HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (807/975) > >>

Gorgonita:
A homokvihart én azért tartanám fontosnak, mert Han ott tanulja meg elfogadni a hála a hovatartozás érzését. Köszönetet mond, többé már nem Solo, hanem egy közösség tagja. Ezt követi a vállalása a közösségért.Leöreglányozza a hajót. Lando is elnézést kér, a maga módján: -"...ha ott hagylak befagyva, örök életemre balszerencsét hoztál volna rám." Szrtem hangulatos lenne a jelenet.

A wampák jelenetei vaalóban kérdésesek, de én jót bohóckodtam velük, egy Dash Rendar-os fan fictionomban. Úgy tudnám elképzelni, hogy a wampák mindig betévednek az állomásra, ami elég nagy, itt-ott fűtött, és kaja is van bent. Tehát vonza őket. Ott a lázadók nem akarják kinyírni őket, ahogy északon a városokba tévedő jegesmedvéket is visszaszállítják az erdőbe -láttam erről egy jó dokufilmet. Ezért altatják, bezárják, vizsgálják, megjelölik öket nyomkövetővel.
 C-3PO karakterébe meg épp beleférhet némi ötletesség. hogy ez mit adna, vagy venne el a film hangulatából, azt nem tudom, de annak is van egy hangulata, hogy a lázadóknak olyan rosszul megy, hogy már kénytelenek ilyen szörnyek közelében élni. Innen már csakugyan csak egy lépés, hogy a galaxisból is kikergessék őket.

Az Endoron az őr látszik, amint a fejére teszi a sisakot, miközben Solo-ék bemennek a bunkerbe. Az a jelenet is indokolja a jelenlétét, amikor Solo az eredeti őrt csalja maga után, és a csapata elfogja.
 Ugyanitt hiányzik (?) a bunkerbeli lövöldözős jelenet is. De amióta eről láttam, egy olyan képet, hogy Han körül halott rohamoszik fekszenek, azóta nem nagyon hiányolom. Az lehet, hogy már csakugyan töltelék lődözés lett volna.

A Biggs jeleneteket sokkal jobban sajnálom, mert itt elhangzik, hogy a tőlünk távol élő emberek gondjai ránk is tartoznak. Biggset háromdimenziós karakterré tenné a szöveg, ahelyett, hogy hát ez meg kicsoda figura lett belőle.

Én ha valaha is belepiszkálnék a Classicba, azt csak azért tenném, hogy a lázadó pilóták soraiba becsempészek néhány idegen lényt, és adnék a politikai korrektségnek is, ahogy azt az endori vagy nabooi testőrök, pilóták esetében már megtették az alkotók. Hasonló okből bánnám, a lázadást létrehozó szenátorok hiányát, a Sith-ek bosszújából, ha tetszene a film. Így viszont csak egy sokadik indok, hogy miért nem tetszik, Anakin vállrándítós bukása, Padme karakterénwek ellényegtelenedése, Palpatine életének folyamatos kockáztatása a saját tervében, a három lefagyott Jedi-mester, a légkörrel rendelkező vulkánbolygó, a papagáj rohamosztagosok, és általában a látványvilág mellett.
 De ha te már megbékéltél vele, akkor nem feszegetem tovább.  

regnar:

--- Idézet ---Luke a Jawák barlangjában???
--- Idézet vége ---

Bocsi, bocsi én tévedtem   Pontosabban összevontam a két lehetséges történetelemet. Természetesen Ben barlangjában (szerintem is ez lett volna jobb, remetéhez illőbb, mint a házikó), de volt egy olyan koncepció is, hogy egy tavernában, vagy kis szállóban lakik luke, ahol Jawák vannak. No ezt a kettőt összedolgoztam. Amúgy a mozifilmben (a 77-es) is háza volt már, igaz kicsit silányabb, és nem hegytetőn állt, igaz csak egy közelit látunk róla.

--- Idézet ---Lehet, hogy Vader elvette volna Luke kardját, és meg akarta volna ölni a fegyvertelen fiát, a múmia unszolására, ezzel dühítve fel a kölyköt. ???....
--- Idézet vége ---

Én úgy olvastam valahol, hogy az volt az eredeti koncepció, hogy Luke maga adja oda a kardját VAdernek, mondván, hogy nem harcol vele, és eldobja. Vader felveszi (Az már más kérdés, hogy hogyan került volna vissza Luke-hoz a kard), de elvetették az ötletet, mert utána a császárnál is elhajítja a kardot, és hülyén nézett volna ki, hogy kétszer is eldobja a kardot.

Amúgy, ha már kimaradt jelenetek. Igazából jónak is tartom, ha beletesznek belőlük a filmbe, meg nem is. Tény, hogy vannak olyan jelenetek, amelyek már eddig is sok rajongó által "követeltek" voltak, de valahogy soha nem kerültek bele a filmbe (pl Luke Ancorhead-ben Biggsel.) Az ilyeneket igazán bele lehetett volna már tenni a sok változat egyikébe, főleg, hogy van is létjogosultságuk, hiszen későbbi szereplőkre utal a dolog, és érthetőbbé teszi a történetet. VAgy pl az Endor holdon a jelenet amikor az egyik felkelő beöltözik rohamosztagosnak és az ajtóban áll őrt.. Később a letartóztatottak között ott áll a szakállas figura, de hogy miért.. az így nem derül ki. Szóval az is belekerülhetne.
A sokat emlegetett homokvihar, már ha létezik is egyáltalán teljes és használható felvétel belőle, nekem annyira nem hiányzik, bár nem sírnék ha belekerülne egy verzióba.
De pl egyáltalán nem hiányzik a sok Wampás hülyéskedés az Echo bázison. (Wampa támadás, Wampa által megölt Taun-Taun, sőt még a C3PO letépi a jelet és szegény hó-rohamosztikat elkapják a Wampák.) Ezek teljesen megtörténk a szerintem nagyon jól eltalált Hoth-os jeleneteket. Meg persze nem hiányoznak a "nagy klasszikus kimaradt jelenetek", mint pl Luke arcát borító kötés eltávolítása, Luke és Leia csókja az orvosi teremben... (ami persze nem azt jelenti, hogy nem nézném meg őket a filmtől külön)
Ami még érdekes, hogy a magyar képregény változatba elég sok "kimaradt" jelenet belekerült, főleg a csillagok háborújába.

Gorgonita:
Luke a Jawák barlangjában??? Ez új. Mit hagytam ki? Nem Kenobi  remetelakjában? Megjegyzem az is jobban tetszett felújítás nélkül. Egy hasadék a sziklafalon, és a mögött rendezkedett be az öreg, egy üregben. Az SE-ben aztán saját haciendát kapott.

Kíváncsi lennék, milyen volt az eredeti jelenet? Lehet, hogy Vader elvette volna Luke kardját, és meg akarta volna ölni a fegyvertelen fiát, a múmia unszolására, ezzel dühítve fel a kölyköt. ???....

regnar:
Hát pedig volt ideje a Javák barlangjában fabrikálni az újat

Amúgy, ha már fénykard. Amikor a Halálcsillagon Vader elől bújkál, miközben Vader szembesíti a ténnyel, hogy átlátott az elrejtett érzelmein, és rájön, hogy ikerhúga van, Vader kezében ott figyel Luke kardja. A következő pillanatban peidg már Luke kezében van, és ráront Vaderre. Aki még nem nézte meg tüzetesebben érdemes megnézni.    (Amúgy, ahogy tudom, ez egy hiba, egy előzőleg felvett jelenetsor lett volna, de inkább változtattak a forgatókönyvön, így véletlenül az a pár másodperc hiba belekerült - ha jól tudom..)

Gorgonita:
A NH-ban még új a kard. Obi-wan vigyázott rá. Luke viszont még csak tanonc és nem tudja karbantartani. Újat építeni meg még annyira sem.  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése