HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (845/975) > >>

Schmutte:
regnar: értem amit mondasz, és szerintem akár ez is elképzelhető. Hogy az Erő azt akarja, hogy senki ne bolygassa. Végülis talán még logikusabb is, hisz a legtökéletesebb egyensúly a Semmi. És ha ebből indulunk ki, akkor a saga végén az Erőnek majdnem sikerült beteljesítenie az akaratát, hiszen ha Luke is felrobban a Halálcsillagon akkor nincs több erőhasználó. Más dolog, hogy elég hülyén hangzik, hogy az ERŐnek valami nem sikerül  

Gorgonita:

--- Idézet ---Hogy az eredeti nyugalmi állapotban van-e, és ha igen mennyi a gonosz, az függ az értelmező világképétől, világnézetétől is. De az biztos hogy Lucas értelmezése szerint a rabszolgasorba taszított Halálcsillaggal fenyegetett galaxis, már köszönőviszonyban sincs az egyensúllyal.
--- Idézet vége ---

Tökéletesen egyetértek  

Gorgonita:
A lényeg hogy volt egy nyugalmi állapot, amit Palpi összezavart. Ahogy a bölcs Yoda mester is mondaná: Kiborult a bili.    
 Hogy az eredeti nyugalmi állapotban van-e, és ha igen mennyi a gonosz, az függ az értelmező világképétől, világnézetétől is. De az biztos hogy Lucas értelmezése szerint a rabszolgasorba taszított Halálcsillaggal fenyegetett galaxis, már köszönőviszonyban sincs az egyensúllyal.

regnar:
Schmutte: a megközelítésed helytállóbb, mint az enyém.
De azért én csak kötném az ebet a karóhoz. Nem hiszem, hogy az erőnek csak tisztának kellene lennie, hiszen lényegében ez teremtett mindent, ez mozgat mindent, és a gonosz embereket is áthatja, még ha nem is használják, a gonosz termetményeket is megalkotta..(mármint átvitt értelemben). Meg a sith is mindig jelen volt az univerzumban. Legalábbis jó párezer évre vissza lehet vezetni a jelenlétét. Meg ha nem lenne a sith, akkor nem kellenének a jedik sem. A hős, antihős szindróma. A hőst mindig a gonosz teremti meg. Ha nincs gonosz, a hős értelmét veszti.Ez is egyfajta egyensúly. az erő talán arra törekedett, hogy nemcsak a Sith-et de a Jediket is eltüntesse,hogy megnyugodjon. Hiszen nemcsak a Sithek használták, de a Jedik is, és a használat folyamatosan bolygathatta az erőt. Persze ez most eléggé kitekert gondolatmenet, legalábbis a vége, de én látok benne némi logikát. hiszen az ha elfogadjuk, hogy az erő teremti a kiválasztottat, akkor az erő teremtette (ha átvitten is, közvetetten) a jediket és a sith-et. Szóval a kiválasztottnak talán mindkettőt el kell törölnie, hogy helyreálljon az egyensúly. (és el is törli, hiszen a Sith elpusztul, és így a hősök is elvesztik értelmüket.. - legalábbis ha a filmeket szemléljük csupán, ami persze nem ad teljes képet, de most nyilván erről beszélünk.)

letsgo:

--- Idézet ---
--- Idézet --- Mert ha belegondolunk Anakin egyensúlyt hozott még pedig avval, hogy megölte az uralkodót. Persze ahhoz kellett az is, hogy átálljon a sötét oldara, de legalább így a közelében volt. Gondoljunk csak bele mi lenne ha Anakin a jó oldaon maradt volna, lehet még a háboruban meghalt volna vagy ami még rosszabb soha senki megnem ölte volna az uralkodót.
--- Idézet vége ---
Na ilyenkor lett volna az, hogy vagy nem lenne hexalógia és helyette lenne egy három vagy négyrészes dráma, vagy tévésorozat szintjére tuhant volna az egész  
--- Idézet vége ---
Na ja, kiváncsi is lennék erre  asorozatra, ha lenne!

Schmutte:

--- Idézet ---De Yoda a Birodalomban azt mondja, hogy az erő ott van mindenütt, a fában stb..stb.. stb... Szóval az SW világában az erő, a misztikus és megfoghatatlan, tartja össze a teljes univerzumot, tehát megvan a sithekben is. Az, hogy bennük a sötét oldala, attól még az erő, így ők is kellenek ahhoz, hogy "teljes" legyen az erő. És ha "teljes" az erő, akkor van egyensúly. Szerintem.
--- Idézet vége ---
A sithek igaz hogy erőhasználók, vagyis áramlik bennük az Erő, de nem arra használják amire kéne és ahogy kéne. Gonosz céljaik beteljesítéséhez használják csupán. Magára az Erőre úgy kell tekinteni, mint egy társra és nem úgy, mint egy eszközre amit akkor vehetsz elő és úgy használsz ahogy akarsz. A sithek pedig pontosan ezt teszik, ezért nem szolgálnak rá arra.  Szerintem az Erő nem attól teljes, hogy mindenféle erőhasználó szabadon tegye az Erővel amit akar. Annak tisztának és sérthetetlennek kell maradnia. És mivel szerintem az Erőnek megvan a saját megfoghatatlan akarata, igyekszik valamilyen módon helyreállítani a zavart magában és ezért létrehozza a Kiválasztottat, hogy sorsának alakításával a tisztítótüzévé kovácsolja.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése