeki csodálkozás megölése a tudománnyal.
letsgo:
Szerintem tudod milesz erre Lucasnak a válasza:
Az idő elfelejtett mindenkivel mindent.
Röviden és tömören.
regnar:
Azért a császár még nem volt túlzás a Jediben. Szó sem volt még akkor sötét Jediről, lényegében azt sem tudtad kicsoda, csak gonosz volt, és tudott erősugarakat szórni...
Mondjuk az engem mindig érdekelt ha a császár sötét Jedi akkor miért nincs fénykardja.. bár ez az én hülyeségem.
Igazából a folyamat érdekes, ami ide vezetett, ahol most tartunk. a Jedi után tetőzött a klubok alakulása, jöttek a figurák, ételhordó táskák, posztrek, rádiójáték, stb.. de mégsem volt dömping. Nem tudok rá jobb szót, a piac el tudta szívni a dolgokat és az információkat. Aztán nagy csend...
Közben persze lassan csöpögtetve jöttek az EU dolgok. meg a szerepjáték ami nagyban kibővítette az EU univerzumot, a kártyajátékok... Aztána képregények és regények. De egészen 1999-ig nem volt törés, és sikerült megőrizni a hangulatot. NEm rombolták le a felépített karaktereket. Mert pl nekem hiába mutatják be anakin hogyan lett Vader, nekem Vader megmarad a fekete maszkos kegyetlen nagyúrnak, akinek a háttere homályba veszik. És a császár sem mint politikus él bennem, hanem mint véreskezű uralkodó.
És a birodalomban Yoda nem a midikről beszél, hanem a misztikus erőről, ami körülvesz. Akkor régebben (az új részekben) miért kell erről többet tudnia. Újabb olyan dolog, amit hozzá kellett volna igazítani a régi részekhez.
VAgy a harmadik rész abból fog állni, hogy mindenki agymosást kap: a robotok - hiszen nem ismerik fel csubakkát, nem rémlik nekik a Skywalker név, nem ismerik fel obi vant és szripio nem ismeri fel a készítőjét..(sőt artuból valaki ki fogja szedni a repülő rakétáit..remélem mutaják majd, mert ha nem akkor nem tudom, hogyan magyarázza majd Lucas, miért nem repül artu pár évvel később) Aztán obi van is agymosást kap - mert nem ismeri fel a robotokat, de nem igazán fog sikerülni az agymosás, mert anakinra emlékezni fog...Szóval mindenre emlékszik csak a robotokra nem... Aztán Vader is agymosást kap, hiszen elfelejti a szerelmét, és a barátokat.. Aztán yoda is agymosást kap, mert elfelejti a midiket és azt hiszi az erő egy misztikus dolog, Ha csubakka szerepel a harmadik részben akkor ő is agymosást kap, mert egy halom dolgot elmesélhetne solonak,aki sokkal többet tudna a Skywalker klánról stb... Röhejesen hangzik, de gondoljatok bele.. ha nem így lesz, akkor mi fog történni, hogy ezek az emberek és robotok ennyit felejtenek??????????????
Recsi:
--- Idézet ---Mondjuk a szeplőtlen fogantatás egy kicsit, sőt szerintem nagyon sok...
A crimsonhoz megcsináljátok a Handbook-ot is?
--- Idézet vége ---
Na ez a dolog engem is nagyon zavart. Hol van akkor az hogy "az erő mindenütt jelen van. Az űrhajód és közted is" vagy valami ilyesmi. Akkor az X-wingnek is volt midi chlorianja? Biztos valami adalék az üzemanyagában.
Ezzel sztem elrontották a történet egyik legnagyobb "misztikumát", az erőt. A csillagok háborúja (Porthos kedvéért: az új remény ) alapján valamilyen energiamezőnek vagy minek képzelte az ember. A jediket meg éppen ki hogy akarta képzeltni, úgy képzelte. Aztán jöttek a magyarázatok, a homályos dolgok megvilágításai. Ahogy egyre több misztikus titokról fellebbent a lepel, úgy osztódott meg mind jobban a SW fan társadalom. Hiszen nem mindenkinek tetszett ez vagy az a magyarázat. És ez már ugye a Birodalom visszavággal kezdődött. Pl.:megjelenik a császár. Eddig nem tudtunk róla semmit, max a SW könyvből, hogy Palpatine a neve. Aztán Vader feje, majbeszartunk. Né má milyen...mitől lehet. Meg ilyenek. Aztán a Jedi visszatér: a császár egy sötét jedi. És felpörgött a merchandise gépezet is, éljenek a kismacik. Az Ep I.-ben pedig annyira rájött Lucasra a magyarázhatnék, hogy mindenre választ keresett, nem hagyott a rajongók fantáziájára semmit. Elképzelted mi az erő? Hát nem az. Midibizbasz ami a véredben van, oszt ha sok akkó jedi leszel. Szóval nekem ez nem tetszik, hogy eltűnt a varázslat, az hogy sok mindent nem rágnak a szánkba, hanem hagyják, hogy elképzeljük. Ettől függetlenül azt mondom, hogy szerintem soha egyetlen film(sorozat) sem fog rám ekkora hatást tenni. És ezt kb. 25 év tapasztalata mondatja. Kb. akkor láttam a SW-új reményt (to Porthos with love ). Csak egy összehasonlítás, lehet, hogy nem jó ide, de megpróbálom. Egy másik kedvencem az X-akták. Ha minden rész végén kiderülne, hogy mi is történt valójában, éerdekelne valakit? Akkor egy kicsit SF Derrick lenne, nem igaz? Soha nem lenne akkora kult filmsorozat.
És végül Regnar kérdésére: beszélgettünk róla Galennel, hogy megcsináljuk, bár ez mint fordítóra inkább rám rakna terhet. Rengeteg szöveg és pár kép. Nem elképzelhetetlen...
Na asszem ez volt eddig a leghosszabb hozzászólásom. Uff!
regnar:
Nekem a "megváltó" Skywalkerrel semmi bajom, hiszen ez a kezdetektől fogva végigkíséri életét már Luke-nak is. Nekem csak azzal van gondom, hgoy egy 9 éves kölök hiába megváltó, azért nehogy már űrhajót vezetve egy hatalmas nagy űrcsatában győzelemre vezessen egy tapasztalt pilótákból álló csapatot... Ez a dolog ami teljesen megöli a hangulatot. A fogatversenyt még csak-csak elviseltem, vonakodva, bár szívtam a fogam... De az űrcsata nekem már sok volt.
Mondjuk a szeplőtlen fogantatás egy kicsit, sőt szerintem nagyon sok... Ez a másik dolog ami teljesen hiteltelenné teszi számomra a történet ezen szálát. Én ezt egyszerűen ötlettelenségnek tudom be, írói baklövésnek, annak, hogy a kiégett Lucas már nem tudott mit kitalálni.
KIEGÉSZÍTÉS
Galen/Recsi
A crimsonhoz megcsináljátok a Handbook-ot is? Vagy ne zargassalak benneteket ilyen hülyeségekkel
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése