HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (846/975) > >>

Schmutte:

--- Idézet ---Mert ha belegondolunk Anakin egyensúlyt hozott még pedig avval, hogy megölte az uralkodót. Persze ahhoz kellett az is, hogy átálljon a sötét oldara, de legalább így a közelében volt. Gondoljunk csak bele mi lenne ha Anakin a jó oldaon maradt volna, lehet még a háboruban meghalt volna vagy ami még rosszabb soha senki megnem ölte volna az uralkodót.
--- Idézet vége ---
Na ilyenkor lett volna az, hogy vagy nem lenne hexalógia és helyette lenne egy három vagy négyrészes dráma, vagy tévésorozat szintjére tuhant volna az egész  

letsgo:

--- Idézet ---Bár engem nagyon zavar, hogy úgy lett előhozva ez az egyensúly és kiválasztott téma, hogy nem igazán lehet a régi trilógiára támaszkodni, mert nem esik benne szó róla. Nincs arra utalásunk, hogy létrejött-e az egyensúly. Az uralkodó meghal, Vader meghal, de - ettől az univerzum nem áll le... Az erő tovább áramlik...
--- Idézet vége ---
Igen ez engem is agaszt. És tényleg két külömböző trilógiáról beszélünk. Ami összeköti az a szereplők, más nem nagyon, talán a jedik sé a sithek. Ennyi. Az most, hogy Lucas megprobált ehhez hozzá kapcsolni egy történetet, az részben sikerült részben nem. Tehete volna jobban, de tehete volna rosszabbul is! Több dologra oda figyelhetett volna és voltak dolgok amit hagyagolhatott volna.

regnar:
De Yoda a Birodalomban azt mondja, hogy az erő ott van mindenütt, a fában stb..stb.. stb... Szóval az SW világában az erő, a misztikus és megfoghatatlan, tartja össze a teljes univerzumot, tehát megvan a sithekben is. Az, hogy bennük a sötét oldala, attól még az erő, így ők is kellenek ahhoz, hogy "teljes" legyen az erő. És ha "teljes" az erő, akkor van egyensúly. Szerintem.

Bár engem nagyon zavar, hogy úgy lett előhozva ez az egyensúly és kiválasztott téma, hogy nem igazán lehet a régi trilógiára támaszkodni, mert nem esik benne szó róla. Nincs arra utalásunk, hogy létrejött-e az egyensúly. Az uralkodó meghal, Vader meghal, de - ettől az univerzum nem áll le... Az erő tovább áramlik...

letsgo:

--- Idézet ---hogy az egyensúly nem azt jelenti hogy ugyanannyi jó van, mint gonosz, hanem azt, hogy csak jó van. A sötétségnek nem szabad teret hódítania
--- Idézet vége ---
Igen én is erre gondoltam, nem tudom mennyire jött le, de ezt akartam kifejezni!

Mert ha belegondolunk Anakin egyensúlyt hozott még pedig avval, hogy megölte az uralkodót. Persze ahhoz kellett az is, hogy átálljon a sötét oldara, de legalább így a közelében volt. Gondoljunk csak bele mi lenne ha Anakin a jó oldaon maradt volna, lehet még a háboruban meghalt volna vagy ami még rosszabb soha senki megnem ölte volna az uralkodót. A régi trilógiában nem derül ki, hogy ő az aki egyensúlyt hoz, de mikor kijött az újnak az első része akkor már jól tudtuk, hogy tényleg egyensúlyt fog hozni, hisz megöli az uralkodott, és akkor az egyensúlyos dolog azt jelenti, hogy ne legyen sith, ne legyen zavar az erőben. Yodáék csak csak azért mondták, hogy ő lenne a kiválasztott- úgye bizonytalanok voltak, de csak a történet miatt, hisz ők akkor nem tudták mi lesz később. Mi viszont igen hisz láttuk a régi trilógiát, tudtukj hogy Ani megöli majd az uralkodót ő maga is emghal és ezzel egyensúlyt hoz az erőben.

Szerintem

Schmutte:
Erről a "mit kell értenünk egyensúly alatt" dologgal már sokszor összefutottam és a legtöbb helyen végül arra lyukadtak ki (amit magyarázatnak én is tökéletesen elfogadok), hogy az egyensúly nem azt jelenti hogy ugyanannyi jó van, mint gonosz, hanem azt, hogy csak jó van. A sötétségnek nem szabad teret hódítania semmilyen formában. Hiszen Yodáék is tisztában voltak vele, hogy sithekből mindig csak kettő van, és ugyanakkor az Erőbe való egyensúlyhozást is epedve várják. Szerintem teljesen logikátlan, hogy a jedik azt szeretnék, hogy a gonoszok annyian legyenek, mint ők. És magához a zavarhoz sztem Anakinnak semmi köze, hiszen ez már azelőtt is fennállt. Már nemtom hány éve a nagy megváltót várták aki mindezt rendbeteszi.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése