HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (867/975) > >>

Recsi:

--- Idézet ---Lando, Leia, Chewbacca, Yoda, Ben. Ezeket a karaktereket nem érdekek vezérlik, nem bosszúvágy irányítja őket. Ettől tudunk velük azonosulni. Szrtem...
--- Idézet vége ---
Kir Kanos talán olyan mint egy ronin. Feltette az életét arra, hogy a Császár testőre legyen, aztán amikor az meghalt, új célt kellett keresnie. Kézenfekvő volt, hogy ez a bosszú. És érthető is szeintem.

Gorgonita:
Luke-ot csak megkísértette a gonosz egyetlen pillanatra. Vader megbánta bűneit, bocsánatot nyert, a fiáét, talán a nézőkét, de nem lett belőle főhős.

Han szerintem korántsem olyan cinikus, mint amekorra arccal ezt előadja, mégha emiatt macsóból-csípőből népszerűbb is mint a málészájú lovag barátja.

A városa lakosai és barátai közt választani kényszerülő Lando, a szerelem és kötelesség között ingadozó Leia, a minden körülmények között hűséges Chewbacca, a bölcselő Yoda, a tévedését bánó Ben. Ezeket a karaktereket nem érdekek vezérlik, nem bosszúvágy irányítja őket. Ettől tudunk velük azonosulni. Szrtem.

regnar:
Nem szoktam más értékelésébe belekérdezni, de most megteszem, talán nem probléma..

--- Idézet ---Mindenki nagyon kemény, számító. Nincs egyetlen hiteles esendő 3d-s szereplő sem, akivel azonosulni tudnék. Akinek hihető vágyai, céljai vannak. Akit nem bosszú vagy más kisiklott érzelmek vezérelnének.
--- Idézet vége ---

De mik is a hihető vágyak egy "hihetetlen" univerzuban? Mert akinek hihető vágyai vanak, az otthon marad a tatooine-on és párologtatókat szerel, de mindenki más elindul és róluk csinálnak képregényt. Arról nem hiszem, hogy túl jó sikeredne, hogy valaki műveli a földjét, vagy boltot vezet Nar Shadda egy eldugott utcájában. Kisiklott érezlmekre alapul az egész galaxis is. hiszen az SW alapkoncepció a bosszúról és hatalomvágyról szól, minden korban a Sithek és egyéb csoportok akarták magukhoz ragadni a hatalmat és ezzel ártottak az egyszerű embereknek is, akikben bizony a bosszúvágy és sértettség motiválóvá vált és hősökké tette őket. Tehát nem biztos, hogy a "hősöknél" hihető vágyakat kell keresni az SW univerzumban. Biztos van nekik, de erősebb a motiváció.

--- Idézet ---A gonosz ellen csak egy másik gonosz harcolhat? Nem hiszem. Sajnos ez most a divat.
--- Idézet vége ---

Nos ez már 1983-ban így volt. Ez is SW alapkoncepció. Nem újdonság. Hiszen Luke csak úgy tudta legyőzni a halálcsillagon Vadert, hogy egy kicsit engedett a sötét oldal gyűlöletének, hogy magába fogadta a sötét erőt, és a félelmet hgoy testvérét elvesztheti. Így a gonosz győzőtt a gonosz felett. De Solo sem nevezhető éppenséggel jóságos, adakozó karakternek Az új remény idején. Jó nem gonosz, de messze áll jelleme a Jedik jóságától.

--- Idézet ---De egy császári testőr amint megjavul? Nehéz téma ez egy kalandos játékuniverzumhoz. Legalábbis szerintem. Csak sajnos az ilyen figurák a legjobban eladhatóak.
--- Idézet vége ---

Miért, Vader megjavulása belefért a Jediben? Akkor szerintem bármi más is. Szerintem az egyik jellemzője az SW univerzumnak a jellemek oda-vissza fejlődése. A jók gonosszá, és a gonoszok jóvá válnak. Sőt van aki többször is. Pl Vader. Indult mint jó, aztán gonosz, aztán jó.

A végére annyit, hogy bocs Gorgonita, hogy a véleményezésedre válaszoltam, természetesen nem gond, hogy így látod, csak a személyes véleményem leírtam.

Gorgonita:

--- Idézet ---Azért remélem, összességében örömet szerzett a füzet megjelenése
--- Idézet vége ---
 Hát persze! Mióta az sf-ben a  kalandos utazós történeteket felváltották az akció sf-k, az az egyetlen öröm, hogy ezen bosszankodom.      

Ha Ti sem lennétek, mi maradna nekem?        

Recsi:

--- Idézet ---1, Én szokás szerint a történettel kötekednék, ami -szrtem -továbbra sem több egy hatásvadász akciódömpingnél.
2, De egy császári testőr amint megjavul?
3, Azért remélem hamar jön a következő.
4,hátha megleptek minket néhány Tales-sal is még.
--- Idézet vége ---
1, Én valahogy úgy vagyok vele, hogy amikor SW-ról van szó, hirtelen visszafejlődök agyilag. Nem veszem észre, hogy egyszerű, helyenként talán, bugyuta történet, és a karakterek nincsenek kidolgozva stb. Amikor kiválasztok valamit fordításra (SW-t) nem mérlegelek, csak Galent kérdezem meg, hogy mehet-e. Nem olvasom végig, vagy ilyesmi, csak elkezdem. A Crimsonnál is a képi világ fogott meg. És itt válaszzolnék a 3. pontra   még elég sok van hátra, mert nem csak 1 sorozat a Crimson Empire  
2, Szerintem nem javult meg...  
4, Galen kollégát majd megnoszogatom  
Azért remélem, összességében örömet szerzett a füzet megjelenése  

Kendra: Kösz a bókot!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése